וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הם עמלו כדי לבנות את הפנינה הזאת בצפון. והם לא מתפנים ממנה

חלקה הצפוני של ישראל, הידוע בנופיו החקלאיים הבתוליים, מספק בשנים האחרונות פרויקטים מגורים מסקרנים שנותרים נאמנים למקום. זוג צעיר בנה בליוויו של ינון בן דוד, בעל משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב, בית מגורים מואר ורחב, אותו סירבו לפנות גם בתקופה הבעייתית הזאת

אדריכלות ותכנון ינון בן דוד. שי אפשטיין,
אדריכלות ותכנון ינון בן דוד/שי אפשטיין
  • היכן: קיבוץ חולתה (עמק החולה בצפון ישראל)
  • עבור: זוג להם 2 ילדים בגילאי בית ספר יסודי
  • שטח המגרש: 430 מ"ר
  • שטח הבית: 180 מ"ר
  • אדריכלות ותכנון: ינון בן דוד

ברוכים הבאים לקיבוץ חולתה שבצפון ישראל הממוקם בלב אזור חקלאי שופע בירוק, צפונית לכנרת. כאן בנו את ביתם החדש מעצבת הפנים יוטבת זלצמן-שחם, שגם אמונה על עיצוב הבית, ובן זוגה איתי. בני הזוג בחרו בינון בן דוד, בעל משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב פנים.

יוטבת עברה ממרכז ישראל לצפון בעקבות איתי. שנים הם גרו בשכירות במבנה קיים במגרש עד שהחליטו לרכוש אותו ולבנות במקומו בית חדש שיתאים למשפחה שהתרחבה בינתיים. גם בימים טרופים אלה הם גרים בבית, למרות שרבים מהשכנים ביישובים הסמוכים נאלצו להתפנות.

אדריכלות ותכנון ינון בן דוד. שי אפשטיין,
אדריכלות ותכנון ינון בן דוד/שי אפשטיין
אדריכלות ותכנון ינון בן דוד. שי אפשטיין,
אדריכלות ותכנון ינון בן דוד/שי אפשטיין

לדברי ינון בן דוד: "כמי שגדל וחי בצפון הארץ ותכנן עד כה פרוייקטים רבים בצפון ובמרכז, לא פשוט להתבונן בבתים שעד לפני חודשים ספורים היו מלאי חיים ורגעי אושר וכיום עומדים שוממים. כולי תקווה ואני מאמין שעוד נשוב לאייש את הצפון עם בתים יפים שישתלבו עם הנוף הצפוני הנפלא שאין כמותו בעולם".

"במהלך תכנון הבית, בני הזוג הדגישו עד כמה חשוב להם לשמור על קשר בין פנים לחוץ הבית וליצור בית מואר מאד, חמים ומשפחתי", מסביר ינון בן דוד, שאמון על תכנון הפרויקט. "הבית צופה לנוף של עמק החולה ומהמרפסת נשקף נוף מרהיב לרכס נפתלי ולחרמון. הקווים המנחים היו להכניס את אור השמש לבית בצורה המיטבית ובתוך כך את הנוף".

אדריכלות ותכנון ינון בן דוד. שי אפשטיין,
אדריכלות ותכנון ינון בן דוד/שי אפשטיין

עוד מפרט בן דוד :"פרט זה היווה אתגר מרכזי: כיצד להכניס את אור השמש אל החלל הציבורי ולשמור בד בבד על תצפית מיטבית לנופי האזור מכיוון שלכאורה יש סתירה בשל הכיוונים- אור השמש מגיע מדרום, אך הנוף היפה של הבית מצוי דווקא בכיוון צפון. התגברנו על כך באמצעות יצירת המדרגות של שתי הקומות בחלקו הדרומי של הבית עם ויטרינות ענק/ כך נכנס שפע של אור שמש דרומי בצורה האופטימלית לחלל הציבורי שפונה לעבר הנוף".

ברחבי הבית שולבו אלמנטים רבים עשויים עץ חשוף וקורות פלדה שחורות. הסגנון שמתקבל נקי ועם זאת חמים. סביב הבית תוכננה גינה שופעת צמחייה המותאמת לאקלים של עמק החולה ועצים בוגרים שהיו קיימים במגרש. הגינה תחומה אבני בזלת והבחירה בהן נבעה אף היא מהרצון להתחבר לסביבה הטבעית באזור.

אדריכלות ותכנון ינון בן דוד. שי אפשטיין,
אדריכלות ותכנון ינון בן דוד/שי אפשטיין

הכניסה מתבצעת מחלקו הצדדי ובחזית הבית ממוקמת הגינה. הכניסה מקורה עץ ובה ספסל בנוי וארון אחסון. עם פתיחת דלת הכניסה נחשפים למבואה הצופה אל הסלון בה תוכנן ארון מעילים וממול נגלה הסלון. משמאל ממוקמים המטבח ופינת אוכל שתוכננה כחלק ממנו. פאה אחת תוכננה כיחידת ארונות גבוהים מחופה ננו שחורה ומסתיימת ביחידה פתוחה עשויה מדפי עץ אלון. פאה נוספת היא יחידת מגירות נמוכה בקווים א-סימטריים מחופה פורניר אלון במראה נקי נטול ידיות. מעליה משטח עבודה משיש בהיר בו משולבים הכיור, הכיריים והמדיח. מעל המשטח חלון רחב עם אדן עץ אלון הצופה אל הנוף ומשמש גם להנחת כלי בישול ועציצים. במרכז החלל שולחן גדול מעץ אלון מחוספס המשמש כפינת אוכל ומשתלב עם צבעי המטבח.

בסלון שובצו פריטי ריהוט אותם יצר איתי, בעל הבית שבמשך שנים וסף ענפים מסחף שנפלטו מנהר הירדן ומייצר מהם פריטי נגרות פיסולית, מעין קולאז' שמתחבר לפריט נגרות מעוצב. מעצם היותו נגר חובב ומייצר רהיטים טבעיים ומעניינים ניתן לראות בדירה רבות מיצירותיו כדוגמת המתלים, שידת טלוויזיה וכיוב'.

אדריכלות ותכנון ינון בן דוד. שי אפשטיין,
אדריכלות ותכנון ינון בן דוד/שי אפשטיין

ארגז תלוי, ששימש בעבר לאחסון דיסקים, משמש לכוסות יין ומשקאות. ארגז מעץ ממוחזר הפך לפריט אחסון לכרבוליות וניתן גם לשבת עליו. בנוסף שולבו שרפרפים המשמשים כמעמדים לעציצים. ספת שזלונג גדולה בגוון חמרה ממוקמת מול קיר הטלוויזיה.

מימין לסלון חלל המדרגות המרשים לו ויטרינה גדולה הפונה לכיוון דרום לה תריסי צלון חיצוניים חשמליים המנתבים את האור על פי שעות היום. חלל זה משמש גם כפינת עבודה ויצירה של בעלי הבית וכולל שולחנות עבודה ארון אחסון. מדרגות הפח, המחופות עץ אלון, מובילות אל הקומה השנייה. מעקה המדרגות עשוי רשת אקספנדד שחורה בדוגמת מעוינים כהים עליהם משתלשלת צמחיה שמכניסה בדרך נוספת את הטבע הביתה.

אדריכלות ותכנון ינון בן דוד. שי אפשטיין,
אדריכלות ותכנון ינון בן דוד/שי אפשטיין

תחת הגרם המרחף מוקמו שולחנות העבודה עשויים עץ בירץ' המשמשים בחלקם הימני כמעין סדנא במראה גס יותר שם אפשר לצבוע בגואש וללכלך. צד שמאל מהווה מעין משרד בו מחשב ומדפסת. בהמשך ממוקם ארון לוקר, מתנה שקיבלה בעלת הבית. אב הבית בתיכון בו לימדה נתן לה את שני הלוקרים כשהם חבוטים וחלודים והם חיכו בסבלנות במחסן עד שחודשו ונצבעו. הלוקר תחת גרם המדרגות משמש לאחסון ציוד משרדי, ציוד אמנות ועבודה. הלוקר השני שצבעו כחול וממוקם בכניסה לבית משמש לאחסון נעליים, כדורי רגל, סקטים של הילדים, חבלי טיפוס ועוד.

בחלקה השמאלי של קומת החדרים ממוקמים שני חדרי הילדים, חדר הרחצה וחדר השרות. בדרך ישנו מסדרון ובו ספריה מעוצבת ששובצה בתוך נישה, עליה מונחים אקססוריז. בנוסף היא משמשת לאחסון ולהסתרת ארון החשמל והתקשורת.

אדריכלות ותכנון ינון בן דוד. שי אפשטיין,
אדריכלות ותכנון ינון בן דוד/שי אפשטיין

באחד מחדרי הילדים תוכנן חלון ספסל שניתן לשבת בו ולהשקיף אל גינת הירק הנטועה ממש מולו, בה שותלים בני המשפחה ירקות על פי עונות השנה. חדר נוסף משמש כחדר ילדים בו נישה בנויה בה שובץ ארון בגדים.

חדר המשפחה ממוקם בגלריה פתוחה הצופה אל הקומה התחתונה וממנו דלת יציאה למרפסת סמוכה. בהמשך הקומה ממוקמת יחידת ההורים שתוכננה בסכמת סוויטה במלון ולה מרפסת מפנקת, נישה עם מקרר קטן ליינות ומשקאות עבור דרינק במרפסת בשעת שקיעה ופינת קפה.

הוויטרינה הגדולה מול הכניסה משמשת כדלת יציאה למרפסת ופונה אל הנוף המרהיב. מצד ימין מבואת ארונות אחסון המובילה לחדר הרחצה של בני הזוג, גם בו תוכנן חלון מאד גדול הצופה לנוף אך אינו פוגם בתחושת האינטימיות מכיוון שאין שכנים מסביב רק נוף אינסופי על כן התחושה בחלל זה היא של מקלחת בטבע. התקרה במאסטר השינה משופעת וגבוהה, כך יצר בן דוד תחושת פתיחות ומרחב. מבעד לחלון שולבה אדנית ובה צמחים טרופיים שתורמים להעצמת ממד הטבע.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    6
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully