וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

560 מ"ר של אושר: הצצה לבית כפרי נפלא

ביתם החדש של אשת ההייטק ומתכנן הגינות והנוף הממוקם בישוב הקהילתי מתן שבשרון- בית הצופה לנופים המשגעים ולשמורת הטבע הסמוכה ומחבר באופן מיטבי בין חוץ לפנים

אדריכל מושיק חדידה. רגב כלף,
אדריכל מושיק חדידה/רגב כלף

היכן: בית בישוב הקהילתי מתן

עבור: זוג צעיר להם שני ילדים

שטח המגרש: כ-410 מ"ר, שטח הבית: כ-150 מ"ר

אדריכלות תכנון ועיצוב: מושיק חדידה

תכנון ועיצוב פיתוח השטח וסביבת החוץ: 'פקאן תכנון ועיצוב גינות'

צילום: רגב כלף

ברוכים הבאים לביתם של זוג צעיר- היא אשת הייטק והוא בעליה של חברה המתחמה בתכנון ועיצוב גינות, להם שני ילדים. מושיק חדידה, שאחראי על תכנון ועיצוב הבית החדש, השכיל לתכנן עבור ארבעת המופלאים מרחבים מוארים עתירי חומרים טבעיים ונגיעות צבע במינונים הנכונים שנהנים מקשב מיטבי עם הטבע הפראי שבחוץ. כל אלה מקנים לאגפים השונים מראה אורגני, אותנטי וכפרי, אסופה של אזורים שכיף ונעים לחיות ולהתנהל בהם.

"אבי המשפחה הוא מתכנן גינות ונוף לכן הקשר בין הפנים לחוץ בבית הזה הוא יוצא דופן ומתייחס לרבדים רבים. לצד תכנון המעטפת והפנים שמנו דגש רב על יחסי הגומלין בין שתי הזירות וזה מאוד ניכר בפרט בגינה המטופלת שנשקפת מבעד לפתחים ומשתלבת באופן אינטגרלי עם הפונקציות שבפנים", אומר חדידה. "במידה רבה, הבית הזה מהווה גם מעין תצוגת תכלית של יכולותיו המקצועיות של האב ואכן זה הוא המקום אליו מגיעים לקוחות להתרשם מיכולותיו ולקבל השראות".

אדריכל מושיק חדידה. רגב כלף,
אדריכל מושיק חדידה/רגב כלף
אדריכל מושיק חדידה. רגב כלף,
אדריכל מושיק חדידה/רגב כלף
אדריכל מושיק חדידה. רגב כלף,
אדריכל מושיק חדידה/רגב כלף

המבנה שיצר חדידה הוא חד מפלסי ומורכב משני גושים מלבניים- הגבוה שבהם מאגד את הפונקציות הציבוריות, בזה הנמוך מרוכזים חדרי השינה והפונקציות הפרטיות וביניהם מקשר ציר בו תוכננה מבואת כניסה גדולה ומרשימה. "הרציונל היה לבנות בית בבניה קלה וירוקה שמשמעותה היא ששלד המבנה עשוי מפרטי פלדה שמיוצרים בהתאם לתכניות האדריכל במפעל, האלמנטים הקונסטרוקטיביים מגיעים לאתר הבניה מפורקים ומורכבים תוך יממה בעזרת מנוף.

בשלב הבא הם מחופים במשטחים שכלפי חוץ עמידים מפני פגעי מזג האוויר, בפרט מפני לחות וגשמים, ובחלקם הפנימי הם מבודדים בצורה אופטימלית מפני חום וקור", מסביר חדידה. "מדובר בשיטת בניה אפקטיבית במיוחד- היא מהירה, מבודדת ואקוסטית. בתוך כך המראה שמתקבל יותר נקי ואסתטי, בפרט מכיוון שמדובר בלוחות גבס שבאופן טבעי המרקם שלהם יותר חלק. מיד לאחר התקנת גג הרעפים מתחילים לעבוד על הפרטים והגמרים שבמקרה שלנו הקנו לו את מראהו הסופי ואת הצביון הכפרי אותו שיווינו להשיג".

אדריכל מושיק חדידה. רגב כלף,
אדריכל מושיק חדידה/רגב כלף
אדריכל מושיק חדידה. רגב כלף,
אדריכל מושיק חדידה/רגב כלף
אדריכל מושיק חדידה. רגב כלף,
אדריכל מושיק חדידה/רגב כלף

העובדה שהמגרש עליו נבנה הבית יושב בקצה היישוב אפשר לחדידה ולאבי המשפחה להעצים את מימד הטבע ולהכניס באין מפריע את הנוף בעוצמה רבה מבעד לפתחים. יחד את תכננו סביבת חוץ קסומה שמתחילה כבר בחומת האבנים עליה מטפסת צמחיה ירוקה וממשיכה בשביל אבני הבזלת שמוביל אל רחבת הכניסה מבעדה נגלה בפנינו החלל הציבורי הגבוהה מעליו מרחפת תקרת קורות עץ משופעות, חשופות צבועות בלבן שמקנה למרחב מראה אוורירי ומרחף.

מנגד, רצפת הפרקט הטבעי מעגנת את האלמנטים השונים לקרקע, ממש כמו בטבע. את המראה האורגני משלים קיר הכוח בסלון שחופה בריקים ומוסיף נדבך טקסטורלי. הוויטרינות הגדולות משקיפות לחצר המטופחת ובטבעת הבאה אל עבר שמורת הטבע הסמוכה והמרחבים הפתוחים.

אדריכל מושיק חדידה. רגב כלף,
אדריכל מושיק חדידה/רגב כלף
אדריכל מושיק חדידה. רגב כלף,
אדריכל מושיק חדידה/רגב כלף

"הבית אמנם לא מאוד גדול בשטחו, אך תחושת המרחב והגודל מורגשת בעיקר הודות למפתחי הענק שמעברם הפנימי עשויים עץ ובחלקם החיצוני מאלומיניום. את כל אחד מהפתחים חילקנו למשבצות מלבניות שמגבות את הצביון הכפרי של הבית. גם גג הרעפים הגבוה מסייע להעצמת הנפח והגובה ובשיאו הוא מגיע עד לגובה של 5.5 מטרים, ממנו משתלשלים גופי תאורה מעוצבים בסגנון קלאסי-כפרי" מסביר חדידה.

"המטבח משלב בין שני העולמות התוכן וטומן בחובו אלמנטים בהוויה מודרנית- כפרית. יצרתי בו חזיתות בהירות בעלות מסגרת עדינה ואי רחב ידיים במרכז החלל לו משטח עליון מבוצ'ר, סביבו כיסאות עץ צהובים. בינו לבין הסלון חוצצת פינת אוכל עגולה מעץ שמזמינה את בני הבית להתכנס. בחרתי עבורה כיסאות בגוון אפור גרפיט, שמהווים הד למערכת הישיבה בסלון. היא נמוכה, עמוקה ומפנקת ויש בה שפע של מקום לבני המשפחה ולאורחים".

מאסטר השינה של בני הזוג פונה לגינה האחורית וצופה אל הנוף. חדידה יצר בחדר השינה ויטרינה שמכניסה את הנוף פנימה ומשמשת גם כיציאה לחצר. הסוויטה עדינה ורכה, בגוונים בהירים ובשיאה קרניז דקורטיבי שמלווה את היקף התקרה. עוד בחלל מעבר לחדר הרחצה הזוגי בו תוכננו שני כיורים- לו ולה, קירות בהירים ואריחי ריצוף בצורת משושים, מוטיב ששב וחוזר גם בחדר הרחצה של הילדים ובשירותי האורחים.

אדריכל מושיק חדידה. רגב כלף,
אדריכל מושיק חדידה/רגב כלף
אדריכל מושיק חדידה. רגב כלף,
אדריכל מושיק חדידה/רגב כלף

חדריהם של הילדים עוצבו בהתאם לגילם ותחביביהם, כך לדוגמה בנם הבכור זכה לחדר בהשראת הטבע בו קיר כוח אומנותי על גבו מוטיבים מעולמות החי. חדרה של הבת הקטנה עוצב כחדר נסיכות ובו בורדר תחתון בגוון ורוד ותמונה לה מסגרת בגוון זהה. התחושה בשני החללים היא הרמונית, חמימה ונעימה ושני הקטנטנים חולקים חדר רחצה משותף שמוביל בהמשכו למרפסת השירות.

הגינה היא כאמור גולת הכותרת לכן כל פרט ברחביה תוכנן בקפידה. כך לדוגמה, בחלקה הקדמי היא מורכבת מחלק עתיר צמחיה ומנגד במרבדי דשא, שם הילדים משתובבים ומשחקים. ביניהם עובר ומתפתל שביל אבני הבזלת. ביציאה מהסלון ממתינה לבני המשפחה חצר בה תוכנן מתחם אירוח מקורה פרגולה לבנה הנתמכת על ידי עמודי לבנים. לבני המשפחה ואורחיהם ממתינה במרחב הזה גם פינת B.B.Q מאובזרת, פינת לאונג' ופינת אוכל. בחצר האחורית ממוקמים הג'קוזי המפנק, אזור המדורה ושפע של צמחיה פראית בשילוב אבני בזלת.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully