וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דווקא כשהם יצאו מהקיבוץ לעיר הם הגיעו לאוויר הפתוח

הם יצאו מהקיבוץ, אבל הדירה שרכשו בעיר הייתה סגורה וחשוכה. בעזרת תמר פרוידמן, בוגרת ביה"ס ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין, הם מצאו את הפיתרון המושלם לתחושה מרווחת ונעימה

תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן. אורית אלפסי,
תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן/אורית אלפסי
  • עבור: זוג לו 3 ילדים
  • מיקום: אחת מערי המרכז
  • שטח בנוי: כ- 180 מ"ר
  • תכנון ועיצוב: תמר פרוידמן, בוגרת ביה"ס ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין
  • צילום: אורית אלפסי
  • קבלן: דותן עומרי

דיירי הבית, זוג קיבוצניקים בשנות ה-40 לחייהם להם שלושה ילדים, החליטו יום אחד, אחרי שנים, ולעזוב את הקיבוץ ולעבור להתגורר בעיר. עד שימצאו את הבית שמתאים עבורם הם עברו להתגורר בדירה שכורה, בזכותה הבינו את הפוטנציאל שטמון בחללים פתוחים, בזרימה מיטבית ובאור הטבעי שבוקע מבעד לפתחים. לעומתה, הבית שמצאו שידר טרם השיפוץ את התחושה ההפוכה. מעצבת הפנים תמר פרוידמן שנרתמה לתהליך משתפת בכל הגורמים שהובילו למהפך.

תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן. אורית אלפסי,
תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן/אורית אלפסי

אחרי שנים במהלכן התגוררו בקיבוץ, החליטו בני המשפחה לעבור אל העיר הגדולה. הם שכרו דירה ששידרה כבר מהרגע הראשון תחושה של בית לא מדהים, בעוד הבית שרכשו בכוונה לשפץ שידר את תחושה של משהו אחר: "אבי המשפחה לא באמת התחבר לבית החדש, אבל סמך על אשתו שמיד ראתה את הקסם והפוטנציאל שטמונים שם", משחזרת תמר פרוידמן, בוגרת ביה"ס של ברברה ברזין שאמונה על השיפוץ. "כבר בביקור הראשון היה ברור שהוא מתוכנן בקונספט סגור מדי, כמו בתים רבים שנבנו כאן לפני עשורים: טרם השיפוץ בכניסה לבית היו מסדרון צר וארוך וחדר קטן וסגור ובין המטבח לסלון חצץ קיר. התחושה היתה סגורה, אפרורית ואפילו קלסטרופובית לפרקים. בקומה השנייה המתינו לנו ארבעה חדרי שינה ושתי אמבטיות שגם הם דרשו שיפוץ טוטאלי".

תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן. אורית אלפסי,
תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן/אורית אלפסי

"בשלב תכנון האופציות היה לי חשוב לא רק ליצור בית משפחתי שיתאים לאורחות חייהם, בהתחשב בגילאי הילדים וסגנון החיים של המשפחה, אלא להראות להם בד בבד שאפשר לייצר תחושה של מרחב פתוח וגדול גם בבית הזה. בנוסף לתכנון שלא תאם את צרכיהם, גם מצב התשתיות בבית היה ירוד: בעיות של מים מתחת לקרמיקה, חומרים ישנים, אינסטלציה וחשמל פגומים וכו'".

"חבר קרוב של בני הזוג הוא קבלן עם הרבה שנות ניסיון נרתם למשימה ולקח על עצמו את ניהול הפרויקט. הוא זה שאחראי בין השאר על התקנת האינסטלציה החדשה, שיפוץ שני חדרי הרחצה והתקנת מערכת מיזוג אוויר חדשה בקומת כניסה שתהווה פתרון לחלוקה החדשה שיצרנו ותפזר את הקור בצורה שווה ונעימה. בתוך כך ביצענו יחד גם שינויים בחשמל, התקנו ריצוף חדש, ואת המדרגות הישנות חיפינו בעץ ובריקים במקומות מסוימים".

תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן. אורית אלפסי,
תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן/אורית אלפסי
תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן. אורית אלפסי,
תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן/אורית אלפסי

"בעלת הבית היתה מאוד ממוקדת וידעו כבר בתחילת התהליך איזה סגנון ותחושות היא רוצה לצקת בבית החדש: קו כפרי לייט, בגוונים מונוכרומטיים, עוטף, נעים וביתי. היא הייתה מאוד מחוברת לעצמה ולסגנון שלה והחלטית בבחירות החומרים.

"תוך כדי השיפוץ הוסרו קירות לא רצויים, השתנו המיקומים של הפונקציות השונות והמרחב נפתח. ככל שהפרויקט התקדם בעל הבית התחיל להתאהב בביתו החדש והרגיש כיצד הבית נפתח ומתמלא אור- בדיוק הדברים שקסמו לו בדירה השכורה".

תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן. אורית אלפסי,
תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן/אורית אלפסי
תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן. אורית אלפסי,
תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן/אורית אלפסי

"החדר הקטן בכניסה לבית הפך בתכנון החדש לחדר משפחה פתוח שרק מעצים את תחושת הגודל של החלל הציבורי גדול והוא קרוב דיו למטבח החדש מה שהופך את כל ההתנהלות בחלל הציבורי לנעימה ופרקטית".

"אחד הפיצ'רים הבולטים בעיצוב החדש הם בריקים מפירוקים שיובאו מאירופה איתם חיפינו את העמוד במטבח ואת הקיר המרכזי בגרם המדרגות. גווני הבז', הגרייז', והאפור הבהיר הפכו לאלמנט המוביל שרואים מכל מקום בבית והם גם קושרים בין קומת הקרקע והקומה העליונה, גם שם הסגנון הוא כפרי ורגוע על טהרת צבעי הקרם, אלמנטים מעץ טבעי ונגיעות של תאורה שחורה שכולם יחד מעניקים תחושה מאוד ביתית".

תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן. אורית אלפסי,
תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן/אורית אלפסי
תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן. אורית אלפסי,
תכנון ועיצוב-תמר פרוידמן/אורית אלפסי

"משולש העבודה בין הלקוחות, הקבלן ומעצבת פנים בפרויקט הזה היו הסוד לעבודה מדויקת, תקשורת פתוחה, ביצוע נכון ועמידה בלוחות הזמנים", מסכמת פרוידמן. "קשר העבודה הארוך בין המעצבת לקבלן, ההיכרות בין הקבלן ללקוחות והחיבור הטוב ביני לבין הלקוחות עצמם הם שאפשרו לצלוח את השיפוץ המורכב שהיה בפועל רגוע ונינוח ורגוע על אף בלת"מים לא צפויים ושינויים שנדרשנו לבצע ברגע האמת".

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully