וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הייטק, גם בבית: הצצה לדירה של זוג הייטקיסטים מהוד השרון

הם בעיצומו של מרוץ החיים, אבל כשהיו צריכים לשפץ לא נבהלו. בסיוע מעין רהב, בוגרת בית הספר לעיצוב של ברברה ברזין, הם התאימו את הבית למידותיהם, ובמקרה הזה גם למקצועם

תכנון ועיצוב מעין רהב. אבי קבלו,
תכנון ועיצוב מעין רהב/אבי קבלו
  • היכן: הוד-השרון
  • עבור: זוג לו 3 ילדים
  • שטח הדירה: 145 מ"ר
  • משך השיפוץ: כארבעה חודשים
  • מעצבת פנים: מעין רהב, בוגרת ביה"ס ללימודי פנים של ברברה ברזין
  • צילום: אבי קבלו

בני הזוג, הייטקיסטים עם דעות נחרצות ורצונות מאוד חדים וברורים, רכשו את דירת הקבלן בת השנתיים וביקשו להתאים אותה לרצונות, לצרכים ולסגנונם האישי. את תהליך השדרוג הם ביצעו יחד עם מעצבת הפנים מעין רהב (בוגרת ביה"ס ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין) כשהם בעיצומו של מרוץ החיים: הורים לשלושה ילדים בקטנים, עובדים 24/7 במשרות גלובליות ונושמים בין לבין, לפעמים. מחד צריכים לקבל את ההחלטות ולהיות בעניינים אך בד בבד משוועים ליד מכוונת שתפרוס בפניהם את האפשרויות האופטימליות שעומדות לרשותם כל הדרך ליצירת דירה חלומית.

מדובר בדירת קבלן שעברה מהפך והתאמה מלאה לרצונות, לצרכים ולמאווים של כל אחת ואחד מבני המשפחה. קירות הפנים לא נשברו, לפחות לא באופן דרסטי, אך כן נעשו שינויים קלים. "עם זאת, החלל הציבורי במתכונתו הישנה לא התאים למשפחה גדולה שמרבה לארח. משהו בזרימה פשוט לא עבד עבורם", משחזרת מעצבת הפנים מעין רהב שאמונה על השיפוץ. "בנוסף, מכיוון ששניהם הייטקיסטים ועובדים במתכונת היברידית היינו חייבים לתכנן עבורם שתי פינות עבודה שמאפשרות שיחות זום בשעות לא שעות וכמובן, אחסון רב לילדים, בני הדור שיש לו הכל".

תכנון ועיצוב מעין רהב. אבי קבלו,
תכנון ועיצוב מעין רהב/אבי קבלו

"אריחי הרצפה המקוריים לא היו לטעמם לכן הריצפה חופתה באריחי גרניט פורצלן גדולים בגוון אפור מנומש קלות עליו לא רואים לכלוך. עם הכניסה לדירה ניתן להבחין בנגרות שמייצרת מבואת כניסה נעימה ופרופורציונלית עבור תיקים, גרדרובה ופיצ'יפקס שכולנו מחזיקים בידיים בעת הכניסה והיציאה מהבית. הגוון שנבחר עבורה בהיר כגוון קירות הבית והתקרה, זאת על מנת לייצר תחושה הרמונית והמשכית במרחב.

"ממש אל מול מבואת הכניסה תוכננה נישה מעץ אלון מבוקע עליו תלויים חפצי נוי- תחילתה של נגרות מפוארת שמתפרסת לאורך של כשישה וחצי מטרים, פונה לעבר הכניסה, ממשיכה לנגרות מבעדה מסתתרים כסאות במערום, לאחריה מדפי אחסון לחפצים, שידת מדיה שמכילה את הטלוויזיה בגמר אלון מבוקע (זהה לנישת הכניסה), ולבסוף - פינת עבודה עם שולחן, מדף ואחסון עליון. כל אלה מוצנעים מעבר לחזיתות נגרות מפורמייקה בגוון בהיר להן ידיות שנראות כתכשיט. אגב, את פתח היציאה של מיזוג האוויר שינינו בהתאם לגודל ולגוון הנגרות החדשה".

תכנון ועיצוב מעין רהב. אבי קבלו,
תכנון ועיצוב מעין רהב/אבי קבלו

"פינת העבודה שבסלון משרתת את בני הזוג בפרט בזמנים בהם הילדים לא בבית: שולחן העבודה מוסתר מאחורי דלתות הרמוניקה הנגרפות יחד לעבר וילון הסלון, כך שבימים בהם אין שימוש בפינה זו, היא נראית כחלק אינטגרלי מנגרות הקיר בדירה. הווילונות הסלון הם פריט הכרחי עקב הבניה הרוויה שמקיפה את הבניין והשמש היוקדת ממערב שדורשת מיסוך עדין ונעים החל מצהריי היום".

"לספת הסלון מסגרת תחתונה מאלון טבעי וריפוד בד בגוון אפור ניטרלי. כורסת הבית עוברת איתם כבר מספר שנים והחלטנו לשמר אותה. האלון הטבעי נבחר גם עבור שולחן הקפה כשברור לבני הזוג שיתכן מאוד וישתנה בעוד מספר שנים עקב בלאי טבעי. בכל זאת, בבית הזה גדלים ילדים קטנים. מתחת לכל אלה נפרס שטיח בגוונים זהים לספה בגימור קטיפתי".

תכנון ועיצוב מעין רהב. אבי קבלו,
תכנון ועיצוב מעין רהב/אבי קבלו
תכנון ועיצוב מעין רהב. אבי קבלו,
תכנון ועיצוב מעין רהב/אבי קבלו

"המטבח הוא חלק אינטגרלי מהחלל הציבורי. אם המשפחה מבשלת המון ומארחת באופן תדיר את המשפחה המורחבת הגדולה, לכן יצרנו פתרונות לאכילה יום-יומית לבני המשפחה הגרעינית אל מול אירוח רב משתתפים. בחלל זה תכננתי חזיתות בגוון ירוק מעושן בגימור מט קלות ונוחות לתחזוקה. תוכננו בו קיר עבור מכשירי החשמל הגבוהים כמו גם מזווה מפנק ורחב הכולל מגירות פנימיות עם חזית זכוכית עבור מוצרי המזון היבשים. בחזית זו שתי מגירות מאווררות עם חזית של רשת אקספנדד צבועה בשחור עבור הפירות והירקות שאינם מאוחסנים בקירור. את הנישה עבור מוצרי החשמל שעל השיש, (מכונת קפה, תמי 4 וכיוב' הדגשנו בגמר פורניר שורש מלא באופי ובנוכחות, זהה לבסיס האי".

"שירותי האורחים ממוקמים בתחילת המסדרון המוביל לאגף החדרים ושם החלטנו להתפרע כהוגן ולייצר אווירה חווייתית, פראית, ושונה מהותית משאר הבית. בחרנו באריח טפט עם הדפס אקזוטי מעולמות הטבע, משטח פורניר אלון מבוקע עם כיור מונח וברז בגוון ברונזה, תואם למראה מעל המשטח ולספוט התאורה".

תכנון ועיצוב מעין רהב. אבי קבלו,
תכנון ועיצוב מעין רהב/אבי קבלו
תכנון ועיצוב מעין רהב. אבי קבלו,
תכנון ועיצוב מעין רהב/אבי קבלו

"בנישת המסדרון תוכננה נגרות עבור אחסון כללי של בני המשפחה ועבור הרובוט שוטף הריצפה לו מערכת מים וניקיון ייעודית שמוצנעת גם היא בתוך הארון.

"חדרי הילדים הותאמו לרצונותיהם ככל הניתן. בממ"ד תוכננה נגרות לאחסון בגדים, מצעים, צעצועים ומשחקים, ובהמשך שולחן לימודים מעליו יחידת נגרות עליונה לאחסון הציוד הלימודי. הידיות שנבחרו עשויות עץ מלא, והן מרככות את תחושת בלוק הנגרות בחדר. בחדר זה מתגורר ילד שמאוד אוהב כדורגל ולכן התאמנו מדבקות ויניל שניתנות להסרה בקונספט".

תכנון ועיצוב מעין רהב. אבי קבלו,
תכנון ועיצוב מעין רהב/אבי קבלו
תכנון ועיצוב מעין רהב. אבי קבלו,
תכנון ועיצוב מעין רהב/אבי קבלו

החדר האמצעי שייך לבת, עבורה תכננו בני הזוג ארון בגדים עם חלוקה מותאמת לשלב זה בחייה, עם מחשבה עתידית על הצרכים שלה בתלייה, תוך הבנה שתגבה. "היא חובבת של הצבע הוורוד לכן יצקנו נגיעות של הצבע הנכסף שניתן יהיה לשנות בעתיד. את החדר של בן הזקונים צבענו בשליש התחתון בגוון רך ונעים שיהיה שם לאורך זמן, ומעליו, על הקיר שמול המיטה הדבקנו מדבקות ויניל רכות ונעימות, תואמות גיל. הנגישות לשלושת ילדיהם היא אקוטית עבור בני הזוג לכן שילבנו בפרויקט, עוד משלב התכנון, את עדי מרגלית, יועצת מונטיסורית.

"חדר הרחצה של הילדים השתנה במראהו- הוא חופה אריחים נעימים ותוכננו עבורו נגרות חדשה. הדלת שחצצה בין חדר רחצה של הילדים לחדר השירות ומסתור הכביסה בוטלה. כך יצרנו חלל מאוורר, מרווח ואחיד שהזרימה בו נעימה".

תכנון ועיצוב מעין רהב. אבי קבלו,
תכנון ועיצוב מעין רהב/אבי קבלו
תכנון ועיצוב מעין רהב. אבי קבלו,
תכנון ועיצוב מעין רהב/אבי קבלו

חדר הארונות המקורי אותו בנה הקבלן במאסטר ההורים הפך לחדרון עבודה עבור שיחות זום שמצריכות סביבה שקטה שם תוכנן שולחן עבור מחשב מעליו נגרות לציוד משרדי, ומאחוריו נגרות לתלייה כפולה בגובה. הבגדים המקופלים, האקססוריז, המצעים, הנעליים וכו' מצויים בנגרות לאורך קיר חלון החדר. כעת יש צד מוגדר לכל אחד מהם ומקום נוח ונעים לישיבה. וילון רומאי רך נשזר בנגרות החדר וידיות הנגרות מהוות מעין תכשיט שמקנה לחלל מראה רומנטי. גם חדר הרחצה של בני הזוג עודכן: האריחים הישנים הוחלפו בחדשים בגווני כחול ולבן, בנראות מחוספסת שמוסיפה אופי רב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully