וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כך עושים זאת נכון: שיק פריזאי בלב גבעתיים

אחרי שנים של מגורים בתל-אביב החליטו בני זוג בשנות ה-30 לחייהם לרכוש נכס משלהם בגבעתיים השכנה - דירה שידעה ימים יפים יותר. לטובת השיפוץ הם פנו לבוגרת ביה"ס ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין, מעצבת הפנים מעין רהב, שהתאימה אותה לצרכיהם

עיצוב פנים מעין רהב. אבי קבלו,
עיצוב פנים מעין רהב/אבי קבלו
  • היכן: גבעתיים
  • עבור: זוג בשנות ה-30 לחייהם ובנם בן ה-6
  • שטח הדירה: כ-115 מ"ר
  • עיצוב פנים: מעין רהב, בוגרת ביה"ס ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין
  • צילום: אבי קבלו

"'אני לא מאמינה שאני קונה דירה ללא מרפסת, חושבת שאפשר לעשות ממנה משהו?' כך שאלה אותי בעלת הבית החדשה כשנכנסנו לדירה לראשונה", משחזרת מעין רהב, בוגרת בית הספר לעיצוב של ברברה ברזין, שעיצבה דירה בגבעתיים לזוג שזה עתה עבר מתל אביב. "באופן טבעי, טרם השיפוץ הדירה לא תאמה לצרכיהם והבנו שהכול חייב להיהרס. שברנו את כל קירות הפנים, למעט עמודי התמך בהם לא ניתן לגעת. במקור קירות הדירה והתקרה חופו בשפריץ כך שהיינו חייבים להתחיל הכול מההתחלה.

"יצרנו עבורם דירה חווייתית שתשרת אותם לפחות עשור קדימה, גם במידה ויתווספו ילדים נוספים. האלומיניום הוחלף בכל חדרי הדירה ובסלון יצרנו מחיצת אלומיניום כדי לאפשר קיומה של מרפסת דמה שפונה לרחובות התוססים".

עיצוב פנים מעין רהב. אבי קבלו,
עיצוב פנים מעין רהב/אבי קבלו
עיצוב פנים מעין רהב. אבי קבלו,
עיצוב פנים מעין רהב/אבי קבלו

"בשלב ההריסה המחיצות הקיימות פורקו לחלוטין וגילינו עמודים רבים מכפי שצפינו, מה שהצריך שינויי תכנון מהירים ומידיים, בו במקום וללא התמהמהות. צבע השפריץ הישן 'גולח' מכל הקירות ותקרות הדירה בתהליך שדרש עבודת כפיים של ממש. ארון החשמל הישן שמוקם במסדרון הקומתי הוחלף בחדש שממוקם בתוך הדירה למען הנוחות ובהתאם לתקנים החדשים. הוספנו כמובן גם ארון תקשורת תקני ורשתנו את הבית.

"רצפת הטרצו הישנה חופתה בפרקט למינציה במראה אלון טבעי עמיד במים. בחלל הציבורי יצרנו מספר מקומות עבודה מכיוון ששני בני הזוג עובדים מהבית לסירוגין. נישת עבודה אחת מוקמה בחלל הציבורי ומשמשת את אם המשפחה בשעות היום, ואחר-הצהריים הופכת לשולחן לימודים עבור בנם שעלה לכיתה א'. המיקום האסטרטגי, בסמוך לחלל הציבורי, נקבע במיוחד עבורו ועל מנת שהוריו יוכלו ללוותו בתחילת דרכו הלימודית".

עיצוב פנים מעין רהב. אבי קבלו,
עיצוב פנים מעין רהב/אבי קבלו
עיצוב פנים מעין רהב. אבי קבלו,
עיצוב פנים מעין רהב/אבי קבלו

"דלת הכניסה לדירה הוחלפה ועם הכניסה לדירה נגלים העצים הירוקים מבעד לחלון המרפסת החדשה. מימין לדלת מיקמנו ספסל להנחת חפצים ויצרנו פינת חמד לאמנות ורוגע. את הפינה הזו רואה כל מי שיוצא ממסדרון החלל הפרטי לכן היה לי חשוב לשמור על רוך ועדינות. משמאל תכננו ארון כניסה סגור לתליית מעילים ומידוף לנעליים, שמהווה חלק אינטגרלי מחלל המטבח מצידו השני, לכן בחרנו להמשיך בצבעוניות וחומריות אותה בחרנו למטבח עצמו.

"מבואת הכניסה מחברת בין הסלון ואזור המטבח ומהעבר השני מצוי האגף הפרטי. בסלון, השארנו שניים מתוך חמשת העמודים שגילינו במהלך שלב ההריסה, חשופים במראה בטון טבעי- חומר וצבע שהוסיפו מרקם נהדר לחלל. בין העמודים יצרנו שידת מדיה בגוון קשמיר עם משטח עליון מפורניר אלון מבוקע".

עיצוב פנים מעין רהב. אבי קבלו,
עיצוב פנים מעין רהב/אבי קבלו

"במטבח תוכנן משטח עבודה בצורת ר' כשבציר אחד ממוקמים הכיור והמדיח ובציר המאונך לו הכיריים שמצויים מתחת לחלון. החזיתות נצבעו בגוון ירוק מעושן בגימור עמיד ונוח לתחזוקה של בית שחיים בו. הידיות השחורות שנבחרו הוסיפו נראות פריזאית כמעט, ובתוספת התאורה שבמרכז המטבח יצרנו שיק של ממש. מול ציר הכיור יצרנו ציר ארונות גבוהים שמשמש לאחסון כלי אירוח, מפות, וכיוב וכן גם מזווה מזון יבש. על-מנת לאוורר את ציר הגבוהים תוכננה נישה עם מידוף עבור מוצרי חשמל ודקורציה. במרכז החלל מיקמנו את שולחן פינת האוכל שמעוגנת בתאורה עוצמתית ושיק פריזאי שנגלה מכל קצוות הדירה.

"לאורך המסדרון שמוביל לאגף החדרים תוכננה נגרות בה מוצנעים ארון החשמל והתקשורת, הדייסון וחומרי הניקוי. יצרנו בה גם מקום ייעודי לניירת ולאחסון חפצים שאינם בשימוש יום-יומי. אל מול הארון ולאורך המסדרון שובצה תאורת הכוונה בגובה 40 ס"מ מהרצפה שנעים להשאיר דולקת בלילה".

עיצוב פנים מעין רהב. אבי קבלו,
עיצוב פנים מעין רהב/אבי קבלו

"בקצה המסדרון ישנם שני חדרי שינה: אחד מהם הוא של הבן, שעוצב כמודולרי מתוך הבנה שטעמו והעדפותיו ישתנו בעתיד, ובסמוך לו חדר המשמש כחדר עבודה מרווח וגדול עם נישת עבודה וספה נפתחת למיטה כאשר מגיעים אורחים ללילה.

"סמוך לחדרים הללו ממוקמים חדר הרחצה ושירותי ילדים / אורחים. מרפסת השירות הישנה נהרסה ואיחדנו את החללים לאחד נוח ומרווח. כעת ישנה אמבטיה, ולצידה מכונת כביסה ומייבש מעליהם משטח הנחה. הנגרות חובקת את קולטן האסלה ויצרנו כחלק ממנה גם נישה לנייר הטואלט".

עיצוב פנים מעין רהב. אבי קבלו,
עיצוב פנים מעין רהב/אבי קבלו

"בקצהו השני של המסדרון, ממש בכניסה לחלל הפרטי, נמצא חדר השינה של בני הזוג בו נהרסו קירות רבים של מרפסת, חדר ארונות וחדר רחצה ישנים שבמקומם יצרנו מרחב זורם, רחב ידיים ונעים. נגרות ארון הבגדים תוכננה בהתאם לצרכים ואף יצרנו מקום לטלוויזיה. לצדי המיטה בחרנו שולחנות צד שונים זה מזה".

"חדר הרחצה של השניים גדל משמעותית וכולל מקלחון מפנק וגדול במיוחד ונגרות עם שטח אחסון נרחב ומגירת כביסה. לצד השירותים יצרנו תאורת עדינה בגובה הברך, כזו שאפשר להדליק במהלך הלילה מבלי לפגוע במחזור השינה".

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully