וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

90 מ"ר במתחם נוגה ביפו: דירה היישר מהז'ורנל

המבנה עבר שינוי ייעוד ולמשפחה לא היה ספק מה לעשות. גם לא למעצבת חגית מוניץ

עיצוב ותכנון חגית מוניץ,  חיפויים וסניטריה MODY. עמית גושר,
עיצוב ותכנון חגית מוניץ, חיפויים וסניטריה MODY/עמית גושר
  • תכנון, עיצוב פנים והום סטיילינג: חגית מוניץ
  • צילום: עמית גושר
  • חיפויים וסניטריה: MODY

הדירה במתחם נוגה ביפו ששיטחה כ- 90 מ"ר נמצאת בבניין שבו פעלה בעבר לשכת הגיוס המיתולוגית של תל אביב-יפו, שב־2013 עבר שינוי ייעוד למגורים. במסגרת שינוי הייעוד שומרו קירותיו החיצוניים של המבנה, בעוד פנים הבניין נבנה מחדש. הדירה שופצה עבור משפחה שעברה אליה מפנטהאוז מרווח, ולכן כלל תכנונה המחודש פתרונות אחסון מרובים וניצול מקסימלי של שטח הרצפה, כך שמרבית חלליה מופרדים באמצעות מחיצות פנים פונקציונליות.

עיצוב ותכנון חגית מוניץ,  חיפויים וסניטריה MODY. עמית גושר,
עיצוב ותכנון חגית מוניץ, חיפויים וסניטריה MODY/עמית גושר
עיצוב ותכנון חגית מוניץ,  חיפויים וסניטריה MODY. עמית גושר,
עיצוב ותכנון חגית מוניץ, חיפויים וסניטריה MODY/עמית גושר

"את תוכנית הדירה ראיתי עוד בטרם נרכשה ע"י הלקוחות ומאותו הרגע היה לי ברור שאדרש לחשיבה אחרת, שתיתן מענה אופטימלי לכל הצרכים ע"י פתרונות יצירתיים בנגרות ובחומרים אחרים אשר יבואו לידי ביטוי במודולריות שלהם", מסבירה המעצבת חגית מוניץ, "מהרגע הראשון הבנתי שבדירה הזו כל ס"מ צריך להיות מחושב מאוד. התהליך, שנמשך כשלושה חודשים, כלל הריסה של כל מחיצות הפנים, כמעט כל הקירות בדירה הוזזו למעט קירות הממ"ד, נעשה חידוש לכל התשתיות, הוחלף כל הריצוף בדירה וכל הריהוט ועבודות הנגרות תוכננו בהתאמה".

לריצוף הדירה נבחר אריח בגוון בטון אפור בהיר עם עננות משתנה מבית MODY כזה שיקליל את המראה וישדר תחושה שאינה מחייבת. כמו כן, כל הפאנלים בדירה הושקעו בריצוף במטרה להשאיר כמה שיותר, שטח רצפה פנוי.

עיצוב ותכנון חגית מוניץ,  חיפויים וסניטריה MODY. עמית גושר,
עיצוב ותכנון חגית מוניץ, חיפויים וסניטריה MODY/עמית גושר
עיצוב ותכנון חגית מוניץ,  חיפויים וסניטריה MODY. עמית גושר,
עיצוב ותכנון חגית מוניץ, חיפויים וסניטריה MODY/עמית גושר

המטבח שהיה במבואת הכניסה לדירה ללא כל פתח אוורור או חלון שינה את מיקומו. המעצבת החליטה להעבירו לחלק הדרום מערבי של הדירה שפונה לשדרה בו היה בעבר חדר השינה ולו שני חלונות ושני כיווני אוויר. שינוי זה יצר מרחב פתוח לכיוון מערב שמאפשר הנאה ממשב בריזה מערבית מהים.
המטבח נבנה בשני קווים מקבילים - קו ארונות גבוהים במרכזו כיור, וקו ארונות נמוכים עליו מוצבות הכיריים ובקצהו דלפק ישיבה עם ארון תחתון. כשמדברים על רעיונות פרקטיים עולה מייד המחשבה על גם וגם - וזאת על מנת למקסם את שטחי העבודה והאחסון במטבח. כך נבחר תנור שהוא גם מיקרו, וברז מים לשטיפת כלים שהוא גם מערכת מים מודולרית למי שתייה מסוננים קרים וחמים.

באופן טבעי נכון היה כי הסלון יהיה קרוב למטבח ולמרפסת הדירה אשר מכיוון אחד שלה אף ניתן לראות את הים.

עיצוב ותכנון חגית מוניץ,  חיפויים וסניטריה MODY. עמית גושר,
עיצוב ותכנון חגית מוניץ, חיפויים וסניטריה MODY/עמית גושר

על מנת לשמור על מראה נקי ומודרני בחרה המעצבת לסלון רהיטים שעיצובם מתאפיין בקווים נקיים ושלא יעמיסו על החלל. קיר הטלוויזיה חופה בטיח ווגה במראה משופשף כדי שיעניק מראה אורבני תעשייתי. בצידו הימני של הקיר אף נתלו שתי גיטרות המשמשות את בעל הדירה חובב הנגינה.

מכיוון שלא ניתן בשטח דירה שכזה להכניס פינת אוכל מרווחת ומאפשרת נבחרה קונסולה הנפתחת לשולחן אוכל של עד 4 מטר וכסאות המתקפלים אוחסנו מתחת לדלפק במטבח.

עיצוב ותכנון חגית מוניץ,  חיפויים וסניטריה MODY. עמית גושר,
עיצוב ותכנון חגית מוניץ, חיפויים וסניטריה MODY/עמית גושר

כבר בתחילת התהליך ביקשו בעלי הדירה מקום הולם עבור ספרייה רצינית עמוסת ספרי קריאה כזו. לכן מיקומה נקבע במבואת הכניסה לדירה. ולידה הוצבה כורסא נעימה לקריאה.

בני הזוג עובדים לא מעט מהבית וכמו כן, נדרש חדר שינה נוסף לבתם המתגוררת בחול אשר מגיעה לארץ לעיתים או לכל אורח מזדמן. חדר עבודה זה היה צריך להיות מואר מאוד אך עם אפשרות להחשכה מוחלטת לצורך לינה. לכך נבחר קיר זכוכית חכם המאפשר בלחיצת כפתור על שלט להפוך את הזכוכית לחלבית ואטומה ולהחשיך את החדר ללא חדירת אור.

עיצוב ותכנון חגית מוניץ,  חיפויים וסניטריה MODY. עמית גושר,
עיצוב ותכנון חגית מוניץ, חיפויים וסניטריה MODY/עמית גושר

חדר השינה תוכנן כך שיהיה בו מקום מכובד לחדר רחצה עם מקלחון זוגי ולארונות בגדים ואחסון רב, לכן הוחלט שקירות חדר הרחצה יהיו שקופים מה שיתרום לתחושת חלל מרווח ונעים יותר. במטרה שהעיצוב יראה מינימליסטי והרמוני אך גם פונקציונאלי, הפתרון שנמצא היה ארונות עם דלתות זכוכית שקופות ולאחריו ארון עמוק יותר המכיל מדפים קבועים ובקדמתו מערכות מידוף ניידות מדפים על גלגלים, פתרון שאפשר ניצול של מלוא עומק הארון.

לחדר הרחצה נבחרו ב MODY אריחים בהירים בגוון ירוק בגודל 5*25 וכיור נירוסטה. המשלימים את המראה הקליל והמינימליסטי. חדר השינה של הבן תוכנן בממ"ד, זו גם היתה אחת מהסיבות בגללן בחרו הזוג לעבור לדירה זו בעלת ממ"ד.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully