וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משפחה יקרה, החלל הזה מוקדש לך

ביום שישי נחגוג את יום המשפחה, וזה הזמן להציג כמה חדרים מופתיים שמתאימים לחלוק אותו בין בני הבית

עיצוב קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
עיצוב קרן ניב טולדנו/איתי בנית

ביום שישי הקרוב נחגוג את יום המשפחה, תאריך שהיה בעברו יום האם ואיכשהו התגלגל והתפתח ליום המשפחה. מכאן הדעות חלוקות לגבי חשיבות היום והקדשתו למשפחה כולה ולא רק לאם ותפקידה במשפחה ובחברה בכלל.

יום המשפחה הוא יום חגיגי למשפחה הגרעינית. במציאות של היום, נדמה שכולנו מבינים לעומק את חשיבות המשפחה. בפן העיצובי כבר רבים הבינו שאפשר ואף רצוי לתכנן ולהקדיש חללים בבית כדי לאחד את המשפחה. לגרום לחלל לעבוד לטובת המשפחה ואיחודה. חללים שתוכננו בחוכמה כדי שבני המשפחה, הילדים וההורים כאחד, יתאחדו סביבו. ישבו, ישחקו, ישתפו, ידברו, יהיו ביחד. להלן כמה דוגמאות שבהחלט יוציאו את הקטנים מהמסכים ואת הגדולים מהניידים.

המטבח הרגוע והעוצמתי (יהושע שעשוע)

אדריכל יהושע שעשוע. אלון ברהום,
אדריכל יהושע שעשוע/אלון ברהום
  • אדריכל: יהושע שעשוע
  • צלם: אלון ברהום
  • שיש מטבח: Laminam - ישראל
sheen-shitof

עוד בוואלה!

איך הופכים אריזת פלסטיק לעציץ?

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

"החזון בשיפוץ הבית בהרצליה פיתוח היה מצד אחד לשמר את הקווים הכללים של הבית המקורי משנות ה-70. חוץ המבנה נשמר צורנית על מנת לחסוך בעליות ולא לעבור תהליכי רישוי ארוכים, אולם פנים הבית עבר שיפוץ מהיסוד", מסביר האדריכל יהושע שעשוע. "שברנו את הקיר המפריד בין הסלון למטבח כדי ליצור חלל .open space החלפנו את מיקומי המטבח והסלון בכדי לנצל טוב יותר את החלל והחצר האחורית והיציאה לחצר מהסלון". המטבח

אדריכל יהושע שעשוע. אלון ברהום,
אדריכל יהושע שעשוע/אלון ברהום
אדריכל יהושע שעשוע. אלון ברהום,
אדריכל יהושע שעשוע/אלון ברהום

עוצמתי ויחד עם זאת נעים ורגוע. הוא בהיר כמו יתר חללי הבית, ויוצר דו שיח בין הקווים החדים והישרים לאורך המטבח בקיר, בפס המיזוג והשיפוט של התקרה לבין הפינות המעוגלות של האי. לשיש המטבח והאי נבחר Laminam דגם לבן עם גידים עדין וציורי, שיוצר דיוק בחלל. האי תוכנן כך שבני המשפחה יכולים לשבת סביבו, האחד מול השני.

המרתף הזה מוקדש לכל בני המשפחה (רון שפיגל)

אדריכל רון שפיגל. אלעד גונן,
אדריכל רון שפיגל/אלעד גונן
  • אדריכל: רון שפיגל "שפיגל אדריכלים"
  • צלם: אלעד גונן
  • בית: בשוהם

הבית בשוהם הוא חלק מדו משפחתי, ובו מתגוררים זוג פלוס 3 ילדים. זהו בית בן 25 שנה שהצריך תכנון ושיפוץ מסיביים. בני הזוג הבינו את הפוטנציאל של הבית, למרות שצורתו והבנייה היו במצב ירוד מאוד.

אדריכל רון שפיגל. אלעד גונן,
אדריכל רון שפיגל/אלעד גונן
אדריכל רון שפיגל. אלעד גונן,
אדריכל רון שפיגל/אלעד גונן

המרתף הוא החלל החווייתי לכל בני המשפחה. המרתף בן 100 מ"ר, מצד אחד כולל אזור צפייה בטלוויזיה עם מטבחון ובר קטן ובצידו השני חדר עבודה המשכי שצד אחד שלו סגור ומיועד להורים, האבא הייטקיסט והאמא מורה. המרתף ממשיך החוצה, עם עמדות עבודה לילדים. הפרקט בחיפוי עץ אלון, מחולק לארבעה, כאשר כל לוח פונה לכיוון אחר. חלל נפלא, גדול ומרווח, שמשרת את כל הפונקציות גם האישיות וגם המשפחתיות של כל אחד מבני המשפחה.

הבריכה כחלל חוויתי (איתי גרשי)

אדריכל איתי גרשי, באדיבות פלגים. עמית גירון,
אדריכל איתי גרשי, באדיבות פלגים/עמית גירון
  • אדריכל: איתי גרשי
  • בריכה: אבנר צדוק, חברת פלגים
  • צילום: עמית גירון

זו לא הפעם הראשונה שחברת פלגים, שאחראית על תכנון ויישום הבריכה, ומור אבידן שאחראית על חלל החוץ העוצמתי משתפות פעולה. הבריכה והבית שברעננה תוכננו על ידי האדריכל איתי גרשי. סביבת החוץ בכלל והבריכה בפרט, הן דומיננטיות ועוצמתיות עבור כל בני המשפחה, גדולים וקטנים כאחד.

אדריכל איתי גרשי, באדיבות פלגים. עמית גירון,
אדריכל איתי גרשי, באדיבות פלגים/עמית גירון

אורך הבריכה כ-13 מטרים, היא חופתה בגרניט בצבע שחור שתפקידו להעצים את המראה הדרמטי שלה. הבריכה כוללת מספר מפלסים והיא תוכננה תוך התייחסות לנוף ולאווירה בחצר בית המשפחה. הבריכה כוללת פינוקים רבים, שהופכים את השהות בה לחוויתית, היא כוללת ראש גלישה רטוב עם סף מאוד עדין ודק, אפשרויות ישיבה שונות, מטבח חוץ מפואר, כל אלו הופכים את סביבת החוץ לכזו המציעה שפע אפשרויות בילוי.

המטבח המאחד (רשל פישבך)

עיצוב רשל פישבך, באדיבות נאנו מטבחים. שושי שוימר,
עיצוב רשל פישבך, באדיבות נאנו מטבחים/שושי שוימר
  • מעצבת: רשל פישבך
  • צילום: שושי שוימר
  • מטבח: נאנו מטבחים

זהו מטבח רחב ידיים בסגנון מודרני יוקרתי שעוצב למשפחה, זוג פלוס 4 ילדיהם, לדירתם ברמת גן. בחלל הציבורי, הסלון והמטבח תוכננו כמקשה אחת, על מנת להיות בקשר עין תמידי עם הילדים. המטבח תוכנן על ידי נאנו מטבחים בשיתוף עם המעצבת רשל פישבך, שאמונה על הפרוייקט כולו.

עיצוב רשל פישבך, באדיבות נאנו מטבחים. שושי שוימר,
עיצוב רשל פישבך, באדיבות נאנו מטבחים/שושי שוימר
עיצוב רשל פישבך, באדיבות נאנו מטבחים. שושי שוימר,
עיצוב רשל פישבך, באדיבות נאנו מטבחים/שושי שוימר

חזיתות המטבח בגוון סהרה עם ידיות זהב שנותנות מראה יוקרתי ותכשיטי למטבח. עוד מסתתרים במטבח שני מקררים אנטגרליים ומקפיא נוסף שמוסתר בחזיתות המטבח. בקופסא העיצובית תוכנן שיש שחור שיוצר מראה נקי. האי באורך 6 מ"ר, עם תכנון של קיר כח ודלפק שמקביל אליו. המטרה היתה שהמטבח הגדול יאפשר לכל המשפחה לשהות בו, גם בזמן שההורים מבשלים.

הכוכבת הגרעינית של הבית (קרן ניב טולדנו)

עיצוב קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
עיצוב קרן ניב טולדנו/איתי בנית
  • מעצבת: קרן ניב-טולדנו
  • צלם: איתי בנית

הדוגמא האחרונה והחשובה מכולן היא פינת המשפחה עצמה. מעצבת הפנים קרן ניב-טולדנו מקפידה לתכנן בפרוייקטים תחת עיצובה את פינות המשפחה האינטימיות, שמתווספות לסלון הרשמי, אך אינן תוספות את מקומו. לדבריה "הפינה הפכה למקום האופטימלי שמשמש להתכנסות והירגעות - מקום מפלט פרטי, שלרוב מוצנע ביחס לאגף הציבורי, בו אנחנו יכולים להיות עצמנו במאת האחוזים: להתכרבל, להתעטף, להתחבק ולהנות מזמן איכות בין-דורי.

עיצוב קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
עיצוב קרן ניב טולדנו/איתי בנית

הריהוט בפינות המשפחה ברובו יותר מאפשר: עמוק ורך, עשוי ברובו מחומרים טבעיים ונעימים למגע". לסיכום, ממליצה ניב- טולדנו "לעבוד בפינת המשפחה עם פלטת גוונים כמה שיותר אורגנית וטבעית כמו למשל גוונים עמוקים של כחול, גווני אקווה, גווני אדמה וגוונים של מתכות שונות. בתוך כך, כל גוון שאאפרר ואעשן יעמד טוב יותר במבחן הזמן, וודאי ביחס לגוונים זרחניים, וכמובן שפע של טקסטיל בשלל צורותיו, שטיחים, וילונות, כריות וכו".

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully