וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

160 מ"ר בגינדי TLV: ככה באמת מגשימים חלום

פרויקט גינדי TLV הפך כבר מזמן לאייקון תל-אביבי ששינה את קו הרקיע של העיר. הדירה שייכת לזוג בשנות ה-60 לחייהם שגרו עד לא מזמן בבית פרטי באחד מיישובי גוש דן והחליטו לעבור למרכז העניינים. הם שכרו את שרותיה של מעצבת הפנים דורית וינברן, שיצרה עבורם סביבת מגורי

TLV1 דורית וינברן. עודד סמדר,
TLV1 דורית וינברן/עודד סמדר
  • היכן: פרויקט גינדי TLV בתל-אביב
  • עבור: זוג בשנות ה-60 לחייהם
  • שטח הדירה: כ-160 מ"ר
  • תכנון ועיצוב: דורית וינברן
  • צילום: עודד סמדר

אחרי שנים במהלכן גרו בני הזוג בבית פרטי מוקף בגינה גדולה ומטופחת החליטו שני בני הזוג לעבור להתגורר בתל-אביב, בסמוך לבנותיהם ונכדיהם. לשם כך הם רכשו דירה רחבת ידיים באחת הקומות הגבוהות של פרויקט גינדי TLV ,שנהנית מנוף פנורמי אורבני מרהיב וממבטים שובי לב אל עבר השקיעה והזריחה. כדי להתאים את הדירה לטעמם וצרכיהם הם פנו למעצבת הפנים דורית וינברן שמשתפת בתהליך.

TLV1 דורית וינברן. עודד סמדר,
TLV1 דורית וינברן/עודד סמדר
TLV1 דורית וינברן. עודד סמדר,
TLV1 דורית וינברן/עודד סמדר

"את הדירה הם רכשו כשהבניין כבר היה בשלבי אכלוס, מרוכש שקנה אותה למטרות השקעה. ככזאת, בתצורתה הראשונית היתה גולמית וסטנדרטית ועדיין הם בחרו במודע לגור בה במשך תקופה בכדי להרגיש ולהכיר אותה בטרם יתחילו לשפץ.

"מדובר בזוג מרשים - שניהם בעלי הבנה עמוקה וחוש מפותח ליופי ואסתטיקה, לכן חשוב היה להם ליצור סביבת מגורים קונספטואלית שתשקף את אופיים ואורחות חייהם. התמקדנו לכל אורכו של התהליך באפיון החללים ובמתן במה ראויה לכל אחד מהם. ביטלנו את אחד החדרים על מנת להגדיל משמעותית את מאסטר השינה שהפך לגדול במיוחד ונהנה מתצפית אופטימלית לים, מהזוויות הטובות ביותר שרק אפשר לבקש. בנוסף, מכיוון שבני הזוג מרבים לארח ולבשל יצרנו עבורם מטבח פרללי רחב ידיים באורך של 6 מטרים, כשבינו לבין הסלון חוצצת פינת האוכל".

TLV1 דורית וינברן. עודד סמדר,
TLV1 דורית וינברן/עודד סמדר
TLV1 דורית וינברן. עודד סמדר,
TLV1 דורית וינברן/עודד סמדר

עם פתיחת דלת הכניסה נחשפים הבאים למבואה מרשימה המקשרת בין החלל הציבורי לאגף החדרים: "הצבנו בה שידת כניסה ומעליה תלינו יצירת אמנות ייחודית ובלתי שגרתית אותה בחרנו בקפידה, בדומה ליצירות האמנות הנוספות שנבחרו עבור חללי הדירה השונים. יצרנו גם נישה ייעודית עבור ארון כניסה מכובד לגרדרובה, שם נחבאים גם ארונות החשמל והתקשורת.

"מיד לאחריה פוגשים בנוף מרהיב שנשקף מבעד לחלונות הוויטרינה לכן חשוב היה לי לעבוד עם אלמנטים נמוכים ככל הניתן כך שהתצפית לעברם תיוותר מיטבית. כך, האלמנטים הגבוהים משובצים בהיקף המעטפת בעוד מרכז החלל נותר פתוח ואוורירי. את הרצפה בחרנו לחפות בפרקט בדוגמת פישבון ובגוון בהיר ששוטף את החלל באור וממתן את צבעוניותם של פרטי הריהוט הכהים".

TLV1 דורית וינברן. עודד סמדר,
TLV1 דורית וינברן/עודד סמדר
TLV1 דורית וינברן. עודד סמדר,
TLV1 דורית וינברן/עודד סמדר

ככלל, ניכר כי בדירה הזאת הושקעה מחשבה בכל פרט: "חשוב היה לנו להשתמש בחומרים איכותיים ומעודנים והכל תוכנן כמשיכת מכחול, כך למשל דלתות בקו אפס, תריסי מיזוג אוויר דקיקים, תאורה מינימליסטית ששקועה בתקרות הגבס ומטבח, שיוצר באיטליה, הכולל חזית גבוהים מעץ אלון מושחר שעבר תהליך התזת חול שמקנה לו עיבוד יפיפה. המשטחים בנישת הגבוהים ובאי הינם משטחי שיש מסוג טאג' מאהל ומאגדים רבים הגוונים עמם עבדנו באגף הציבורי. בכדי לשבור את המסה הכהה האי הינו בגוון אפור ואת החזית שפונה לכיוון פינת האוכל עיטרנו במסגרות פליז. גוף התאורה שמרחף מעל נשלח לצביעה מיוחדת ונצבע בגוון תואם למתכות שבמטבח. האי משמש לא רק לבישול אלא גם כמקום להתכנסות אינטימית, בפרט כשהבנות ומשפחותיהן מגיעים לבקר. פינת האוכל הפורמלית מקבילה לאי ועשויה רגלי מתכת ומשטח בגימור מתכתי. הכיסאות ששובצו מסביב לשולחן מרופדים עור בגווני אדמה: חמרה, אבן וחול".

"בסלון יצרנו קיר כוח מחופה בלוחות גרניט פורצלן מדוקקים המדמים משטח מתכתי. בחלקו התחתון תכננו מזנון תלוי מתכתי שבוקע מהקיר. מערכת הישיבה מורכבת מספת עור גדולה ודומיננטית, ועם זאת רכה ומזמינה, בה כל המשפחה תוכל להתכנס בניחותא ולצידה שתי כורסאות מינימליסטיות תואמות עשויות עור ועץ. את הקיר היחיד בחלל הזה ניצלנו לתליית יצירת אמנות- דמות פיגורטיבית של אישה בצבעוניות שמתחברת לפלטת הגוונים של החלל הציבורי כולו. בין פינת האוכל לסלון ישנה יציאה למרפסת שם שילבנו המון צמחיה שתזכיר, ולו במעט, את הגינה הגדולה בבית בו חיו ופינת לאונג' סלונית נוחה ומזמינה".

TLV1 דורית וינברן. עודד סמדר,
TLV1 דורית וינברן/עודד סמדר
TLV1 דורית וינברן. עודד סמדר,
TLV1 דורית וינברן/עודד סמדר

ומהציבורי לפרטי, שם כלל החדרים ממוקמים בהיקף החלונות ונהנים מהנוף: "יצרנו עבורם חדר עבודה ואירוח, חדר טיפולים עבור בעלת הבית שעובדת כמטפלת בפסיכודרמה וחדר רחצה כללי שמוביל לחדר השירות והכביסה שם תכננו גם ארון שירות ואחסון. חדר המאסטר של בני הזוג גדול במיוחד וכולל חדר רחצה גדול ומרווח וחדר ארונות. המיטה הרחבה שבאזור השינה ממוקמת במרכז החלל, צופה לכיוון הנוף ונהנית מתנועת העננים. שילבנו גם ספריית מתכת בגוון חאקי ועל גבה שיבצנו פרטי אמנות וספרים. את חדר הרחצה, שכולל מקלחון זוגי ובו ספסל ישיבה, חיפינו באריחים אפורים בטון בהיר. ארון האמבט גדול במיוחד ונפרס מקיר לקיר, ובו כיור אינטגרלי מובנה כחלק מהמשטח".

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully