וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

איך הפכה דירת 50 מ"ר בבת ים לסוויטה מפנקת?

ההבדל בין דירה שבאים לנפוש בה לדירת נופש אמיתית גדול מאוד. זה מה שקרה אחרי שאדריכל ומעצב הפנים שלומי בוטנסקי התערב

תכנון ועיצוב שלומי בוטנסקי. יואל אליווה,
תכנון ועיצוב שלומי בוטנסקי/יואל אליווה
  • פרויקט: דירת נופש בבת ים
  • שטח: 50 מ"ר, סטודיו
  • הדיירים: זוג בשנות ה-50
  • עיצוב ותכנון פנים: שלומי בוטנסקי
  • צילום: יואל אליווה

"עם תכנון נכון, פונקציונליות, וניצול מקסימלי של השטח, גם דירת 50 מ"ר יכולה להרגיש כמו סוויטה מפנקת", מספר מעצב ומתכנן הפנים שלומי בוטנסקי, שהפך דירת 50 מ"ר הממוקמת על קו המים בבת-ים לסוויטת החלומות עבור הבעלים, זוג בשנות ה-50 לחייהם, שמבלים בה את חופשותיהם בארץ, ובשאר הזמן משכירים אותה ב-Airbnb.

תכנון ועיצוב שלומי בוטנסקי. יואל אליווה,
תכנון ועיצוב שלומי בוטנסקי/יואל אליווה

"הרעיון בבסיס התכנון היה לנצל את העובדה שהדירה ממוקמת על קו המים, ולהכניס את הים פנימה, לתוך חוויית המגורים. כך, שברגע שפותחים את הדלת - מיד מרגישים בחופשה", מספר בוטנסקי. הסוויטה תוכננה כחלל אחד פתוח, המכיל את חדר השינה, הסלון, המטבח וחדר הארונות החלל היחיד שהופרד הוא חלל חדר המקלחת והשירותים, שהופרד בקיר זכוכית. דלת הכניסה שנבחרה לסוויטה היא דווקא דלת פנים, של חברת פנדור, שנבחרה כדי לשמור על העיצוב הנקי והפשוט. על גבי הדלת חריטות רוחב, המשתלבות עם אלמנט הפסים החוזר בחלל.

הים, שבמרחק מטרים ספורים מהדירה, אכן מורגש כאלמנט מרכזי בתוכה. גוונים שונים של כחול מנחים את הנרטיב האסתטי, ויוצרים רצף ויזואלי המתכתב עם קו החוף הנשקף מחלון הדירה. לאורך החלל המרכזי מוצב קיר בטון דקורטיבי בגווני חול ובטקסטורה המדמה את תנועת המים. נגיעות מתכת בגוון פליז מעטרות את הנגרות בדירה, ומכניסות פנימה את קרני השמש.

תכנון ועיצוב שלומי בוטנסקי. יואל אליווה,
תכנון ועיצוב שלומי בוטנסקי/יואל אליווה

במטרה למקסם כל מטר רבוע בדירה, בוטנסקי שם דגש על תכנון מטבח קטן ופונקציונלי, המאפשר הכנת ארוחות קלות ומהירות, ומותאם לצרכים של זוג בחופשה. הגוונים הכחולים הייחודיים בהם נצבע קיר המטבח, והטקסטורה שמזכירה את עקבות המים על החול, משרים תחושה של ניקיון ושל רוגע.

תכנון ועיצוב שלומי בוטנסקי. יואל אליווה,
תכנון ועיצוב שלומי בוטנסקי/יואל אליווה

בחלל הסלון ספה עשירה בכריות, שמכניסות חמימות לחלל. צבעה הלבן של הספה מתכתב עם גווני הכחול ועם תחושת הים שעוטפת את הדירה. הווילונות בחלל הסלון משווים לו מראה מעט גדול יותר מגודלו האמיתי, ומעניקים תחושה של מרחב. במטרה לאפשר אירוח, הספה נפתחת למיטה זוגית.

תכנון ועיצוב שלומי בוטנסקי. יואל אליווה,
תכנון ועיצוב שלומי בוטנסקי/יואל אליווה

חלל השינה מתהדר במיטה זוגית גדולה, עם מצעי יוקרה המספקים את הנוחות האולטימטיבית לחופשה מפנקת. חדר הרחצה, המופרד מחלל המחיה, מרחיב את מוטיב האריחים שבסלון עם חיפוי קיר פסים עדין המדמה נגיעות רכות בחול.

התכנון והעיצוב הפכו דירת 50 מ"ר פשוטה בבת-ים לסוויטה יוקרתית, שתופסת את המהות של החיים על קו חוף הים. עלות הפרויקט נאמדת בכ-400 אלף שקל בלבד.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully