וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ללא פשרות: מה עושים עם 280 מ"ר בראשון לציון?

הבית הזה שתכננה ועיצבה דורית וינברן הוא תצוגת תכלית לתכנון פנים מוקפד, שעושה חסד לקווי מתאר מלבניים ומאתגרים ושל אסתטיקה נטולת פשרות על טהרת חומרים טבעיים ותעשייתיים, וגוונים מונוכרומטיים עוצמתיים

עיצוב ותכנון דורית וינברן. עודד סמדר,
עיצוב ותכנון דורית וינברן/עודד סמדר
  • היכן: ראשון לציון
  • עבור: זוג בשנות ה-50 לחייו ושלושת ילדיהם
  • שטח המגרש: כ-400 מ"ר, שטח בנוי: כ-280 מ"ר
  • תכנון ועיצוב פנים: דורית וינברן
  • מפקח בניה: אבי פרייב
  • צילום: עודד סמדר

במבט ראשון נראה שאת ביתם החדש של בני הזוג בשנות ה-50 לחייהם ושלושת ילדיהם יצר אומן במשיכות עיפרון פחם קלילות ומופשטות, אך ככל שמתעמקים בפרטים מתבהרת התמונה במלואה וניכר שתמהיל החומרים, פלטת הצבעים המדוקדקת והתכנון המיטבי הם שהופכים את המבנה למרחב מגורים אורבני נעים ומזמין במיוחד. מעצבת הפנים דורית וינברן, שאמונה על תכנון הפנים ועיצוב הבית משתפת בתהליך.

עיצוב ותכנון דורית וינברן. עודד סמדר,
עיצוב ותכנון דורית וינברן/עודד סמדר
עיצוב ותכנון דורית וינברן. עודד סמדר,
עיצוב ותכנון דורית וינברן/עודד סמדר

"את בני הזוג אני מלווה כבר קרוב ל- 25 שנים: תכננתי עבורם משרדים, את בתיהם הקודמים וכך גם את ביתם החדש, אותו רכשו מקבלן עוד כשהיה בשלב שלד", היא משחזרת. "הבית הוא חלק ממבנה דו-משפחתי באחת השכונות הטובות בעיר ומקיפה אותו חצר גדולה ומזמינה. בארבעת המפלסים יצרנו קומה מרווחת הכוללת את פונקציות האירוח המשותפות, מפלס עליון ותחתון בו ממוקמות יחידות מגורים מאובזרות לילדים וקומת גלריה שמוקדשת לבני הזוג".

חווית המגורים האורבנית מתחילה כבר מבחוץ

המעטפת המקורית שתכנן אדריכל הפרויקט עודכנה, ואת קווי המתאר האלכסוניים בחרה וינברן לעדן וליצור במקומם חזיתות מינימליסטיות-נקיות, חפות מאלמנטים קישוטיים. המדרגות הרחבות בשביל הגישה לבית חופו פלטות אבן בזלת שחורה ובין העמודים החובקים את המבנה שובצו אדניות אלגנטיות כהות בתוכן נשתלה צמחיה פראית.

עיצוב ותכנון דורית וינברן. עודד סמדר,
עיצוב ותכנון דורית וינברן/עודד סמדר
עיצוב ותכנון דורית וינברן. עודד סמדר,
עיצוב ותכנון דורית וינברן/עודד סמדר

עם פתיחת דלת הברזל הגבוהה והמרשימה פוסעים הבאים דרך מבואת כניסה אינטימית אל החלל הציבורי, שעל אף מבנהו המלבני משדר תחושה נעימה ואוורירית, זאת הודות להגדרה מיטבית של הפונקציות שבו: "השתדלתי לפתוח את הקומה ככל הניתן ונמנעתי מלתכנן אלמנטים שיחסמו את הזרימה במרחב", מסבירה וינברן. "שלוש הפונקציות העיקריות- המטבח, פינת האוכל והסלון נעות על גריד רציף וכל אחת מהן קיבלה מאפיינים משלה מה שיצר חלוקה רעיונית של המלבן לאזורים חווייתיים נפרדים שעדיין יש ביניהם הרבה מהמקשר, בפרט בפן החומרי והצבעוני. תורמים לכך גם הפתחים הגדולים שבסלון ובמטבח שמכניסים שפע של אור ואוויר ויוצרים קשר כמעט בלתי אמצעי עם החוץ. כך גם גרם המדרגות הארכיטקטוני שמחד הוא מרשים ומאוד נוכח ומאידך תופס מינימום נפח במרחב. קוביית שירותי האורחים מגדירה אף היא את החלל, אותה עטפנו בפורניר קנלטו מסורק- חומר עמו עבדנו באזורים נוספים ברחבי הבית".

גוונים וחומרים שמשדרים יוקרה ורוגע

קומת האירוח עוצבה בקו מודרני עם נגיעות חומרים טבעיים כדוגמת השיש, העץ והמתכות שמקנים למרחב מראה אלגנטי ויוקרתי ובד בבד מרגיע וחמים.

במרכז המטבח הפרללי ניצב אי גדול: "בני המשפחה אוהבים לבלות זמן איכות משותף ולאכול ארוחות משפחתיות סביבו, כך היה גם בבתים הקודמים שתכננתי עבורם", מסבירה המעצבת. "אם המשפחה היא בשלנית בחסד, לכן נדרשתי לייצר עבורה כמה שיותר מקומות אחסון ועבורם ישיבה נוחה ומזמינה. חזיתות המטבח נצבעו בטכנולוגיה מתקדמת שמעניקה לגוון האפרפר מראה מטאלי ייחודי ויוקרתי. בצידו האחד של המטבח יצרתי חזית ארונות גבוהים, בה שילבתי ויטרינת זכוכית לה מסגרת מאלומיניום בשילוב תאורה להארת הכלים הדקורטיביים. במרכז ממוקם האי לו פלטה משיש גרניט טבעי בעיבוד מוברש שחושף את גידי האבן ומקנה מרקם ייחודי. בחזית הנגדית ממוקמים מקרר גדול במיוחד, תנורי built in ובמרכז משטח עבודה תחת חלון גדול שמשקיף לגינה. מהוויטרינה הגדולה שבמרכז החלל ישנה יציאה לגינה הקדמית במרכזה ניטע עץ זית עתיק".

עיצוב ותכנון דורית וינברן. עודד סמדר,
עיצוב ותכנון דורית וינברן/עודד סמדר

"פינת האוכל ניצבת במרכז הקומה, במקביל למבואת הכניסה, וככזאת משמשת כציר המחבר בין המטבח לסלון. היו לא מעט התלבטויות היכן למקמה כך שלא תחסום את המרחב והתוצאה הסופית בהחלט משביעת רצון: היא משמשת כמעין עוגן, כסנטר של הקומה כולה, והודות לסילואטה המקומרת ולפינות המעוגלות היא מאפשרת זרימה פנטסטית סביבה. תורמת לכך גם העובדה שהיא עשויה מחומרים טבעיים- רגל מתכת מאסיבית בגימור פליז מעליה מונחת פלטת שיש טבעי ובהיקף כיסאות מרופדים בעור".

את הקווים הלינאריים שוברים אלה המעוגלים

הסלון ממוקם תחת החלל הכפול ומשקיף לגינה המטופחת שם ממתינים לבני המשפחה ואורחיהם בריכת השחייה, מטבח החוץ ופינות אוכל ולאונג': "במקור תוכנן שם קיר טלוויזיה בנוי שהתעקשתי לפתוח כדי לאוורר את המרחב ולאפשר מבט רציף באין מפריע מתוך הבית לכיוון חצר האירוח והבריכה. בחרנו במערכת ישיבה בגוון חום-שוקולד שמתחבר לצבעי הפחם ואת הקווים הלינאריים הישרים שוברים שטיח אבסטרקטי שנפרס תחתיה ושלישיית חישוקי תאורה דקיקים בקטרים שונים ובזוויות שונות שמרחפים מעל. יצירת אמנות מקורית של קדישמן שנתלתה על הקיר מוסיפה בדרכה קורטוב של צבע, חיות והומור".

עיצוב ותכנון דורית וינברן. עודד סמדר,
עיצוב ותכנון דורית וינברן/עודד סמדר

שירותי האורחים המרווחים גם הם חוויה בפני עצמם ומצויים בקוביית העץ לה דלת נסתרת בקו אפס. חזיתות ארון הכיור חופו פורניר בעיבוד מחורץ ועדין ומעל מונח כיור עשוי מיציקת פליז. את האווירה משלימה מערכת סאונד מתקדמת שמופעלת on demand.

Focal Point לכל הגובה

גרם המדרגות מהווה focal point של ממש ויוצר כחלק אינטגרלי תוך כדי בניית קיר הבטון. ממנו נובעים המדרכים: "יצרנו לשם כך קונסטרוקציה מאסיבית שאפשרה לנו לתכנן מדרגות זיזיות מברזל בגוון טבעי שבוקעות ישירות מהקיר. בחלקן הקרוב לקיר הבטון, הן עבות וככל שהן מתקדמת לכיוון המעקה הן הופכות למדוקקות. כך, מכל זווית ברחבי הבית, נוצר מראה ארכיטקטוני מיוחד ומרשים ועל מנת שלא לגזול מהן את תשומת הלב יצרנו מעקה מינימליסטי מברזל- כזה העומד בתקן אך דקיק ואוורירי ככל הניתן. את הקיר בחרנו לחפות באריחי אבן גדולים במיוחד בשילוב לוחות פורניר עץ שמטפסים מהמרתף ועד לקומות המגורים, מעצימים את מימד הגובה ובתוך כך גם את מורכבות המרחב".

עיצוב ותכנון דורית וינברן. עודד סמדר,
עיצוב ותכנון דורית וינברן/עודד סמדר

בקומת המרתף תוכננה יחידת דיור לבן הבכור (הכוללת חדר שינה, סלון, חדר רחצה ומטבחון) לה כניסה נפרדת מאחת החצרות האנגליות שמקיפות את הקומה ומכניסות לתוכה שפע של אוויר טבעי ואור. בנוסף ממוקמים במפלס זה הממ"ד וסוויטת שינה נוספת עבור אחד הילדים ובה מטבחון, פינת ישיבה וחדר רחצה פרטי.

ממלכה בהירה לבני הזוג עם תצפית פנטסטית לגינה ולבריכה

"מעל לקומת הכניסה מצויה קומת גלריה שמשקיפה לסלון ולגינה ובה ממוקם, פרט לחדר שירות גדול ומאובזר גם מאסטר ההורים: "בניגוד למרבית האגפים בבית, שעוצבו בגוונים כהים יחסית, הממלכה של בני הזוג היא בהירה במיוחד וככזאת היא מייצרת רפלקציה של אור והתחושה בה מאוד נקייה. עבור חדר השינה בחרנו פרקט אלון טבעי בדוגמת פישבון. יצרנו עבורם ארון קיר גדול המשלב בין חזיתות בהירות לחזיתות אלומיניום וזכוכית. בסמוך למיטה ישנה דלת יציאה למרפסת אינטימית שצופה לכיוון הבריכה. המראה שנוצר מחד מודרני אך מתובל באלמנטים אקלקטיים וצמחייה".

עיצוב ותכנון דורית וינברן. עודד סמדר,
עיצוב ותכנון דורית וינברן/עודד סמדר

"גם בחדר הרחצה של ההורים השתמשנו בפלטת צבעים בהירה: הקירות חופו באריחי גרניט פורצלן גדולים בדוגמת שיש טבעי ומעל ארון אמבט הותקנה יחידת שיש מעובה עם צמד כיורי שוקת- לו ולה. יצרנו עבורם מקלחון גדול במיוחד עם ספסל בנוי ונישות ובחרנו בברזים בגוון מושחר".

"הקומה העליונה מוקדשת גם היא לילדים ושם, מכל אחד מהחדרים, ישנה יציאה למרפסת מושלמת בה הם מרבים לארח חברים. כל אחד מחדריהם עוצב בקפידה בהתאם לגילו וטעמו של בעליו", מסכמת וינברן.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    5
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully