וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

700 מ"ר של אדריכלות מופת: בית פנטזיות בקריות

הוא נראה כמו גלריה אמנותית. אז איך המקום הזה בכל זאת מרגיש כמו בית? ניב יהודה פיצח את הנוסחה

פינת אירוח וסירגיה בין הסלון לחצר. ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים. אלון ברהום,
פינת אירוח וסירגיה בין הסלון לחצר. ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים/אלון ברהום
  • אדריכל ומעצב פנים: ניב יהודה עיצוב פנים ואדריכלות.
  • שטח: 700 מ"ר, 280 מ"ר בנוי.
  • לוקיישן: קרית אתא - שכונת קריית בנימין.

הבית בקרית אתא, 700 מ"ר של אדריכלות מופת, מייצג את כל מה שיפה באדריכלות מודרניסטית מינימליסטית במיטבה, המשכילה לשדר מראה חם, מזמין ועל זמני הודות לשילוב מדויק בין קומפוזיציות, חומרים ותאורה.

קיר כוח מחופה אבן ברזילאית פראית. ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים. אלון ברהום,
קיר כוח מחופה אבן ברזילאית פראית. ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים/אלון ברהום
חשיפה הדרגתית של הבית באמצעות לוברים ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים. אלון ברהום,
חשיפה הדרגתית של הבית באמצעות לוברים ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים/אלון ברהום

האדריכל ניב יהודה, פיתח שפה אדריכלית ייחודית המבוססת על עקרונות האדריכלות המודרנית שדוגלת בקו נקי, מינימליסטי ופרגמטי. כל פרויקט נתפר במדויק לצרכי הלקוח ויוצר סימביוזה בין אור טבעי למלאכותי, בין חוץ לפנים ובין חומרים טבעיים למעובדים. לדבריו, כל בית מספר סיפור הדרגתי בשלבים, כשכל פסיעה חושפת רובד נוסף בעיני המתבונן.

בסופו של יום, החיים הם תסריט שמביים את עצמו על פי הנרטיב של האינדיבידואלי של כל משפחה, והבית - הוא המשכן האומנותי שמהווה אסקפיזם ושמורת טבע המקבל פרשנות רב ממדית התלויה בעיני המתבונן. מכך נובע גודל האחריות המוטלת על כתפי האדריכל שמהנדס בתים, מתווה מהלכים ויוצר דיאלוג בין האדם לביתו.

קיר טלוויזיה גובה 6 מטר מחופה עץ לחיפוי תשתיות. ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים. אלון ברהום,
קיר טלוויזיה גובה 6 מטר מחופה עץ לחיפוי תשתיות. ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים/אלון ברהום
חוץ ופנים מתכתבים ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים. אלון ברהום,
חוץ ופנים מתכתבים ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים/אלון ברהום

כבר במבט ראשון נוצר אלמנט ההפתעה כשנחשפים לעוצמת המעטפת האדריכלית מעוררת הסקרנות. "הלקוח שאוהב תחושת מרחב, שקיפות וזרימה בין החללים, בקש לשמור על פרטיות משפחתו, אתגר את משרדנו למצוא פרוגרמה שתענה על הדרישות", מסביר האדריכל.

ואכן, חומריות חלל החוץ חושפת ומסווה, יוצרת הדגשים לצד הסוואה והחיבור בין החומרים הניב את התוצאה האולטימטיבית. המוטיב האדריכלי ששזור בכל הבית: מוסתר מהרחוב, והולך ונחשף בהדרגה הן מבחינת הקומפוזיציה והן מבחינת החומריות: החל מפסי האלומיניום (לוברים, כנפי מטוס) בגוון לבן דרך האבן הברזילאית הפראית בפטיו שבמרכזו עץ זית אותנטי ועד לפרגולה מבטון לבן המתנשאת לגובה 6 מטר. הבריכה המחוממת בגודל 12.5X 3.5 מ' נחפרה במיוחד על פי כל התקנים המחמירים צובעת את החצר בגווני תכלת טורקיז ויוצרת משחקי אור מרהיבים המשתקפים מתאורת הפרגולה.

פרגולת בטון לבן ותאורה שיוצרת השתקפויות רב מימדיות. ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים. אלון ברהום,
פרגולת בטון לבן ותאורה שיוצרת השתקפויות רב מימדיות. ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים/אלון ברהום
חווית מגורים על זמנית - ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים. אלון ברהום,
חווית מגורים על זמנית - ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים/אלון ברהום

החצר והבריכה תוכננו כחלל אחד ומהווים תפאורה סינרגית לבית - הן לנכנסים והן ליושבים בפנים. בעוד המעטפת החיצונית מסתורית, החלקים הפנימיים עטופים בזכוכיות ויטרינה גבוהות מהן נשקפת התפאורה בירוק, כחול, לבן ואור. אלמנט התאורה, מעבר לאספקט האופטי שנועד להעביר חלל ממצב חשוך למצב מואר, הוא משרה אווירה אניגמטית ויוצר משחקי אור וצל, השתקפויות אמורפיות לתחושת עומק ורב מימד.

בשל כך, האדריכל בחר בקפידה כל חומר ובחן את השפעת קרני האור הטבעיים והמלאכותיים שמשלימים את התמונה במלואה.

פטיו מפתיע - עץ זית אותנטי. ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים. אלון ברהום,
פטיו מפתיע - עץ זית אותנטי. ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים/אלון ברהום

הפרוגרמה שמה את החצר האחורית בפרונט ומתווה חיים שלמים בחסותה. החל מהבריכה, דרך פינת אירוח וישיבה וכלה בתשתיות למטבח חוץ שיעשיר את חוויית האירוח הישראלית. כזאת שמזמינה אותך לארוחת גורמה בחיק משפחה אוהבת וחברים - כמו במסעדת שף - רק אצלכם בבית.

ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים. אלון ברהום,
ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים/אלון ברהום

דלת הכניסה לבית בקו 0 ממשיכה את הנרטיב הגאומטרי של קווים נקיים, סמויים ומפתיעים, כאשר ממנה יש כניסה לחדר עבודה פרגמטי. שאר חללי הפנים מתהדרים בחלל כפול עוצמי המשדר תחושת מרחב. חדר השינה פונה לחצר ולבריכה, חדר הכושר בקומה העליונה צופה גם הוא לבריכה ובסלון שנושק לחצר תוכנן קיר טלוויזיה בגובה 6 מטר, מחופה עץ ומחפה על תשתיות של המערכות הטכניות דוגמת חשמל, מזגן ועוד.

ריצוף השיש משלים את התמונה ומשדר מראה טבעי המתמזג עם מכלול הבית.

מטבח רחב ידיים -  ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים. אלון ברהום,
מטבח רחב ידיים - ניב יהודה אדריכלות ועיצוב פנים/אלון ברהום

הפרקטיקה האדריכלית של ניב יהודה מוכיחה, שבית לא קונים כל יום, אבל חוויית מגורים מחדשת עצמה כל יום מחדש הודות לעקרונות מודרניסטיים מינימליסטיים המשלבים חומרים טבעיים, אור, זרימה ומרחב.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully