וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כך הפך גרם המדרגות הישן מחיסרון ליתרון והקיר בכניסה - למטמון

בית פרטי כבן 25 שנה, הממוקם על קרקע של כ-300 מ"ר בלב אחת השכונות הטובות והמטופחות בעיר ומשתרע על פני 4 מפלסים - מרתף, קומת קרקע, קומת מגורים ועליית גג. כל מה שהיה צריך הוא שיפוץ. אדריכל רון שפיגל נרתם

שיפוץ - לפני עצמי, אחרי אלעד גונן, אדריכל רון שפיגל, שפיגל אדריכלים. יחצ,
שיפוץ - לפני עצמי, אחרי אלעד גונן, אדריכל רון שפיגל, שפיגל אדריכלים/יחצ
  • תכנון ועיצוב: אדריכל רון שפיגל, שפיגל אדריכלים
  • מיקום: הרצליה
  • עבור: זוג ושלושת ילדיהם
  • שטח: כ-290 מ"ר
  • צילום: אלעד גונן

בני הזוג מהרצליה, בשנות ה-40 לחייהם להם שלושה ילדים צעירים, פנו למשרדו של האדריכל רון שפיגל עוד לפני שבחרו את הבית הסופי. הם כבר הספיקו להיכנס למו"מ מתקדם על בית, שבסופו של דבר כשל, וממש לאחריו נמצא הנכס המושלם מבחינתם - בית פרטי כבן 25 שנה, הממוקם על קרקע של כ-300 מ"ר בלב אחת השכונות הטובות והמטופחות בעיר ומשתרע על פני 4 מפלסים- מרתף, קומת קרקע, קומת מגורים ועליית גג.

"ניכר שלאורך השנים הבית טופח ותוחזק היטב אבל עם זאת, נדרשו התאמות ושדרוגים הן בתכנון והן בעיצוב של החוץ והפנים בכדי להתאים אותו לאורחות חייהם ולטעמם של הזוג ומשפחתם", מסביר שפיגל. "התוצאה הסופית היא בית שמספק חווית מגורים שמתחילה כבר מחוצה לו והולכת ומתעצמת בפנים".

שיפוץ - לפני עצמי, אחרי אלעד גונן, אדריכל רון שפיגל, שפיגל אדריכלים. יחצ,
שיפוץ - לפני עצמי, אחרי אלעד גונן, אדריכל רון שפיגל, שפיגל אדריכלים/יחצ

אחד האתגרים הבולטים בתהליך התכנון היה חיבור בין האגפים השונים בקומת הקרקע במרכזה ניצב גרם מדרגות שטרם השיפוץ חצץ ויצר הפרדה מוחלטת בין המטבח לסלון ומנע את הזרימה בקומה כולה. בתוך כך, שירותי האורחים שממוקמים באזור הכניסה תוכננו בפוזיציה שגרמה להם לבלוט במקום להיטמע עד כמה שניתן במרחב. על מנת לפתוח ולאוורר את הקומה וליצור מערכת קשרים דינמית בין החללים בחר האדריכל לפתוח את גרם המדרגות עד כמה שניתן ואת הקירות המקוריים מחליפים עתה מעקה זכוכית הפונה לכיוון החלל הציבורי ומעקות ברזל שיוצרו בעבודת יד אומן שמובילים לקומת המרתף וקומת המגורים.

הגרם עצמו חופה בעץ אלון, מוטיב שמוסיף שפע של חמימות ואופי לחלל הציבורי. בתוך כך שירותי האורחים תוכננו מחדש כך שייטמעו באופן אינטגרלי כחלק מהקיר בו השכיל שפיגל להטמיע בנוסף פונקציות חשובות נוספות בהן אזור בר מאובזר ומרשים וכן שפע של מקומות אחסון כולל אזור המיועד לאחסון כיסאות אוכל בהם משתמשים בעת אירוח רב משתתפים. הרהיט המרשים צבוע בגוון בהיר וכולל חלוקות גיאומטריות א-סימטריות שמוסיפות תחכום ועניין וקולעות לסגנון העדכני.

שיפוץ - לפני עצמי, אחרי אלעד גונן, אדריכל רון שפיגל, שפיגל אדריכלים. יחצ,
שיפוץ - לפני עצמי, אחרי אלעד גונן, אדריכל רון שפיגל, שפיגל אדריכלים/יחצ

המטבח תוכנן גם הוא מחדש וכולל שני צירים של ארונות גבוהים שאחד מהם חוצץ בינו לבין גרם המדרגות ומשמש כרהיט פונקציונלי שמשלב סביבו תאים פתוחים בהם משולבים ספרים וכלי נוי. השילוב בין המשטחים הבהירים (קוריאן ופלטת דקטון במראה שיש קררה) לחזיתות (חלקן מחופות עץ וחלקן צבועות באפור גרפיט) גורמות לחלל להראות מתוחכם ומוקפד להפליא. באזור הבר שולבו כיסאות בר, אותם ובדומה לפרטי ריהוט רבים בבית בחר שפיגל באליתה ליוינג. הם רופדו עור WATERPROOF NABUK קל ונוח לתחזוקה בגוון אפור כהה שתואם לסכמת הצבעים בחלל.

פריט מפתיע היא קונסולה בגוון אפור פחם ניצבת בסמוך ליציאה לגינה ונפתחת בעת הצורך לשולחן אוכל גדול במיוחד באורך של לא פחות מ-4 מ'. המרפסת הגדולה משמשת לישיבה קז'ואלית בה מרבים בני הזוג לארח לקפה של בוקר או אחר הצהריים. לטובת העניין תכנן שפיגל ספסל היקפי מחופה דק עליו מונחות כריות נוחות וססגוניות ובמרכז שטיח.

שיפוץ - לפני עצמי, אחרי אלעד גונן, אדריכל רון שפיגל, שפיגל אדריכלים. יחצ,
שיפוץ - לפני עצמי, אחרי אלעד גונן, אדריכל רון שפיגל, שפיגל אדריכלים/יחצ

בקומת הכניסה שולבו מערכות מיזוג VRF סמויות בתוך פרטי הנגרות מה שביטל את הצורך בהנמכות תקרה. כך למשל בסלון הבית שם נטמע המיזוג מבעד לרהיט הטלוויזיה שנצבע בחלקו בתנור וחופה בחלקו בפורניר עץ אלון. שפיגל יצר עבור פני המשפחה בחלל זה שתי פינות הישיבה. הגדולה יותר מורכבת ממערכת ישיבה הכוללת שתי ספות עמוקות ומפנקות מרופדות בבד עשיר ואיכותי בגוון אפור/כחול ג'ינס. לצידן שולבה כורסא מרופדת בבד בגוון לימון ליים.

פינת הישיבה הקטנה והאינטימית יותר משמשת כפינת הרגעות למבוגרים שם הם יכולים להנות מכוס יין טוב ולהנות מהנוף שנשקף מבחוץ. שפיגל בחר עבורם בשתי כורסאות שבדומה למערכת הישיבה המרכזית רופדו גם הן בבד משובח בגוון אפור-כחול.

אדריכל רון שפיגל' ריהוט אליתה ליוינג. אלעד גונן,
אדריכל רון שפיגל' ריהוט אליתה ליוינג/אלעד גונן

קומת המרתף משמשת בתכנון החדשה בחלק כאזור עבודה (אליו יש דלת ישירה ונפרדת מדלת הכניסה הראשית) ושפע של עמדות משחק ויצירה לילדים. פרקט עץ האלון בדוגמת הפישבון מלווה את קומת המרתף כמו גם את קומת המגורים בה מאסטר השינה של בני הזוג תוכנן מחדש. הפונקציות הישנות שינו את מיקומן ועתה בני הזוג נהנים מתכנון חדש שמותיר את החלל פתוח ומאוורר ועם זאת יוצר פרטיות והפרדה בין חדר השינה לחדר הרחצה הודות ליחידת ארונות גבוהה שבחלק הפונה לאזור השינה משמשת כקיר מולטימדיה לכל דבר.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully