עונת האביב בישראל - ובעיקר התקופה שלפני פסח - היא נקודת ההתחלה של עונת השיפוצים. סקר שערכה קבוצת נגב בקרב מאות אדריכלים ומעצבים, שאחראים על שיפוץ מאות ואף אלפי פרוייקטים, מספק הצצה להרגלים, להעדפות ולמגמות המרכזיות בשוק העיצוב והשיפוץ בארץ.
הישראלים לא מחכים לרגע האחרון - אבל אוהבים להספיק לפני החג
רוב הלקוחות (כ-60%) מתכננים את השיפוץ חודשים מראש, במטרה לסיים אותו עד ערב פסח. בעיניי רבים, השיפוץ הפך לחלק בלתי נפרד מההכנות לחג - ממש כמו הניקיונות והרענון המסורתי.
שיפוץ כולל, תקציבים מרשימים
הנתונים מראים מגמה ברורה: הציבור הישראלי לא מסתפק בתיקונים קלים - 60%-70% מהנשאלים דיווחו כי לקוחותיהם מבקשים שיפוץ כולל של הבית. גם מבחינת תקציב, מדובר בהשקעה משמעותית, - 60% 40% מהשיפוצים מתבצעים בתקציב של מעל 300 אלף שקל.
לדברי קובי רונן, סמנכ"ל רשת קבוצת נגב "זהו נתון שמצביע על כך שהציבור בתקופה הנוכחית מעדיף לא לרכוש נכסים חדשים ולהיכנס להשקעות גבוהות, אבל כן להשקיע בנכסים הקיימים, בבתיהם הפרטיים, ולעשות זאת "בגדול"".
מראה הוא הכול: הסגנון המודרני שולט
רוב מוחלט של המשתתפים מדווח כי "מודרני ומינימליסטי" הוא הסגנון המבוקש ביותר בקרב לקוחותיהם - מגמה שהולמת את הקו האסתטי הנקי, הפונקציונלי והעדכני שמאפיין את תחום העיצוב בשנים האחרונות.
סדרי עדיפויות: קודם כל מראה, אחר כך תקציב
כאשר נשאלו מהו הפרמטר החשוב ביותר עבור לקוחותיהם בעת שיפוץ, דירגו רוב המעצבים והאדריכלים את המראה הנדרש במקום הראשון ואחריו את התקציב -הרחק מאחור פרמטרים כמו, איכות הביצוע וזמן העבודה שנמצאים במיקום נמוך יותר - דבר המעיד על כך שהציבור הישראלי מחפש קודם כל עיצוב שהוא יכול להתגאות בו.
עוד מסביר רונן: "התקציב ממוקם במקום השני וזהו ממצא מפתיע. במיוחד בתקופה הנוכחית, שבה הציפייה היא שהתקציב יהיה הגורם המרכזי, והסגנון המבוקש יגיע לאחריו. הממצא מצביע על כך שמי שבוחר לשפץ עושה זאת מתוך רצון להשיג תוצאה עיצובית, ולא רק מתוך שיקולים פיננסיים".
איפה ולמה משפצים?
השיפוצים מתבצעים בעיקר בדירות יד שנייה שנרכשו לאחרונה או בדירות בהן מתגוררים בעלי הבית -מבחינה גיאוגרפית - עיקר הפעילות מרוכזת באזור המרכז, שם הביקוש לשיפוצים גבוה במיוחד.
ומה לגבי התקופה?
למרות השפעת המצב הביטחוני והכלכלי, הנתונים מעודדים: כ-50% מהמשיבים בסקר ציינו כי היקף השיפוצים נותר זהה לשנים קודמות, ואף יש מי שדיווח על עלייה. "זהו ביטוי לא רק להתאוששות מסוימת - אלא גם לכך שישראלים רואים בביתם עוגן יציב, במיוחד בזמנים של חוסר ודאות" מסכם רונן.