- מעצבת: סלין ביטון
- צלם: אושר גולן
- ארונות: דלקוב
זו הייתה דירת קבלן סטנדרטית בת ארבעה חדרים בשטח של 87 מ"ר, השייכת לדייר בשנות ה-60 לחייו. הדייר ביקש לעצב את הדירה בפלטת צבעים חמה בהשראת הסתיו, המשקפת את אישיותו ומעניקה תחושת נוחות ורוגע. רצונו היה לשלב בין עיצוב מודרני לחמימות ביתית, כך שהדירה תהיה לא רק פונקציונלית אלא גם מקום אינטימי ושלו המחובר לטבע ולגווני הסתיו.
במהלך התכנון, נאלצה מעצבת הפנים סלין ביטון להתמודד עם אתגרים שונים, בהם מגבלות גודל החדרים, תכנון קבלני בעייתי ותקציב מוגבל. אחד האתגרים המרכזיים היה היעדר מיקום ייעודי לפינת אוכל בתכנון המקורי של הדירה. באמצעות שינוי מיקום פתח הכניסה למסדרון החדרים, נמצא פתרון יצירתי שאפשר יצירת פינת אוכל אידיאלית.
חדר השינה הקטן היווה אתגר נוסף, שכן לא נכלל בו מקום ייעודי לארון בגדים. כדי לפתור זאת, תוכנן בשיתוף עם "דלקוב" ארון בהתאמה אישית, העוטף את המיטה משני צדדיה ומעניק ניצול מיטבי של החלל תוך שמירה על אווירה פתוחה ונעימה.
חדר העבודה עוצב כך שיספק ללקוח מרחב פרודוקטיבי ונוח, עם ארון אחסון נוסף, שולחן עבודה מרווח וספרייה לציוד, ספרים וחפצים שונים.
בסלון נשמרה אווירה חמימה עם הגוונים האהובים על הדייר. תוכנן קיר נגרות מרשים, המהווה את לב החלל, וכולל חיפוי קיר בגמר צבע בתנור המתפרס לכל רוחב הקיר. בחלקו התחתון שולב מזנון יפני נמוך עם ספרייה א-סימטרית המאפשרת הצגת פריטי דקורציה המעשירים את החלל.
הפרויקט מדגים כיצד ניתן, באמצעות תכנון מדויק ויצירתיות, ליצור דירה מרשימה, חמה ונעימה גם במסגרת תקציב מוגבל.