וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הם רצו פרטיות מהשכנים. התוצאה: 300 מ"ר של יופי ושקט

הילה ודן ישראלביץ, בעלי המשרד 'ישראלביץ אדריכלים', ידועים הודות לפרויקטים האדריכליים המונומנטליים אותם הם יוצרים - בתים יוצאי דופן שהם תוצר של יצירתיות אינסופית ובחינה של רבדים פילוסופיים והגותיים שהופכים את חווית המגורים ליוצאת מגדר הרגיל

אדריכלות דן והילה ישראלביץ. עודד סמדר,
אדריכלות דן והילה ישראלביץ/עודד סמדר
  • היכן: אחד ממושבי המרכז
  • עבור: זוג לו שני ילדים
  • גודל המגרש: כ-350 מ"ר
  • גודל הבית: כ-300 מ"ר
  • תכנון אדריכלי ועיצוב פנים: הילה ודן ישראלביץ, 'ישראלביץ אדריכלים'
  • צילום: עודד סמדר

על מגרש לא גדול במיוחד באחד המושבים במרכז הארץ ממוקם בית מסתורי ושונה בנוף שקשה להוריד ממנו את העניים. זה הוא ביתה של משפחה בת 4 נפשות אותו תכננו הילה ודן ישראלביץ הידועים בתפיסה אדריכלית שונה בנוף הישראלי, בה רב הנסתר על הגלוי.

מכיוון שמדובר בשכונה יחסית מאוכלסת, ומתוך הרצון לייצר לבני המשפחה סביבת מגורים אינטימית ופרטית, הבית משלב בין שתי תפיסות מנוגדות לכאורה- מבחוץ קשה להתעלם מנוכחותו אך ככל שמתקרבים לעברו ההוויה הפנימית נותרת אינטימית לחלוטין ואינה נחשפת כלל לעיני העוברים והשבים.

אדריכלות דן והילה ישראלביץ. עודד סמדר,
אדריכלות דן והילה ישראלביץ/עודד סמדר
אדריכלות דן והילה ישראלביץ. עודד סמדר,
אדריכלות דן והילה ישראלביץ/עודד סמדר
אדריכלות דן והילה ישראלביץ. עודד סמדר,
אדריכלות דן והילה ישראלביץ/עודד סמדר

קומתו הראשונה של המבנה תחומה בחזיתות כהות ומהוקצעות ואילו קומת המגורים, שרוכבת מעל זו התחתונה, תוכננה כבהירה ומרחפת בה נפערו אליפסות מדויקות בגדלים שונים שמייצרות אלמנט תחרה מסקרן ומיוחד.

התכנון הנכון של האגפים והפונקציות השונות אפשר לייצר בית גדול ורחב מימדים על אף ששטח המגרש, כאמור, אינו גדול. שטחו הבנוי של הבית הוא כ-300 מ"ר והוא מתפרס על פני 3 קומות: קומת מרתף בשטח של כ-100 מ"ר, קומת קרקע בה ממוקמים חללי האירוח והפונקציות המשותפות וקומת מגורים בה תוכננו מאסטר הורים מפנק, חדר שירות וכביסה וכמובן סוויטות לילדים. בחוץ ממתינה לבני המשפחה וילדיהם גינה מטופחת ובה בריכת שחיה.

אדריכלות דן והילה ישראלביץ. עודד סמדר,
אדריכלות דן והילה ישראלביץ/עודד סמדר
אדריכלות דן והילה ישראלביץ. עודד סמדר,
אדריכלות דן והילה ישראלביץ/עודד סמדר

מאחר שהבית מוקף חומר וגדר קומת הקרקע נותרה פתוחה ואוורירית ונהנית מקשר כמעט בלתי אמצעי עם הגינה. מעטפת המבנה חופתה לוחות פלדה שחורה ודרמטית בה משובצים פתחי הזכוכית שמייצרים תחושת פתיחות ומכניסים למרחב הפנימי אור ואוויר וכמובן את מראות הגינה.

את פני הבאים מקבל שביל גישה עשוי משטחי אבן מרחפים שמובילים את דלת הכניסה שהינה חלק אינטגרלי מהחזית הכהה. עם פתיחתה נפרס החלל הציבורי במרכזו גרם מדרגות פיסולי שמורכב ממדרגות קונזוליות מרחפות, עשויות קונסטרוקציית פלדה, ועל גבי השלחים משובצים משטחי עץ. המעקה עשוי מוטות פלדה דקיקים גם הוא חגיגה לעיניים- הם שובצו שתי וערב בקומפוזיציה רנדומלית שמייצרת מראה אותנטי וטבעי- מעין משרביה מודרנית שחוצצת בין המדרגות לפינת האוכל הפורמלית ששובצה ממש בסמוך.

אדריכלות דן והילה ישראלביץ. עודד סמדר,
אדריכלות דן והילה ישראלביץ/עודד סמדר
אדריכלות דן והילה ישראלביץ. עודד סמדר,
אדריכלות דן והילה ישראלביץ/עודד סמדר

לצד גרם המדרגות מצוי גם קיר מחופה עץ שרץ לאורך חלל המטבח והסלון וקושר ביניהם- חזית אחת שמספקת תחושה רציפה ומלאה ומעניקה למרחב מראה מהוקצע, מוקפד ונקי. באזור המטבח מסתתרים מאחורי חיפוי זה כלל מוצרי החשמל האינטגרליים, שפע של שטחי אחסון וזה הוא גם מקום הימצאם של מערכות הבית החכם ולוחות התקשורת והחשמל.

החלל הציבורי דומיננטי, בעל אמירה עיצובית חזקה, תוצר של שימוש במינימום חומרים באיזונים המדויקים. הצבעוניות מונוכרומטית, על טהרת גוונים אפרפרים, וקיר העץ הוא זה שמכניס חמימות ביתית מתבקשת.

אדריכלות דן והילה ישראלביץ. עודד סמדר,
אדריכלות דן והילה ישראלביץ/עודד סמדר

בעוד קומת הקרקע שקופה ופתוחה כמעט לחלוטין, את קומת חדרי השינה ביקשו המתכננים להותיר פרטית ואינטימית. אל קומה זאת מוביל גרם המדרגות, כאשר אל מול פני המהלכים נגלה חיפוי פח כהה שהוא המשך ישיר של חיפוי הקיר בפינת האוכל. את חדרי השינה עוטפת קוביית הפלדה הלבנה בה משובצות האליפסות המעוגלות ששוברות את המסה הגיאומטרית החדה והישרה ומקנות למרחב רכות. המפתחים הללו מכניסים פנימה אור טבעי מאוזן ומדוד ומאפשרים תצפית מהמרפסות שבהיקף המבנה אל עבר הנוף. חלקם משמשים כחלונות הנפתחים פנימה ואחרים מהווים את המרפסות עצמן.

את סביבת החוץ תכננו הילה ודן ישראלביץ כפרקטית וירוקה תרתי משמע. בריכת השחייה המרשימה ממוקמת בצידו של הבית על מנת לייצר שטח גדול דיו עבור פינות אירוח וישיבה, באופן זה הבריכה מוצלת בחלקה, הודות למבנה שסוכך עליה.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully