וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזה לא קוראים בית. לזה קוראים חוויה על-חושית

פרויקט בנייה חדשה של בית פרטי במרכז, על שטח אדמה של כ-2 דונם עם שטח בנוי של כ-600 מ"ר. הבית נבנה עבור משפחה בת 6 נפשות. השטח הבנוי מחולק לשני מבנים: בית המגורים העיקרי של המשפחה ובית האירוח. התוצאה: לשפשף את העיניים

סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר,  באדיבות ריהוט OKNIN. עודד סמדר,
סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר, באדיבות ריהוט OKNIN/עודד סמדר
  • אורלי סילבר, סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים
  • צלם עודד סמדר
  • ריהוט OKNIN

פרויקט בנייה חדשה של בית פרטי במרכז, על שטח אדמה של כ-2 דונם עם שטח בנוי של כ-600 מ"ר. הבית נבנה עבור משפחה בת 6 נפשות. השטח הבנוי מחולק לשני מבנים: בית המגורים העיקרי של המשפחה ובית האירוח.

הוויז'ן התכנוני של אורלי סילבר שאמונה על הפרוייקט, היה ששני המבנים יהיו עם מבט גדול של החללים העיקריים וחשובים כך שיהיו מופנים לבריכה. הסלון, פינת אוכל, חדר מסטר, אולם הבילויים קיבלו מבט ישיר אל בריכת השחייה והג'קוזי. העלייה במדרגות אל דלת הכניסה אף היא מלווה משני צדדים של מדרגות רחבות בריכות מים עם חלוקי מים מדורגים בתוך בריכת המים.

סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר,  באדיבות ריהוט OKNIN. עודד סמדר,
סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר, באדיבות ריהוט OKNIN/עודד סמדר
סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר,  באדיבות ריהוט OKNIN. עודד סמדר,
סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר, באדיבות ריהוט OKNIN/עודד סמדר

בית המגורים העיקרי, אף הוא מחולק לשני אגפים, האגף הגבוה העשוי מפלסים והאגף הנמוך, החד קומתי. אגף המפלסים מקשר בין הקומות וחדרי השינה של הילדים. האגף הנמוך יותר, המפלס החד קומתי ( גובה 3.65 מ), משמש סלון, מטבח, מטבח עבודה משנה נסתר, פינת אוכל, שירותי אורחים וסוויטת מסטר.

האגף הגבוה במפלסים הוא חלל המגורים העיקרי של המשפחה מונה 4 חדרי ילדים, שלושה חדרי רחצה, ממ"ד, חדר קולנוע מקצועי, חלל מדרגות, חדר כביסה ענקי. בית האירוח, אף הוא מחולק לשני אזורים: אזור הבילויים ואזור בית ההארחה. אזור בית ההארחה משמש לאורח מזדמן שנשאר ללון, והינו בית פרטי אישי, הכולל מטבח קטן, סלון קטן, חדר שינה וחדר רחצה.

סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר,  באדיבות ריהוט OKNIN. עודד סמדר,
סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר, באדיבות ריהוט OKNIN/עודד סמדר
סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר, באדיבות ריהוט OKNIN. עודד סמדר,
סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר, באדיבות ריהוט OKNIN/עודד סמדר

אולם הבילויים, כולל פינת אוכל ענקית, שולחן סנוקר וסלון יותר casual עם מקרן וטלוויזיה לחלופין. אזור הבילוי הוא זה שפונה לבריכה והוא כמעט כולו סגור בוויטרינות נפתחות, כך שניתן לפתוח את החלל לחוץ והוא משמש כמקשה אחת עם אזור הבריכה. המשפחה נוהגת לארח הרבה והבית נבנה לשרת את המשפחה וצרכיה. הדגש ניתן לחללי האירוח והבילוי. סמוך לבית האירוח ישנו גם מטבח חוץ המכיל את כל מכשירי הצלייה ואפייה המקובלים כולל טאבון כמובן.

גובה החלל הכללי באזור האירוח בשני הבתים הינו גבוה 3.65 מ' דבר שיוצר מראה מאד יוקרתי ומשם נגזרים גם גובה הדלתות בקומה. שני המבנים חולשים על בריכת הגלישה שבמרכזה ג'קוזי הנראה נשפך לתוך הבריכה.

סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר,  באדיבות ריהוט OKNIN. עודד סמדר,
סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר, באדיבות ריהוט OKNIN/עודד סמדר

את הסגנון המודרני המינימליסטי של הבית ניתן לראות, ממבט חזיתי על הבית מהרחוב. ניתן לראות שהבית מחולק לשני קוביות בגבהים שונים כאשר גג מתכתי דק המרחף קונזולי בצד אחד מתקפל מטה לכיוון הקובייה הנמוכה בצד השני. דלת פליז מושחרת בגובה 6 מ', מקבלת את פני הבאים עם מדרגות מרחפות היורדות כלפי שער הכניסה.

משני צידי המדרגות בכניסה לבית העיקרי, בריכות נוי עם אבני נחל בגבהים שונים בתוך הבריכות שיוצרים החזרי אור שונים ועימם צבעים שונים לכל מפלס בבריכה. האתגר המרכזי של הסטודיו היה ליצור בית חמים לצד אדריכלות מודרנית מינימליסטית.

סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר,  באדיבות ריהוט OKNIN. עודד סמדר,
סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר, באדיבות ריהוט OKNIN/עודד סמדר
סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר, באדיבות ריהוט OKNIN. עודד סמדר,
סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר, באדיבות ריהוט OKNIN/עודד סמדר

לשם כך נוצרה פלטת צבעים יותר חמה לבית. הריצוף שנבחר לחללים המרכזיים של הבית הינו אריחי שיש בגודל 2.4X 1.2מ', בצבע קרם ביז' עם גיד דק בצבע חלודה המשכי. כמו כן, נבחרו ארונות גבוהים במטבח בצבע בז' מוזהב כקונטרסט לצבעים הכהים על שאר חזיתות המטבח. משטח האכלה מעץ היוצא מתוך האי במטבח תורם לחמימות. הספרייה על הקיר החיצוני בסלון, באורך 10 מ', עשויה פליז מושחר שגם נותן מראה יוקרתי לחלל. הספרייה הינה רק חלק מעבודות הברזל שנעשו בבית, גרם המדרגות כולל מעקה, המוטות גם הם מפליז מושחר. קיר הספרייה הינו גם קיר טלוויזיה במרכז הסלון וכולל קמין גז.

סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר,  באדיבות ריהוט OKNIN. עודד סמדר,
סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר, באדיבות ריהוט OKNIN/עודד סמדר

קמין נוסף נמצא בסוויטת ההורים. קיר הקמין/טלוויזיה משמש חוצץ בין חלל השינה וחלל ההלבשה. חלל ההלבשה תוכנן בצבעים חמים. הארונות הגבוהים תוכננו עם דלתות זכוכית שקופות בצבע ברונזה עם מסגרת היקפית מפליז. הגובה הלא סטנדרטי של החלל בחדר השינה דרש יצירתיות מהסטודיו לגבי חיפויי הקיר. הארונות בחדר ההלבשה הגיעו לגובה 3.00מ', וחיפוי מקורי של רצועות ברוחב 10מ ס"מ ממראה בצבע ברונזה כדקור מעל כל הארונות. המיטה המפנקת עם הגב קטיפה, שיצר יצרן הרהיטים המוכשר ניר אוקנין מגלריה OKNIN השתלב כמו כפפה לעבודת הנגרות השחורה. גם הכורסא הבהירה המפנקת במסטר היא מבית OKNIN וכמו כן היצור המיוחד לכל חדרי הילדים של המשפחה.

סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר,  באדיבות ריהוט OKNIN. עודד סמדר,
סטודיו לאדריכלות ועיצוב אורלי סילבר, באדיבות ריהוט OKNIN/עודד סמדר

הריהוט בסלון ופינת אוכל חלקו יבוא ממילאנו, גם כאן נבחרו צבעים גרז'ים חמים. שולחן האוכל עם רגל מפליז המכופף בגלים משלים את התמונה של הספרייה העומדת מאחור ותורמים לאיזון האקלקטי בחלל. כמו כן, גם הכורסאות הצבעוניות מיד בכניסה לבית תוכננו ועוצבו עם קונטרסט יפה ומקפיץ לכל הצבעיים הגראז'יים בבית.

לתאורה חשיבות נעלה בבית כזה וכמובן הבחירה של גופי התאורה דקורטיביים בפינת האוכל ובמטבח בסגנון מודרני היוצרים את היוקרה בחלל הגבוה.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    6
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully