ייצוג כחול לבן בשבוע העיצוב מילאנו 2025: קורנית דיגיטל, מובילה עולמית בשוק טכנולוגיות דיגיטליות לתעשיית הטקסטיל והאופנה בת-קיימא לפי-דרישה, יוצאת למסע צבעוני ומיוחד אלסנדרו אנריקז בשבוע העיצוב מילאנו שנערך השבוע (7-13 באפריל), במהלכו יסקרו את אייקוני העיצוב של מילאנו. במסגרת הפרויקט Alessandro Enriquez loves Kornit: The Places of the Heart - , קורנית נותנת חסות שנה נוספת ל-D-house laboratorio urbano , מרכז החדשנות שלGruppo Pattern .
התערוכה משלבת אלמנטים מעולמות האופנה ועיצוב הפנים, ומזמינה את הקהל לחוות את מילאנו דרך עיניו היצירתיות של אנריקז. במסגרת הפרויקט, עשרה אתרים איקוניים ברחבי מילאנו יעברו טרנספורמציה סגנונית בהשראת עולמו הוויזואלי של אנריקז - חגיגה של צבעים, גירויים, דפוסים ודימויים סמליים המאפיינים את עבודתו. עיצוביו של אנריקז ידועים בשימוש בצבעים עזים והדפסים גרפיים המשלבים לבבות, כוכבים, תותים ואופניים, אשר הפכו לסימן ההיכר שלו, כאשר הכל מודפס בטכנולוגיית ההדפסה של קורנית. בין הדגמים הבולטים שיוצגו ניתן למצוא את Love Motion, המשלב דימויי אהבה דינמיים; Retro Ride, בהשראת קסמה הנוסטלגי של רכיבה על אופניים; Star Grid, המציג רשת כוכבים אדומה על רקע משובץ כחול-לבן עם ניחוח ספורטיבי; ו-Double Hearts המבטא התפוצצות רומנטית של לבבות בצבעים עזים.
שבוע העיצוב מילאנו, מושך מדי שנה כחצי מיליון מבקרים אל למעלה מ-1,300 אירועים הפזורים ברחבי העיר. השנה, השבוע מתמקד במעגליות, הכלה חברתית וטיפוח כישרונות צעירים, ויכלול תערוכות, מיצבים, מפגשים עם מעצבים ופתיחות מיוחדות במרחבים מגוונים - מרחובות וחצרות נסתרות ועד למבנים תעשייתיים ואתרים היסטוריים.
הקולקציה שנוצרה במסגרת הפרויקט מציגה שילוב של פריטי דנים עכשוויים, חולצות פופלין קלילות ועיצובים בהשראת עולם הרכיבה, ההופכים את האסתטיקה של אנריקז לחוויית אופנה חיה ונושמת. הטכנולוגיה החדשנית של קורנית ממלאת תפקיד מרכזי בהבאת עיצוביו של אנריקז לחיים, תוך הדפסת בדים ובגדים באיכות גבוהה, עם אפקטים טקסטורליים מרשימים. באמצעות מדפסות ה-Kornit Presto MAX וה-Atlas MAX, הדפסים הופכים לאלמנטים תלת-ממדיים באמצעות טכנולוגיית XDI של קורנית, פורצי גבולות של יצירתיות ואפשרויות בלתי מוגבלות.
"צבעים הם חלק בלתי נפרד ממני - אני לא יכול לדמיין את חיי בלעדיהם", משתף המעצב אלסנדרו אנריקז, "זו לא רק אופנה, אלא דרך חיים עבורי. הפרויקט הזה מאפשר לי לספר את סיפור אהבתי למילאנו בדרך הכי צבעונית שיש. בזכות קורנית דיגיטל ו-D-house הצלחנו להפוך את החזון שלי למציאות חיה ותוססת".
מרקו בוננו, מנהל פעילותKornit Digital איטליה, מוסיף: "חזרתנו לשבוע העיצוב במילאנו זו השנה השלישית אינה רק מסורת, אלא ההוכחה לכוח של חדשנות משותפת. יחד עם אנריקז, אנחנו לא רק מציגים טכנולוגיה פורצת דרך - אנחנו שוזרים אותה בתוך המרקם העירוני של מילאנו, וממשיכים להגדיר מחדש את עתיד האופנה והעיצוב הדיגיטלי."
המסע הוויזואלי מתחיל ב-D-house laboratorio urbano שברחוב Via Lodovico il Moro 25, ומתרחב לאתרים נבחרים בעיר, בהם פטיסרי Cucchi ההיסטורית, מסעדת CreDa הנאפוליטנית החדשה, הביסטרואים האופנתיים של אזור Porta Venezia , מלון Radisson Collection במבנה Touring Club Italiano חנות Jannelli & Volpi ועוד. בכל אחד מהאתרים, פריטי עיצוב בהתאמה אישית, כולל וילונות, כריות ורצים לשולחן, יוצגו בהדפסים הייחודיים של אנריקז.
כחלק מהחוויה, יתקיים גם סיור רכיבה ייחודי ברחבי העיר על אופני Silvestrini לצד הפצת עותקים מודפסים טריים של ה-Gazette המעשירים את האינטראקציה עם המבקרים.
הפרויקט מתקיים בשיתוף פעולה עם Dyloan Bond Factory, המרכז היצרני של Pattern Group, בשימוש בדים מאת Beppetex, Camac, Olmetex, Eurojersey Sensitive Fabrics, והדפסה בטכנולוגיית קורנית.