וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בבית הזה הכול חופה בחומר אחד. וזה פשוט נפלא

האדריכל ירון אלדד ידוע כיוצר המגבש עבור כל פרויקט עליו הוא אמון קונספט מובהק - כך גם בבית שתכנן עבור משפחה בת ארבע נפשות בהרצליה עבורו יצר סגנון מהוקצע שרותם את הרזינה כחומר ממנו חופו הקירות, התקרה והרצפה. התוצאה מונוכרומטית, מינימליסטית ומופלאה

אדריכל ירון אלדד. עודד סמדר,
אדריכל ירון אלדד/עודד סמדר
  • היכן: הרצליה
  • הנכס: בית פרטי בן 4 קומות בשטח של כ-250 מ"ר
  • עבור: זוג ושני ילדיהם
  • תכנון ועיצוב: אדריכל ירון אלדד
  • צילום: עודד סמדר

הבית, שנרכש על ידי זוג הורים להם שני ילדים, ממוקם באחת השכונות השקטות בהרצליה ופרט למעטפת המבנה שחופתה מחדש, כחלק מהשיפוץ תכנון הפנים השתנה בתכלית: "אם המשפחה, אישה רבת כישורים ופעלים היא אמנית העוסקת בציור וגם בשלנית בחסד לכן שתיים מהדרישות הבולטות בפרוגרמה היו לתכנן עבורה סטודיו בו תוכל ליצור ומטבח פרקטי ומרווח שיענה על הצרכים שלה כבשלנית. בד בבד, לבני הזוג חשוב היה לייצר גינה נעימה ומכילה שתשמש לאירוח ובמקביל גם כאזור משחק ובילוי לילדים", כך לדברי האדריכל ירון אלדד שאמון על תכנון ועיצוב הבית המרשים.

אדריכל ירון אלדד. עודד סמדר,
אדריכל ירון אלדד/עודד סמדר
אדריכל ירון אלדד. עודד סמדר,
אדריכל ירון אלדד/עודד סמדר

"החלוקה הפנימית השתנתה לגמרי ועתה, בתכנון החדש, בקומת הכניסה מרוכזות כלל הפונקציות המשותפות: הסלון, פינת האוכל והמטבח; בקומה הראשונה תוכננו מאסטר ההורים, חדרי הילדים ופינת משפחה אינטימית; בקומה העליונה תוכנן הסטודיו של אם המשפחה וחדר אירוח ובקומת המרתף שבמפלס התחתון תוכננו חדר קולנוע ביתי ואזור משחקים לילדים שמהם יש יציאה לחצר אנגלית".

אדריכל ירון אלדד. עודד סמדר,
אדריכל ירון אלדד/עודד סמדר
אדריכל ירון אלדד. עודד סמדר,
אדריכל ירון אלדד/עודד סמדר

כמו רבים מהפרויקטים עליהם אמון אלדד, גם בית זה עוצב בקו מדויק, מנומק ונקי: "בחרנו לעבוד עם פלטת חומרים וצבעים מינימליסטית ככל הניתן כך שכל אלמנט, בכל אחד מהחללים, מתפרש כעוצמתי בדרכו ובדיוק במינונים הנכונים", הוא מסביר. "החומר הנוכח ביותר הוא הרזינה- חומר עמיד וגמיש שאיתו בחרנו לחפות את התקרה, הקירות והרצפה. ההתקנה שלו נעשית ללא תפרים וחיבורים וככזאת היא מייצרת נראות נקייה והמשכית שמשווה למרחב מראה הרמוני ונעים. גוון הרזינה איתו עבדנו הוא חולי- חמים מחד וניטרלי מאידך וככזה הוא מהווה רקע מוצלח לסקלת החומרים והגוונים הנופים ששילבנו בחללים".

עם פתיחת דלת הכניסה נגלית מבואה אינטימית המוגדרת מצידה האחד על ידי ארון גרדרובה ומעברה השני על ידי מחיצת פליז מושחר שמשמשת כספריה אוורירית המאפשרת הצצה אל המתרחש בחלל הציבורי. "הסלון ממוקם מעברה האחד של המבואה בעוד המטבח ופינת האוכל תוכננו מצידה השני. שני גרמי המדרגות ממוקמים ממש מולה", מסביר האדריכל. "הגרם שמוביל לקומת המרתף הוא גרם בנוי מחופה עץ והגרם שמוביל למפלסים העליונים עשוי מדרכי ברזל מרחפים שעוגנו לקיר. בין שניהם ממוקמים שירותי האורחים".

אדריכל ירון אלדד. עודד סמדר,
אדריכל ירון אלדד/עודד סמדר
אדריכל ירון אלדד. עודד סמדר,
אדריכל ירון אלדד/עודד סמדר

סלון הבית עטוף ויטרינות הצופות לגינה כך שהקשר בין החוץ לפני הוא כמעט בלתי אמצעי. אלדד תכנן באזור זה דופן ביופילית עתירת צמחייה שמטפסת כל הדרך מהחצר האנגלית שבמפלס התחתון עד לקיר בקומת הכניסה עליו מוקמה הספה. "בחרנו בצבעוניות ובפריטים מינימליסטיים, כך למשל מערכת הישיבה שמורכבת מספת ר' ושתי כורסאות- האחת מודרנית והשנייה אייקונית, אותה עיצצבו ריי וצ'ארלס איימס. במרכז שילבנו שולחן קפה לו רגלי ברזל דקיקות ומשטח עץ צבוע בצבע אפוקסי בהיר. מול פינת הישיבה תוכננה יחידת קמין מברזל מעליה ניצב מסך הטלוויזיה ולצידה מנורה עומדת בסגנון מודרני".

המטבח משמש כאמור כאחד האזורים השוקקים והפעילים בבית: "יצרנו עבור בעלת הבית חובבת הבישול יחידה גבוהה מעץ בהיר שכוללת המון שטחי אחסון ומקומות ייעודיים למוצרי החשמל ולמקרר היינות. בנוסף תכננו שני איים שמקבילים האחד לשני: האחד עשוי עץ ומשמש כדלפק אכילה והשני, שעשוי מנירוסטה, מודגש על ידי קולט אדים ותאורה שהותקנו מעליו ומשתלב היטב על רקע הרזינה שבמעטפת".

אדריכל ירון אלדד. עודד סמדר,
אדריכל ירון אלדד/עודד סמדר
אדריכל ירון אלדד. עודד סמדר,
אדריכל ירון אלדד/עודד סמדר

שירותי האורחים עוצבו כמרחב דרמטי על טהרת גווני השחור: "התקרה כהה וכך גם האבן הטבעית איתה חיפינו את הקיר שמהווה רקע לכיור ה-free standing ולמראה המוארת שמעל", אומר האדריכל.

את קומת הכניסה עוטפת הגינה. בחזית הקדמית ניצבים שני עצי דקל גבוהים שנטעו לפני עשרות שנים. לבני המשפחה ואורחיהם ממתינה גינה שטופלה בקפידה הכוללת מדשאה, משטח דק, ג'קוזי מחופה בסרגלי עץ, מטבח חוץ מאובזר, פינת ישיבה סלונית ופינת אוכל חיצונית. "יצרנו עבורם מרחב שופע בצמחיה ועצים ופרט לשני עצי הדקל נותר גם עץ זית עתיק", מוסיף אלדד.

עם העלייה בגרם המדרגות נגלית קומת החדרים שבכניסה אליה תוכננה פינת משפחה וטלוויזיה ובה ספריית ברזל. את ריצוף הרזינה מחליפה בקומה הזו רצפת פרקט שמשווה חמימות בעוד דלתות הכניסה לחדרים חופו ברזינה.

אדריכל ירון אלדד. עודד סמדר,
אדריכל ירון אלדד/עודד סמדר
אדריכל ירון אלדד. עודד סמדר,
אדריכל ירון אלדד/עודד סמדר

מאסטר ההורים כולל אזור שינה, חדר ארונות, חדר רחצה ופינת איפור ובני הזוג נהנים ממרפסת פרטית משלהם שפונה לחזית הקדמית. עבור חדר הארונות בחר אלדד לתכנן חזיתות שקופות מרצפה ועד תקרה, אותן ניתן להפוך בלחיצת כפתור לחלביות ואטומות, כשאחת מהן משמשת גם כדלת הכניסה לחדר הרחצה. חלל זה חופה אבן טבעית שחורה וכולל אמבטיית free standing אובאלית, מקלחון מרווח וארון אמבט עם כיורים לו ולה.

מקומת המגורים עולים לקומת הסטודיו של אם המשפחה שנהנית מתקרה משופעת תחת גג הרעפים של הבית: "חשפנו את קורות העץ, יצרנו פתחי סקיילייט ובחרנו בצבעוניות בהירה שתורמת מאוד למראה הפתוח והאוורירי. בחדר האירוח הנוסף בקומה תכננו אמבטיית free standing אותה הצבנו מתחת לפתח הסקיילייט", מסכם האדריכל.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    5
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully