וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הם קיבלו דירת קבלן בהוד השרון. ואז הגיע הטוויסט

דירתם החדשה של בני הזוג, שניהם בשנות ה-60 לחייהם, ממוקמת באחת השכונות המבוקשות בהוד השרון ומהווה דוגמה מצוינת לכך שגם עיצוב מודרני ונקי יכול להפתיע, לרגש ולהתפרש כרענן ומלא חיים. מעצב הפנים ליעד יוסף יצק בדירת הקבלן החדשה רוח חיים

עיצוב ליעד יוסף/מיכל גונן
  • עבור: זוג בשנות ה-60 לחייהם
  • היכן: הוד השרון
  • שטח הדירה: כ-140 מ"ר עיקרי+ מרפסת בשטח של כ-25 מ"ר
  • תכנון ועיצוב פנים: ליעד יוסף
  • צילום: אלעד גונן

"בני הזוג הגיעו אלי דרך ביתם שעוקבת אחר עמוד ה-Instagram שלי ופנתה אלי בכדי שאתכנן עבור משפחתה דירה. לא הרבה אחר-כך פנו אלי גם ההורים, שרכשו דירת חמישה וחצי החדרים ישירות מקבלן, עוד לפני תחילת הבניה".

כך אומר מעצב הפנים ליעד יוסף, שמרחיב: "מכיוון שלא היה להם צורך בכ"כ הרבה חדרים, ומטרת העל מבחינתם היתה לייצר אזור אירוח גדול עבור בני משפחה ואורחים, שינינו את התכנון המוצע ויצרנו חלל ציבורי רחב ידיים ומאסטר שינה גדול ומפנק, בעוד הממ"ד משמש כחדר אורחים".

עיצוב ותכנון ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ותכנון ליעד יוסף/אלעד גונן
עיצוב ותכנון ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ותכנון ליעד יוסף/אלעד גונן

העובדה שדלת הכניסה לממ"ד ממוקמת בקיר המרכזי של החלל הציבורי הצריכה מיוסף לחשוב על פתרון יצירתי שיטשטש את קיומה: "לא רציתי שיחוו אותה לכן תכננתי בציר הזה קיר נגרות דקורטיבי ומעובה, שאורכו 7 מטרים, המשמש בין היתר לאחסון ובו גם נחבאת דלת הממ"ד התקנית מבעד לדלת מעוצבת שנצבעה בגוון הרהיט", הוא מסביר. "בסמוך לדלת הכניסה לדירה התקנו מראה גדולה מאחוריה מסתתרים לוחות החשמל והתקשורת, בהמשכה מתחיל קיר הנגרות שנצבע בגוון חולי ועוטר בחלקים שונים שלו בדוגמת פסים מחורצים".

"בכל רחבי הדירה שילבנו בין הקווים הנקיים והצבעים הכהים, שמאפיינים את העיצובים שלי, לגוונים בהירים כמו אבן, פנינה, חול וזהב האהובים על בעלת הדירה. כך למשל במטבח הפרללי, שפתוח לסלון וכולל חזית ארונות גבוהים ואי רחב ידיים להכנות, בישולים ולארוחות קז'ואליות. את המסה העיקרית של החזיתות בחרתי לצבוע בגוון אפור גרפיט בגימור מתכתי בעוד שאת גוון הפנינה שילבתי ביחידת התאים שמותקנת מעל אזור הכיור. את קיר הנישה, כמו גם את חלקו העליון ודפנות האי, בחרנו לחפות במשטח שיש מדוקק בגוון שחור עם עורקים בהירים".

עיצוב ותכנון ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ותכנון ליעד יוסף/אלעד גונן
עיצוב ותכנון ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ותכנון ליעד יוסף/אלעד גונן

עניין נוסף שהתברר כחשוב במיוחד עבור הלקוחה היה נושא התאורה: "היא ביקשה דירה כמה שיותר מוארת לכן בחנתי דרכים שונות שיענו את מבוקשה וייצרו חוויה נעימה. הטמעתי פרופילים שקועים במישור תקרת הגבס- חלקם מלווים את הריהוט וחלקם את הקירות עצמם. השתמשתי בגוון תאורה 3000K שהוא נעים וטבעי במיוחד, כך שגם כשמדליקים אורות בלילה חורפי גשום התחושה שמתקבלת במרחב היא של קרני שמש מלטפות".

מערכת המיזוג של החלל הציבורי מוסתרת מבעד לקיר הכוח בסלון: "כדי לא להנמיך את התקרה השתמשתי במערכת מיזוג אנכית אותה חיפיתי בעבודת נגרות שנותנת מענה לכמה אספקטים: הסתרת המיזוג, הטמעת מערכות האודיו-וידאו ובנוסף היא טומנת בחובה שטחי אחסון. היותה דקורטיבית מעשירה מאוד את החלל: במעטפת השתמשתי בצבע לבן פנינה שמדבר בשפתה של יחידת התאים העליונה במטבח ובגומחה, בה מצוי מסך הטלוויזיה השתמשתי באבן כהה, דומה מאוד לשיש במטבח. המזנון גם הוא כהה- משמש כקונטור ומייצר תחושה של ריחוף וקלילות. מערכת הישיבה במרכז הסלון עוצבה בגוונים ומרקמים תואמים ומאפשרת אינטראקציה נינוחה בין האורחים".

עיצוב ותכנון ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ותכנון ליעד יוסף/אלעד גונן
עיצוב ותכנון ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ותכנון ליעד יוסף/אלעד גונן

פינת האוכל המשפחתית נפתחת לאורך של 4 מטרים, אך היא גדולה ומרווחת גם כשהיא במצב סגור. יוסף דאג לייצר סביבה מרחב פתוח ואוורירי כך שבני הזוג לא יצטרכו להזיז רהיטים בזמן אירוח. בסיס שולחן האוכל הוא בגוון פנינה מתכתי, שמתחבר היטב לגוון הקיר ולצבעוניות המטבח. את הכיסאות בחר המעצב לרפד בחלקן החיצוני בבד בוקלה נעים ובזה הפנימי בעור.

מאסטר השינה של בני הזוג גדול ומואר וכולל ציר ארונות פתוח ובהיר בקצהו אזור פתוח ומרווח שם ניצבים שולחן מודולרי המשמש לעבודה ואיפור ובקיר הנגדי מראה גדולה ומוארת. "בלב החדר מיקמנו מיטה גדולה במיוחד (2/2 מ') ועל מנת להשאיר את החלל פתוח ככל הניתן, את מסך הטלוויזיה בחרתי לשקע במישור תקרת הגבס, כך הוא נגלה רק על פי דרישה. הוא נע על מעלית חשמלית מתכווננת באמצעות שלט".

עיצוב ותכנון ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ותכנון ליעד יוסף/אלעד גונן
עיצוב ותכנון ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ותכנון ליעד יוסף/אלעד גונן

"את קיר גב המיטה בחרנו ליצור מחיפוי פולימרי מחורץ בטכנולוגיית CNC אותו צבענו בגוון חולי, שחוזר בחלקים שונים של הדירה וגם כאן הוא מסייע ביצירת מראה עשיר ועם זאת מאופק. למרות שהחדר גדול נמנעתי מלייצר מחיצות, לכן חיפשתי אלמנט שייצר נפח ויספק נראות מעניינת והחיפוי היווה פתרון נהדר. שיחקתי עם החלוקות על מנת לייצר קומפוזיציה מעניינת שתסתנכרן במדויק עם נקודות החשמל. החיתוכים הם מושלמים וכל המערכות משתלבות ברמת המילימטר".

בני הזוג ביקשו חדר רחצה שקוף ועם זאת לא חושפני מידי, לכן את החזית הקדמית שפונה לחדר יצרתי משתי דלתות כנף עשויות זכוכית גלית שמעבירה אור בצורה אופטימלית אך כשנמצאים מבעדה רואים רק הצללה. את החלל חיפינו באריחי פורצלן בגוון גרייז', תכננו עבורם מקלחון גדול מקיר לקיר עם ספסל ישיבה ונישה לשמפו וכן ארון כיור תלוי, גדול במיוחד מקוריאן, שמשמר את המראה האלגנטי שביקשנו ליצור ויוותר בשיאו לאורך זמן".

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully