וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הו, אמסטרדם: הישראלית שעיצבה דירה עוצרת נשימה מעבר לים

הדירה ממוקמת בבניין מסורתי עתיק הבנוי לפי מיטב מסורת הבנייה ההולנדית, ברחוב עם מבנים טוריים בני חמש קומות בעלי חזיתות צרות. קרן גנס גייסה את הידע שצברה בלימודיה בפריז - ונרתמה

בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס. SASA DANILOVIC,
בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס/SASA DANILOVIC
  • היכן: לב אמסטרדם (הולנד) בקרבת כיכר דאם
  • עבור: זוג בשנות ה-40 לחייהם, להם שתי בנות מתבגרות
  • שטח הדירה: 300 מ"ר הנפרסים על פני שתי קומות מגורים+ קומת גג המיועדת להשכרה כיחידת מגורים עצמאית
  • תכנון ועיצוב: מעצבת הפנים קרן גנס
  • צילום: Sasa Danilovic

הדירה ממוקמת בבניין מסורתי עתיק הבנוי לפי מיטב מסורת הבנייה ההולנדית, ברחוב עם מבנים טוריים בני חמש קומות בעלי חזיתות צרות. הבנייה, המאופיינת באלמנטים חזרתיים של מבנים, חלונות, מדרגות וכניסות לבניין, מלמדת על הכוח והיופי בפשטות ובחזרתיות.

בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס. SASA DANILOVIC,
בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס/SASA DANILOVIC
בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס. SASA DANILOVIC,
בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס/SASA DANILOVIC

הדירה היא דירת 3 קומות ע ם 75 מדרגות בתוכה. בעלי הבית, זוג בשנות ה-40 לחייהם להם שתי בנות מתבגרות, הכירו את קרן גנס- מעצבת פנים שלמדה בEcole Greta/Ecole Boulle בפריז, בתקופה בה גרו בעיר.

תהליך התכנון נעשה מרחוק, על ידי תמונות ותכניות שהועברו אונליין וכלל תוספת קומת גג בשטח של 50 מ"ר שכלל לא היתה קיימת המיועדת להשכרה לסטודנטים צעירים ובעתיד תוכל לשמש את אחת מבנותיהן של הזוג כסוויטה עצמאית.

בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס. SASA DANILOVIC,
בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס/SASA DANILOVIC

המדרגות, פיצ'ר נוכח ומרכזי בדירה זאת, הן הדבר הראשון שפוגשים כבר בכניסה למתחם, ועל מנת להגיע לקומה הראשונה יש לטפס כ-30 מדרגות. על מנת להפוך את המטלה לחוויה, נקטה גנס בכמה צעדים: ראשית, היא הסירה את השטיח האדום המהוה שעל גבן וחשפה את מדרגות העץ המקוריות שצבען נוטה לירקרק. הן שויפו ונמרחו בלכה ששימרה את מנעד הגוונים המקורי. על הקיר, שמלווה את הבאים מעלה, שילבה מסגרות עם ווים בעבודת יד בדמות חלזונות שנרכשו במרוקו, בהן שולבו תמונות של בני המשפחה ויצירות של הבנות, שניתן להחליף מעת לעת. התוצאה חווייתית- גרם מדרגות מסקרן שמעלה חיוך.

בקומת הכניסה, בה מצויים המטבח, הסלון ופינת האוכל, לא בוצעו שינויים מבניים רבים. מאחר שהחורף בעיר קר במיוחד, החליטו גנס ובני הזוג לשמור על התוואי הקיים בו את כל אחת מהפונקציות ניתן לסגור מבעד דלת וכך לשמור על חום. עם זאת קיר מקורי, שחצץ בין המטבח לפינת האוכל בוטל. בנוסף, יצרה גנס קיר זכוכית שחוצץ בין מסדרון הקומה לסלון ומהווה אתנחתא בין הכניסה לחלל האירוח, כך הסלון נגלה לא באחת אלא בשלבים וכך גם חודר אור טבעי לחלל המסדרון. על גבי הקיר שילבה עבודות גזרי נייר בגוון אוף וויט שמוסיפות עניין.

בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס. SASA DANILOVIC,
בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס/SASA DANILOVIC

רצפת העץ המקורית בדוגמת פישבון שויפה וחודשה והקירות נצבעו בלבן מעט אפרפר שמייצר אווירה קאז'ואלית ואינטימית בקומה שטופת האור. העמדת הריהוט בסלון שונתה ועתה החלל רחב הידיים מחולק לשתי פונקציות- באחת, ספת רביצה עמוקה עם שזלונג בגוון אפור TAUPE חם שמותירה את החלל פתוח ואוורירי.

הפינה השנייה בחלל זה היא עמדת עבודה קטנה בה שולחן בית ספר בגוון צהוב שנרכש בשוק פשפשים מקומי. מעליו נתלה פוסטר ענק של פריז בגוונים של שחור ולבן. הווילונות נתלו לא על מסילות (צורת התליה האירופאית המסורתית) אלא על מוטות ברזל בהם מושחלות לולאות בודדות קשורות קשר בעבודת יד שמאפשרות לבד ליפול בצורה טבעית ולא אחידה. הם אינם אטומים לגמרי, כך נגלים מבעד לפתחים הגדולים עצי הענק המוריקים שברחוב.

בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס. SASA DANILOVIC,
בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס/SASA DANILOVIC

פינת האוכל שהיתה ברשות המשפחה שויפה ועתה, את הגוון החום הכהה מחליף גוון עץ אלון טבעי. הכיסאות המקוריים נמסרו ובמקומם נרכשו כיסאות עץ חדשים שנצבעו בגווני פסטל המשווים לפינה רעננות ואקלקטיות- ישן לצד חדש. מעל נתלתה מנורה עשויה רצועות עץ אלון, כשהיא מוארת נוצרת הצללה מעניינת בחלל כולו. במקום אמנות שגרתית נתלו על גבי הקירות סלסלות קש שלוקטו בשווקים באמסטרדם, בגוונים שונים.

בעוד שבמקור בקומה זאת היה תא שירותים אחד, התכנון החדש כולל שלוש אסלות. בני המשפחה מרבים לארח לכן יצרה עבורם גנס שירותי אורחים וכן חדר אורחים. בנוסף יצרה חדר רחצה עבור הבנות ובחדר הרחצה של בני הזוג שילבה אסלה. את רצפת חדרי הרחצה עיטרה באריחים בעבודת יד ובמקום ארונות אמבט סגורים ומכבידים בחרה ברהיטים פתוחים ואווריריים.

בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס. SASA DANILOVIC,
בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס/SASA DANILOVIC

חדר השינה של בני הזוג מאתגר ומוגבל במקום. גנס ניצלה עמוד קונסטרוקטיבי בחלל ליצירת נישה בה מאוחסנים כריות וכלי מיטה. המיטה עצמה מינימליסטית בצורת קופסה וניצבת במרכז החלל. תחתיה שטיח עבודת יד שנרכש במרוקו בגוון ורוד מעושן.

רצפת הפרקט הישנה הוחלפה ברצפת עץ אלון בהיר על גבה נפרסו מגוון שטיחים צבעוניים. מהתקרה, שגובהה כ-3.5 מטרים, משתלשלות מנורות עשויות ראטן ואלומת האור הבוקעת מבעד לחריצים משווה לקומה אווירה מכילה ואינטימית.

בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס. SASA DANILOVIC,
בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס/SASA DANILOVIC

17 מדרגות נוספות מובילות לעליית הגג שתוכננה מא' ועד ת' כדירת לופט, שונה במובהק משתי הקומות הראשונות וככלל, היא מספרת את סיפורה של הדירה: מקומה ראשונה, שתוכננה כמסורתית יותר, לקומת החדרים שתוכננה בקו מודרני ועדכני ועד לקומה השלישית בה האווירה קלילה וצעירה, מכיוון שהיא יועדה מלכתחילה לשוכרים צעירים.

צורתה של היחידה, ששטחה כ-50 מ"ר, מלבנית ואורכית. מעברה האחד, זה הפונה לחזית הבניין, חלונות מרצפה עד תקרה שצופים לאווירה התוססת של העיר ומעברה השני מרפסת אינטימית אליה יציאה הן מיחידת המגורים והן דרך מסדרון נפרד ממנו יכולים להגיע בני המשפחה. הכניסה לדירה נעשית ממרכז החלל כך כל המרחב פרוס בפני הבאים. בירכתיה חדר שינה קומפקטי עם ארון קיר floor to ceiling וחדר רחצה מואר דרך חלון פנימי.

בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס. SASA DANILOVIC,
בית אמסטרדם, עיצוב ותכנון קרן גנס/SASA DANILOVIC

היחידה רוצפה רצועות עץ אלון טבעי שמכניס חמימות לחלל והקירות והאלמנטים ברחביה נצבעו ב-5 צבעים שונים. הבולט שבהם הוא צבע החמרה- צבעה של דלת הכניסה כמו גם המדפים והרובה של חיפוי הקיר במטבח והמשטח העליון של האי. הצבעים הנוספים נעים בין גוונים של אפור, ירוק ולבן שבור. לשיטתה של גנס, דווקא בחלל קטן צבעוניות שכזאת יוצרת אימפקט מרשים.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully