וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

300 מ"ר של עונג צרוף: הבית הכי יפה בכפר מסריק

זהו בית פרטי בן שתי קומות בשטח 160 מ"ר + 60 מ"ר מרפסת + 80 מ"ר מרפסת גג, היושב באמצע שכונה וותיקה בקיבוץ כפר מסריק עם חצר המקיפה את הבית. יעל וענת קריסטל מסטודיו בוטקה התפנו לייצר מרחב עוצר נשימה

אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY. ארז בן חיים,
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY/ארז בן חיים
  • אדריכלות ועיצוב: סטודיו בוטקה, יעל וענת קריסטל
  • צלם: ארז בן חיים
  • ריצופים, חיפויים וסניטריה: MODY

זהו בית פרטי בן שתי קומות בשטח 160 מ"ר + 60 מ"ר מרפסת + 80 מ"ר מרפסת גג, היושב באמצע שכונה וותיקה בקיבוץ כפר מסריק עם חצר המקיפה את הבית. בקומת הקרקע ממוקם סלון, מטבח, פינת אוכל, מקלחת ילדים, חדר כביסה, ממ"ד וחדר הורים עם חדר רחצה. בקומה העליונה נמצא חדר הורים מפנק (לעתיד) הכולל מטבחון, חדר רחצה ומרפסת גג רחבה.

אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY. ארז בן חיים,
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY/ארז בן חיים
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY. ארז בן חיים,
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY/ארז בן חיים

"בני הזוג, להם שני ילדים קטנים, קיבלו חצי מבית רכבת ישן בקיבוץ כפר מסריק. לאחר התייעצות עם קונסטרוקטור הוחלט לפרק את הבית ולבנות במקומו את ביתם החדש", מסבירות יעל וענת קריסטל מסטודיו בוטקה, שאחראיות על האדריכלות והעיצוב.

מההתחלה הוחלט על בית בן שתי קומות, כדי להשאיר כמה שיותר דשא וירוק מסביב ולהתמזג עם השכונה הקיבוצית היפה. הבית טובל בגינה מטופחת וירוקה המקיפה אותו והשאיפה הייתה לפתוח את החלל עד כמה שאפשר אל החוץ. הבית הוא בית דו-משפחתי והקיר הצפוני שלו הוא קיר משותף עם השכנים, לכן הוחלט שחדרי הילדים והממ"ד יהיו בחלק הצפוני של הבית, צמוד לבית השכן, והחלל הציבורי יהיה פתוח לשלושה כיווני אוויר.

אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY. ארז בן חיים,
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY/ארז בן חיים
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY. ארז בן חיים,
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY/ארז בן חיים

מכיוון שהבית מוגבה במעט משביל הקיבוץ המוביל אליו, תיכננו כמה מדרגות מיציקות בטון רחבות בגבהים שונים המתחברות למרפסת הכניסה. השביל מוביל לבית מכיוון דרום ומגיע למבואת הכניסה שנמצאת בין הסלון למטבח, לשניהם מרפסות נפרדות- מזרחית ומערבית.

בני הזוג אוהבים ניקיון עיצובי, יחד עם המעצבות נבחרה פלטת חומרים רגועה וטבעית שמאוד משתלבת ומדגישה את הירוק שניבט מכל כיוון. השפה העיצובית מתאפיינת בקווים ישרים ונקיים המשלבים חומרים חמים עם נגיעה תעשייתית. הריצופים והחיפויים נבחרו ב Mody, כמו כן את הכלים הסניטרים והברזים.

הרצפה בקומה התחתונה חופתה באריחי גרניט פורצלן במראה בטון בגודל 100/100 ס"מ. האריחים ממשיכים החוצה גם לחצר הקדמית ונותנים תחושה של המשכיות וחיבור. הנגרות משולבת בירצ' מולבן (סוג של עץ) בשילוב פרופילי ברזל שחורים עדינים ופורמייקה לבנה בצבע הקירות.

אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY. ארז בן חיים,
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY/ארז בן חיים

פרטי הנגרות והמסגרות תוכננו בקפידה ובייצור אישי כדי שיוכלו להכיל שימושים רבים, לשמש כאלמנטים עיצוביים וגם להגדיר חללים.

בכניסה לבית נוצל הצד האחורי של ארונות המטבח הגבוהים לטובת ארון כניסה ויחידת נגרות גדולה שמפרידה בין החללים יוצרת את מבואת הכניסה. על קיר הסלון נבנה ארון מדפים בצבע הקיר, כך נראה כאילו הקיר הופך לארון.

הסלון גם בצבעים מונוכרומטים עם כורסת עור חומה וכריות ותמונות בגוונים דומים. מתחת לטלויזיה תוכננה שידה תלויה מאורכת מבירג'.

אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY. ארז בן חיים,
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY/ארז בן חיים
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY. ארז בן חיים,
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY/ארז בן חיים

הארונות הגבוהים במטבח עשויים בירג' מולבן והארונות הנמוכים מפורמייקה לבנה. האי משולב בירג' ושלדת ברזל עדינה והשיש וחיפוי הקיר בלבן מט כדי לשמור על שקט עיצובי. המטבח כולו פונה לירוק בחוץ עם שתי ויטרינות גדולות וחלון הצופה לכניסה.

מול המטבח, במעבר לאזור הפרטי, הריצוף מתחלף לפרקט אלון, ונגלות המדרגות שעליהן מדרכי אלון ומעקה רשת שחור.

אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY. ארז בן חיים,
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY/ארז בן חיים
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY. ארז בן חיים,
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY/ארז בן חיים

חדר ההורים מחופה פרקט אלון, ארון הבגדים גם כן בפורמייקה לבנה בצבע הקיר, ורק הידיות השחורות מקשטות אותו. לצידי המיטה תלויות שידות מינימליסטיות מברזל לבן מכופף.

בחדר הילדים נוצל החלל שמתחת למדרגות לארון בגדים שבנוי גם מהפורמייקה הלבנה וממוסגר עם קנט בירצ' שממשיך למגירות ובין המיטות ספסל בירג' לאחסון וישיבה.

אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY. ארז בן חיים,
אדריכלות ועיצוב סטודיו בוטקה, באדיבות MODY/ארז בן חיים

הבית בחיפוי שליכט בגוון אבן עדין, מקבל קונטרסט יפה מהפרגולות והחלונות השחורים. לבית שתי פרגולות, האחת מקרה את מרפסת המטבח והשנייה את מרפסת הכניסה והסלון, ומחזית הכניסה לבית הן נראות ממשיכות אחת את השנייה.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully