וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

היכל התהילה: הבית בקיסריה שנוגע בגבהים של אירופה

לא צריך לטוס אלפי קילומטרים כדי להנות ממנה הגונה של אסתטיקה אירופאית במיטבה- היא נמצאת גם כאן אצלנו, ממש במרחק נגיעה. שירלי דן הפליאה ליצור עבור זוג מקיסריה בית מעורר השראה שעושה כבוד לסגנון הנכסף

אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן. שי אדם,
אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן/שי אדם
  • היכן: קיסריה
  • עבור: זוג להם 4 ילדים בוגרים
  • שטח הבית: 350 מ"ר בנוי
  • שטח המגרש: 650 מ"ר
  • משך התהליך: כשלוש שנים (תכנון היתרי בניה ובניה)
  • תכנון ועיצוב: שירלי דן
  • צילום: שי אדם

בני הזוג, להם 4 ילדים בוגרים שכבר פרחו מהקן ולחלקם משפחות משלהם, בחרו לעשות את ההפך הגמור מהרגיל ובמקום להצטמצם יצרו בית משפחתי רחב ידיים הכולל קומת מגורים המוקדשת לילדיהם ומשפחותיהם שמרבים להגיע בשבתות, חגים ומועדים להתארח.

מי שאחראית על תכנון ועיצוב הבית היא שירלי דן. היא הצליחה ליצור איזונים מדויקים בין מסות, ממדים ונפחים ולשלב ברחבי המבנה המרשים אלמנטים ייחודיים, חומרים טבעיים ופרטי נגרות HAND MADE שמקנים לו את מראהו העוצמתי.

אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן. שי אדם,
אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן/שי אדם
אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן. שי אדם,
אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן/שי אדם

"בני הזוג ביקשו ליצור בית משפחתי מפנק ומזמין, ממש כמו מלון בוטיק, בו יוכלו ילדיהם ונכדיהם להתארח בנוחות מרבית- HOME AWAY FROM HOME". אומרת דן. "הבית נבנה על מגרש גדול בלב שכונה חדשה בקיסריה, ותוכנן בצורת ר'- כך יצרנו חיבור מיטבי בין האגפים והחדרים השונים לגינה המטופחת שמקיפה אותו. קומת הכניסה חולקה לשניים: בצלע אחת החלל הציבורי ובשנייה, סוויטת השינה של בני הזוג שתוכננה בהשראת צימר מפנק ממנה יציאה פרטית לבריכה ולגינה. בקומה העליונה תוכננו 3 סוויטות מרווחות עבור הילדים ומשפחותיהם ובקומת המרתף חלל גדול לבילוי ואירוח, סוויטת שינה נוספת וחדר שירות מאובזר".

"את פני הבאים מקבלת גינה קדמית מרשימה שמובילה לרחבת כניסה מרוצפת אבן בורגון צרפתית בגדלים שונים בעיבוד עתיק", מסבירה דן. "מבעד לדלת הכניסה, שיוצרה מעץ אלון עתיק, נגלה חלל ציבורי רחב הידיים. מול הדלת גרם מדרגות תלויות מבטון ומעליה חלל כפול המיתמר עד לשיא גובה של 7 מטרים, מחופה קורות עץ גלויות מעובדות בגימור עתיק. קומת הגלריה העליונה משקיפה לעבר חלל האירוח, במרכזה גשר המוביל לחדרים ומעניק למרחב כולו ממד דרמטי ועוצמתי".

אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן. שי אדם,
אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן/שי אדם
אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן. שי אדם,
אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן/שי אדם

גופי התאורה שיוצרו במיוחד עבור הפרויקט משתלשלים מתקרת החלל הכפול ומדגישים את ממד הגובה, הם מורכבים מבסיסי מתכת בגוון טבעי ואהילי זכוכית שנופחו בעבודת אומן. אלמנט מרשים נוסף הוא קיר כוח שתוכנן בסימטריה מושלמת במרכז חלל האירוח ומגדיר את פונקציות המטבח והסלון וחופה אבן לקט אירופאית ששמשה גם לחיפוי חזיתות קומת הכניסה. בחלקו התחתון הותקן קמין שמוסיף לחלל בדרכו רוך וחמימות.

לווילונות בבית, להם תפקיד מרכזי בהכנסת חום ורכות - מול החומרים הטבעיים, אחראית מרים עזרא, בעלת 'מרים אורגון', שהשכילה הודות לשימוש בסוגי בדים שונים לאפשר לחצר המטופחת לחדור פנימה במלוא הדרה ובד בבד לרכך את עוצמות האור ולייצר תחושת אינטימיות בחללים השונים.

אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן. שי אדם,
אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן/שי אדם
אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן. שי אדם,
אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן/שי אדם

במרכז הסלון הפורמלי מערכת ישיבה מרופדת בד עשיר ומפנק. היא מורכבת מספה אמורפית מונומנטלית ושתי כורסאות בסילואטה מעוגלת ששוברות את המסה הישרה. המטבח הפרללי מאובזר במיטב הטכנולוגיות אך עוצב בשיק אירופאי. חזית הארונות הגבוהים, העוטפת את החלון הגדול הצופה לגינה, משלבת בין חזיתות עץ אטומות צבועות בתנור לדלתות זכוכית שקופות שמקנות לרהיט מראה של מזנון. ממולה, אי ארוך נוח במיוחד הכולל מקרר יינות ודלפק ישיבה, אידיאלי למשפחה שאוהבת לבשל ולארח. את האי המרשים תכננה דן מחזיתות עץ טבעי ומשטח שיש יוקרתי.

פינת האוכל, הממוקמת מעברו השני של החלל הציבורי, משמשת לארוחות משפחתיות בעוד אירוח נרחב יותר נעשה בסביבת הגינה והבריכה. המזנון במרכז הפינה הוא שחזור של פיס אירופאי שהותאם במדויק לפרופורציות החלל ולצבעוניות החמימה השולטת בחלל הציבורי כולו על טהרת גוונים של חום, גרייז' ומוקה. השולחן האובאלי מורכב מרגל עץ גושני במרכזו ומפלטת עץ משוכה בלכה מבריקה. כסאות הישיבה בסגנון הרטרו עשויים עץ ומכניסים טוויסט ועניין לחלל.

אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן. שי אדם,
אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן/שי אדם

סוויטת השינה של בני הזוג, הממוקמת בצלע הניצבת, מרווחת מאוד ואוורירית ותוכננה בסכמה המאפיינת חדרי פאר במלונות בוטיק. היא משקיפה לעבר הבריכה מבעד לחלונות הגדולים ובמרכזה קיר החוצץ בין אזור השינה לארון קיר הממוקם מעברו השני של החלל- כך יכולים בני הזוג לצאת מהמיטה ולהתארגן באין מפריע. בחירת הטקסטיל והווילונות הנכונה תרמה רבות למראה העוטף והמכיל שמאפיין את החלל, כך למשל הקיר, עליו נשענת המיטה, שחופה טפט בטקסטורה עשירה המשתלבת היטב עם גב המיטה שרופד בד קטיפה יוקרתי.

חדר הרחצה של הזוג מפנק: קירותיו חופו אריחי גרניט פורצלן מדוקקים מרצפה עד תקרה במראה שיש שתורמים ליצירת מראה הרמוני והמשכי. מקלחון גדול ומפנק בו נישות לשמפו וספסל, מארון אמבט עם כיורים- לו ולה ומאמבטיית FREE STANDIG אובאלית.

אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן. שי אדם,
אדריכלות, עיצוב ותכנון שירלי דן/שי אדם

סוויטות השינה של הילדים ומשפחותיהם שבקומה העליונה תוכננו בקונספט דומה- גם בהן ניכרת אווירת מלונות הבוטיק האירופאים הודות לשימוש ברהיטים אלגנטיים, טקסטיל איכותי ווילונות שמכניסים רוך לכל אחת מהן. מכל סוויטה יציאה למרפסת המשקיפה לעבר הבריכה והמרחב הפתוח. בגינה המטופחת ממתינים לבני המשפחה ואורחיהם מספר פינות חמד אידיאליות לאירוח, בהן פינת ישיבה סלונית, שולחן אוכל, מטבח חוץ מאובזר ובריכה בהיקפה מיטות שיזוף.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully