וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתפר לפי מידות: פנטהאוז עוצמתי ביבנה

בני הזוג היבנאים, חובבי אופנה ואסתטיקה, ביקשו לשדרג את משפחתם ורכשו דירת פנטהאוז רחבת ידיים עם מרפסת ענקית שצופה אל הנוף הפתוח והים. אל מעצב הפנים ליעד יוסף הם פנו במטרה להתאים אותה למידותיהם וכפי שתראו מיד, הוא מצידו חולל בה פלאים

עיצוב ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ליעד יוסף/אלעד גונן
  • היכן: יבנה
  • עבור: זוג בשנות ה-30 לחייהם להם 3 ילדים (הקטנה שבהן הצטרפה לחיק המשפחה בשלהי התהליך)
  • שטח הדירה: כ-160 מ"ר, שטח המרפסת: כ-90 מ"ר
  • תכנון ועיצוב: ליעד יוסף
  • צילום: אלעד גונן

כשזוג חובבי אופנה ואסתטיקה רוכש דירה חדשה, סביר להניח שהתוצאה תצליח לגעת גם בחובבי העיצוב הגדולים. כך גם במקרה של צמד הורים בשנות ה-30 לחייהם, שרכשו דירה בפרויקט חדש ויוקרתי ביבנה, הצופה לנופים הפתוחים עד לחופי הים התיכון. הם פנו למעצב הפנים ליעד יוסף שיצר עבורם סביבת מגורים מודרנית ומהוקצעת שעושה כבוד לפרטים קטנים כגדולים ומשלבת לא מעט אזכורים של בתי עיצוב האופנה הגדולים, ששובצו בה בקפידה יתרה.

"את התהליך התחלנו כשלזוג שני ילדים והרעיון הראשוני היה לייצר לצד החלל הציבורי הגדול מאסטר מפנק להורים ושתי סוויטות לילדיהם הצעירים, ולשם גם ביטלנו את אחד מחדרי השינה שהציע הקבלן בתכנית המקורית. כשהיינו בעיצומו של התהליך (הקירות למעשה כבר עמדו וחדרי הרחצה היו מרוצפים) אם המשפחה הרתה בשלישית לכן היינו צריכים לחשב מסלול מחדש, לשנות שוב את מערך החללים, ולייצר חדר שינה נוסף עבור התינוקת שהצטרפה לחיק המשפחה כעבור מספר חודשים.

עיצוב ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ליעד יוסף/אלעד גונן
עיצוב ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ליעד יוסף/אלעד גונן

"פתחנו את התכנון מחדש: ארון הקיר הגדול במסדרון בוטל, כך גם שירותי האורחים המקוריים, ואת אלה החדשים תכננתי על חשבון חלק משטח המחסן הביתי אותו הקטנתי. את המטראז' שהרווחנו איחדתי לכדי חדר עוטף ונעים עבור הבת הקטנה".

הדירה מעוצבת בקווים אולטרה-מודרניים נקיים חפים מקישוטיות, בצבעוניות מונוכרומטית על טהרת צבעי השחור, הלבן והכחול הכהה. "הדירה היא בבואה של בני הזוג, שניהם אלגנטיים ואופנתיים, מתוקתקים כל הזמן, וכך גם הבית שלהם", מסביר המעצב, "את המעטפת הפנימית חיפינו בנגרות מחורצת בקווים ורטיקליים שמייצרים חוויה תלת מימדית ומעצימים את מימד הגובה. את זו שבאזור המעברים בחרנו לצבוע בגוון פחם- שם ממוקמות דלתות סמויות בקו אפס שמובילות לחדרים, ואת החזית שבאזור הסלון צבענו בגוון פלטינה".

עיצוב ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ליעד יוסף/אלעד גונן
עיצוב ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ליעד יוסף/אלעד גונן

"קיר הטלוויזיה משמש כקיר כוח. הוא כולל שטחי אחסון ומסתיר בתוכו גם יחידה אנכית של מערכת המיזוג. כך נמנענו מלהנמיך את התקרה ויצרנו אווירה שמקבילה לזו שחווים בווילה ולא בדירה בבניין.

"הקשר בין עיצוב לאופנה נוכח מאוד בדירה ואת רבות מההשראות שאבנו מעיצובים אייקונים של מותגים אלגנטיים כמו איב סן-לורן ודיור. בעוד המעטפת נקייה, שילבנו בחללים קריצות קטנות של אופנה. כך למשל בד הפיפטה בגווני אפור-שחור בהיר איתו בחרנו לרפד את הכורסאות בסלון, להן גב עטוף בעור כחול".

עיצוב ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ליעד יוסף/אלעד גונן

"ככלל, הצבע הכחול שב וחוזר באלמנטים שונים - אזכור לגוונים הכחולים של הים התיכון שנשקף מבעד לחלונות הגדולים. כך למשל המטבח הפרללי שחזיתותיו נצבעו בגוון כחול כהה ויוקרתי במרכזו אי לישיבה, עבודה והכנות לו משטח עליון מדקטון.

"עבור פינת האוכל שחוצצת בין המטבח לסלון בחרנו שולחן לו פלטה עשויה גרניט עם עורקים כחולים וגידים צהובים, אפורים ולבנים. זהו פיס נוסף שמדגיש את החיבורים בין המעטפת הניטרלית והנקייה לאלמנטים מתוכשטים שמעצימים את מראה החלל. יצרנו חיבורים בין עץ, בד ואבן ושילבנו במידה פריטים מבתי היוצר של מותגים יוקרתיים. כך המרחב נותר שליו ורגוע ועם זאת ייחודי ומרשים. גוף התאורה הגלי שמעל השולחן שובר את המסה הישרה ומתחבר לנוף הימי, אין לו מתחרים בחלל והוא למעשה גוף התאורה התלוי היחיד. הוא מייצר אווירת מרומזת של חופש במרחב שיש בו המון סטייל ושיק".

עיצוב ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ליעד יוסף/אלעד גונן

המרפסת שעוטפת את החלל הציבורי היא ללא ספק אחת מגולות הכותרת בדירה הזאת וכוללת פינת ישיבה ענקית (שאינה נופלת ממערכות סלון בווילות גדולות), פינת אוכל ומטבח חוץ מאובזר הכולל בר ישיבה מחופה משטח טרצו. "הצמחייה במרפסת מינימלית מתוך רצון לתת במה לפריטים עצמם ולנוף שמסביב. בחרנו אלמנטים ופרטי ריהוט משובחים כמו הפינה הסלונית שמורכבת מקוביות בגווני אפור כהה ובהיר, גופי תאורה ניידים של מותג הולנדי יוקרתי ובכלב הדלמטי מבית טולמנס".

חדרי השינה של הילדים מינימליסטים ובוגרים. רצפת החדרים חופתה פרקט אגוז מעושן בדוגמת שברון וראשי המיטה נמתחים מקצה אחד של הקיר לקצהו השני. הם נטולי מסגרות ומרופדים בד יוקרתי. ארונות הקיר מתמרים מרצפה עד תקרה, נטולי צוקל והדפנות ודלתות הארונות מתחברים בזווית של 45°.

עיצוב ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ליעד יוסף/אלעד גונן

חדרי הרחצה גם הם תצוגת תכלית של הקו האולטרה-מודרני היוקרתי: "המקלחות משדרות מראה קר וזה בדיוק הלוק שחיפשנו, מראה מינימליסטי סופר מהוקצע כך שאין שום דבר שאפשר להתחבא מאחוריו", מסביר יוסף, "הגימורים מאוד מדויקים ורמת העבודה גבוהה במיוחד: הזכוכיות שתולות בתקרה, המקלחונים מגיעים עד הקצה העליון ומסתיימים בחריץ אוורור אותו יצרנו בטכנולוגיית CNC שאפשרה לנו לדייק ברמת המילימטרים, תפירה עילית במלוא מובן המילה. כל חדר רחצה קיבל אפיון מעט שונה: המשטחים (רצפה ותקרה) עשויים גרניט פורצלן וחזיתות ארונות האמבט מעץ. עבור חדרה של הבת בחרנו לעבוד עם אלון מושחר, בחדר של הבן השתמשנו בסרגלי עץ אגוז ואצל ההורים בסרגלים ורטיקליים מעץ אלון כהה".

עיצוב ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ליעד יוסף/אלעד גונן

הכניסה למאסטר ההורים מתבצעת דרך חדר הארונות- מעין קוביית זכוכית ענקית בתוכה הכל קורה. חלל זה תוכנן בצורת ח'- פנים הארונות עשוי מעץ אגוז בגוון סיגר בו שוקעו פרופילי תאורה שמאירים את התכולה מבעד לדלתות השקופות. צלע נוספת, אטומה לחלוטין, עשויה מעץ אלון מושחר ומיועדת כולה לאחסון נעליים, שם גם משולבת יחידת מיזוג האוויר. במרכז החלל אי מחופה מראות מושחרות שבחלקו העליון תוכננה חלוקה עבור חגורות, אקססוריז ובשמים.

עיצוב ליעד יוסף. אלעד גונן,
עיצוב ליעד יוסף/אלעד גונן

"בין אזור זה לאזור השינה מפרידות שתי דלתות מזכוכית אפורה. המיטה ממוקמת בסימטריה מושלמת לחדר הארונות והטלוויזיה שקועה בתקרה ונגלית על פי צורך. בין אזור השינה לאזור הרחצה תוכננה מחיצת זכוכית אפורה שקופה שמאפשרת לשתי הפונקציות להיוותר כמקשה אחת ובד בבד מאפשרת פרטיות מלאה".

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully