וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מגרש פינתי בן 500 מ"ר, שטח בנוי 220 מ"ר. ככה גרים בסטייל

בית מגורים פרטי (בניה חדשה) בשכונת הרחבה בקיבוץ בעמק יזרעאל. המשפחה ביקשה בית באווירת המקום, חם, נעים ומזמין. אדריכלית סיון יתום ומעצב הפנים אסף יוספיאן שילבו כוחות

אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן. שי אפשטיין,
אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן/שי אפשטיין
  • אדריכלית: סיון יתום
  • מעצב פנים: אסף יוספיאן
  • צלם: שי אפשטיין
  • ריצופים וחיפויים: MODY

בית מגורים פרטי (בניה חדשה) בשכונת הרחבה בקיבוץ בעמק יזרעאל. המגרש הפינתי, בן כ-500 מ"ר, צופה על נוף פתוח של שדות והר תבור. הבית הוא בן שתי קומות ושטחו 220 מ"ר.

הבית תוכנן ונבנה למשפחה עם 3 ילדים צעירים. האב משרת כטייס בקבע, האם עובדת כמטפלת רגשית. הם ביקשו בית באווירת המקום, חם, נעים ומזמין. האם אופה הרבה וביקשה מטבח מרווח עם הרבה אחסון. ביקשו קשר ויזואלי ואקוסטי בין 2 הקומות, כדי לשמר על קשר עם קומת הילדים.

אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן. שי אפשטיין,
אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן/שי אפשטיין
אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן. שי אפשטיין,
אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן/שי אפשטיין

המגרש הפתוח לנוף והתבור הנשקף ממנו, היו הציר המרכזי סביבו סבב התכנון. החזית האחורית של הבית והחלל הציבורי כולו פונה אל השדות והתבור, ויוצא דרך הויטרינות הגדולות למרפסת היקפית הצופה גם היא אל הנוף. החזית הקדמית לכביש והחניה, אטומה יותר ובה מוקמו חדרי השירות.

כבר כשנכנסים לשביל הכניסה, הנוף מציץ ומתגלה ככל שמתקדמים לכיוון דלת הכניסה הרחבה העשויה עץ אלון. כשפותחים את הדלת, ניצבים במבואת כניסה, מול חלון גדול לפטיו מגונן. משמאלנו מדרגות עץ שעולות למפלס השני, פינת עבודה למחשב, ח' כביסה שמסתתר מאחורי דלת אסם, שירותי אורחים, ממ"ד ויח' הורים. מימין מתגלה החלל הציבורי והנוף הנשקף דרך החלונות הגדולים. החלל הציבורי המכיל מטבח, שולחן אוכל וסלון מקורה בתקרת עץ משופעת וגבוהה ופתוח לנוף. המפלס השני מכיל 3 חדרי שניה לילדים, ח' רחצה ופינת משפחה הצופה אל החלל הציבורי, כך שיש קשר ויזואלי ואקוסטי בין 2 מפלסי הבית.

אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן. שי אפשטיין,
אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן/שי אפשטיין

כדי לחלק את המסות של המבנה, חופה חלקו באבן אפורה בפריסה טבעית. האבן העוטפת את המבנה נכנסת לתוך אחת מפאות הפטיו המגונן ונצפית ויזואלית דרך חלונות הבית במבואת הכניסה ובסלון. אבן החיפוי שנבחרה היוותה את העוגן בבחירות העיצוביות בבית, איתה שולב ריצוף אבן טבעית אפורה עם גידים לבנים בכל הבית ובמרפסות. אופי האבן, המחוספס והטבעי נותן רקע ומשתלב עם תקרת העץ הגבוהה ועם רהיטי העץ וגופי התאורה שנבחרו. הנוף הירוק הפתוח הנשקף מהחלונות הגדולים הוא חלק משמעותי בפלטת הצבעים של הבית ובהתאם לכך נבחרו חומרים וגוונים טבעיים וצנועים שמעצימים את גווני הנוף. ההחלטה העיצובית היתה ליצוק עושר בחלל ע"י שימוש בטקסטורות, דיטיילים בנגרות ובפריטי העיצוב שנבחרו.

העבודה המשותפת בין סיון האדריכלית לאסף המעצב, יצרה דיאלוג מתמשך ורציף בין המסות ופרופורציות החלל לבין חשיבה על פרטים. זום אין וזום אאוט במקביל. צינור מיזוג האויר והקורות האופקיות מעל המטבח, לצד גופי תאורה שנבחרו בקפידה, תורמים לתחושה הביתית והנעימה בחלל הציבורי הפתוח והגבוה. הקשר בין הקומות תוכנן בפינת הילדים המשקיפה אל החלל הציבורי ומאפשר קשר ויזואלי ואקוסטי בין הילדים להורים.

אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן. שי אפשטיין,
אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן/שי אפשטיין
אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן. שי אפשטיין,
אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן/שי אפשטיין
אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן. שי אפשטיין,
אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן/שי אפשטיין

יחידת הורים: בחדר זה תוכנן חלון גדול ונמוך המאפשר צפיה בנוף מהמיטה, אותו מלווה שידת עץ אורכית המכילה הרבה אחסון ומסתיימת בפינת איפור. ע"מ לאפשר חלל פתוח וזורם, מסך הטויזיה עומד על כן מעוצב החוצץ בין המיטה לבין הארון הורוד.

המדרגות לקומה הראשונה מוקמו בכניסה לבית וחופו בעץ (המדרגה השלישית יוצרת ספסל ישיבה נוח לנעילת נעליים) ומהוות את מוקד ההתארגנות המשפחתית בבוקר. הקומה הראשונה היא ממלכת הילדים. לחדרי השינה יש מרפסת הצופה גם היא אל הנוף ומעניקה פרטיות לילדים מתבגרים. פינת הרביצה של הילדים, הצופה אל החלל הציבורי, מאפשרת משחק ואינטראקציות חברתיות לצד מקום שקט ופרטי אך תוך תחושה מתמדת שהילד הוא חלק מההתרחשות הביתית.

שתי ההחלטות הראשונות בעיצוב הבית היו קיר האבן האפורה המחפה שלוש פאות ובחירת אבן טבעית לריצוף החלל הציבורי. "לאחר חיפוש ארוך מצאנו ב-mody לחיפוי בחרנו אבן איטלקית אפורה במידות טבעיות שנתנה עומק לחזית הבית ומשתלבת באופן מושלם עם הריצוף. הריצוף הוא אבן מסוג איזבלה בהתזת חול. החספוס של האבן יחד עם הגידים הלבנים מעניקים לבית מראה טבעי בעל הרבה תנועה ומעצימים את החלל. את כל זה השלימה אבן טבעית שנבחרה לשביל הכניסה ומובילה את פתח הבית".

אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן. שי אפשטיין,
אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן/שי אפשטיין
אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן. שי אפשטיין,
אדריכלית סיון יתום מעצב פנים אסף יוספיאן/שי אפשטיין

לחדר הרחצה של ההורים נבחרה פלטה בהירה ונקיה עם אריחים גדולים לרצפה, שפוגשת קיר משושים ורוד פודרה, גם הם מבית MODY. בחדר הרחצה של הילדים הוחלט ליישם מראה נקי ומעט שובב ובו ושולבו אריחים עם פרינט גאומטרי עדין עם קיר ירקרק.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully