וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתקופת הטמפלרים: הרפת שהפכה לארמון קוסמטי

מה עושים עם מבנה טמפלרי בן 100 שנה? רק תנו לצביה קזיוף את הפרויקט והיא תדע

עיצוב ותכנון צביה קזיוף. עמית גירון,
עיצוב ותכנון צביה קזיוף/עמית גירון
  • הנכס במקור: מבנה בן 100 שנה מתקופת הטמפלרים
  • הייעוד: חלל תצוגה לחברת הקוסמטיקה היקארי
  • גודל המגרש: 10 דונם
  • מ"ר בנוי: 320 מ"ר
  • תכנון ועיצוב: צביה קזיוף

המבנה הטמפלרי שבמושב במרכז הארץ ידע גלגולים רבים ב-100 השנים שחלפו מאז הקמתו. המעצבת צביה קזיוף התבקשה להתייחס בעיצוב המחודש למבנה התחתון שעד כה שימש לרפת, לאורווה ושימושי משק שונים, לצורך הפיכתו למרכז מבקרים לחברת היקארי קוסמטיקה.

המבנה בשטח של 320 מ"ר, מורכב משתי קומות, שהעליונה בהן משמשת לדירת מגורים בת 4 חדרים. בעלי החברה, שמתגוררים בדירה בקומה העליונה, ראו לנגד עיניהם את חלון הראווה של החברה ומרכז המבקרים שיוקמו בקומת הקרקע ולצורך המשימה בחרו בקזיוף.

עיצוב ותכנון צביה קזיוף. עמית גירון,
עיצוב ותכנון צביה קזיוף/עמית גירון
עיצוב ותכנון צביה קזיוף. עמית גירון,
עיצוב ותכנון צביה קזיוף/עמית גירון

מהמחקר עלה כי המבנה שימש כרפת עד 1949 לערך, בעיקר לצורך ייצור חלב. האדריכל סעדיה מנדל ז"ל ייעץ, לפני 30 שנה שופץ המבנה בפעם הקודמת ואילו האדריכל גיורא סולר סייע בשלב הנוכחי. הגינה תוכננה על ידי מעצב הנוי חיים כהן.

"הבנתי מייד את הפוטנציאל העצום", אומרת קזיוף, "הבקשה היתה להפוך משהו ששימש רפת, למבנה שיהיה כמעין ארמון ייצוגי בו ניתן להחשף למוצרי קוסמטיקה. העבודה הצריכה מחקר של תקופה מיוחדת. עבודות החידוש של המבנה והפיכתו למרכז התצוגה של החברה, בוצעו במשך יותר משלוש שנים של עבודה עם הפסקות שאנשי השימור נאלצו לבצע במהלך תקופת הקורונה".

עיצוב ותכנון צביה קזיוף. עמית גירון,
עיצוב ותכנון צביה קזיוף/עמית גירון
עיצוב ותכנון צביה קזיוף. עמית גירון,
עיצוב ותכנון צביה קזיוף/עמית גירון

"הדבר הראשון שתופס את העין במתחם, הוא הגינה המיוחדת בחזית, שאותה יצרנו בתהליך של סיעור מוחות. היה לנו חשוב שהיא תשמור על האופי המיוחד של המקום, שתראה כאילו היא חלק מהשלם. בשלב בו קיבלתי את העבודה, הסתיימה עבודת שימור המעטפת המבנית ולמעשה ראינו בשטח את הקירות החיצוניים של המבנה. הם הכתיבו את כל תנאי התכנון כפי שהיינו מחוייבים אליו בשל היותו מבנה טמפלרי בעל מאפיינים ייחודיים", היא מסבירה.

פריטי הסטיילינג שבגינה, כולל ספסלי הישיבה נבנו עבור הגן והפסל הגיע מגרמניה, על מנת לייצר גינת אירוח מרשימה, יוקרתית , אבל לא מצועצעת מדי. המתכננים רצו שהיא תהיה מחוברת למציאות. הספסלים תוכננו בשיטתCUSTOM MADE ונוסף שפע רב של צמחיה וצמחיית מים רלוונטית למקום. במרכז הגינה ממוקמת בריכת דגי נוי עם מזרקה בסגנון אירופאי תיאטרלי.

עיצוב ותכנון צביה קזיוף. עמית גירון,
עיצוב ותכנון צביה קזיוף/עמית גירון
עיצוב ותכנון צביה קזיוף. עמית גירון,
עיצוב ותכנון צביה קזיוף/עמית גירון

"למעשה, התבקשתי להתייחס לקומה הראשונה בלבד של המבנה", מוסיפה קזיוף, "עיקר העבודה היתה בתחום השימור. לאורך התהליך התוודעתי לחוקים ולוויתורים שקיימים על מנת להישאר נאמנים למקור. היה פה אתגר עיצובי ותכנוני לאמץ לתוך העיצוב את עמודי הברזל , קורות הפלדה החשופות וכבלי החשמל שהושחלו לתעלות הנחושת. כל המערכות עברו הסוואה כזו או אחרת, על מנת ליצור מראה אסתטי של המערכות והבינוי הקיים".

להרצאות במרכז המבקרים מגיעים קבוצות של קוסמטיקאיות מכל העולם ובעלי מתחמי ספא. האולם המרכזי משמש לתצוגת פונקציות שונות עבור מעבדות הקוסמטיקה של החברה. המוצרים מאופיינים בצבע צהוב או מוזהב, ונוכחותם בולטת לעין בעיצוב שמשדר יוקרה וייחודיות. העיצובים משתלבים בצבע של רגלי השולחנות והכיסאות שסביבם. אפקט נוסף שמבליט אותם, הוא תאורה נוכחת מגופי התאורה המאירים עליהם מהתקרה ומהקירות סביב.

עיצוב ותכנון צביה קזיוף. עמית גירון,
עיצוב ותכנון צביה קזיוף/עמית גירון
עיצוב ותכנון צביה קזיוף. עמית גירון,
עיצוב ותכנון צביה קזיוף/עמית גירון

הקומה התחתונה מורכבת מחמישה חללים. סלון מבקרים, מטבח ,חדר מנכ"ל, חדר סמנכ"ל וחדר הישיבות שיכול לשנות את גודלו באמצעות הזזת דלתות אקורדיון מזכוכית שנפתחות לצד עבור מפגשי צוות.

במסגרת התכנון המחודש, הקירות נבנו כך שהם יהיו בעובי הקיים של קירות המעטפת. אלה הם חוקי השימור. בתוך המבנה ניתן היה להוסיף קירות בעוביים שונים. בצד של המטבח הוסיפו קירות באופן מינורי בכדי להפריד בין המטבח לשירותי אורחים ולמשרד של המנכ"לים.

עיצוב ותכנון צביה קזיוף. עמית גירון,
עיצוב ותכנון צביה קזיוף/עמית גירון
עיצוב ותכנון צביה קזיוף. עמית גירון,
עיצוב ותכנון צביה קזיוף/עמית גירון

האבן החשופה של המבנה המקורי השתלבה כאילו נוצרה בתכנון החדש. כיאה לפרויקט לשימור, נעשו בחירות קפדניות ושימוש בחומרים טבעיים בעלי אסתטיקה נוכחת כמו אבן, עץ, פליז, ברזל, נחושת ורצפת שיש יוקרתית. בפרויקט שולבו אין ספור טכנולוגיות מגוונות בכדי למצוא פתרונות פונקציונליים ואסתטיים המתאימים עצמם למבנה הקיים ולאתגרים שטמן בחובו.

הבחירה היתה בכורסאות בד שתהיינה נעימות לעין. פריטים אלגנטיים, כאלה שלא יתחרו בעיצוב של המבנה. שמראה האבן של הקירות ייראה מובן מאליו ושהחלונות ישתלבו. היות ולמבנה ולקירותיו יש נוכחות חזקה, הרצון היה לא להתחרות עמו אלא להשתלב בתוכו.

עיצוב ותכנון צביה קזיוף. עמית גירון,
עיצוב ותכנון צביה קזיוף/עמית גירון
עיצוב ותכנון צביה קזיוף. עמית גירון,
עיצוב ותכנון צביה קזיוף/עמית גירון

הפתחים ששימשו את הדלתות הפנימיות של החלל המרכזי היו שונים בגובהם העליון והתחתון, אולם חוקי השימור לא אפשרו את הריסת הפתחים לצורך בנייה מחדש ויצירת מפתח בגודל דומה. לכן נוצרו בעבורן יציקות גבס ובטון שנועדו ליצור תחושה של סימטריה בין שתי הכניסות לחדרים ולדייק את הגבהים של צד אחד במקביל לצד השני.

בחירת הריהוט נעשתה בהתאמה מיוחדת לעיצוב המיוחד ולרוח התקופה. הריהוט הוזמן בייבוא אישי היישר מהחנויות המובילות באיטליה. נבחר מגוון של פריטים ייחודיים המשרתים ומדייקים את הקונספט ששמר על הקיים והתמזג בעיצוב הכללי בלי להתחרות בו.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully