וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צבעוניות מהפנטת: הצצה לדירת יוקרה מפנקת

אחרי עשורים במהלכם שלטה כאן הצבעוניות הבהירה, בשנים האחרונות הגוונים הכהים והדרמטיים כבשו כל חלקה טובה בבתים שלנו. דוגמה מצוינת לכך היא דירה חדשה בשכונת 'בית בפארק' היוקרתית באור יהודה, אותה עיצב ותכנן מיכאל אוחיון

עיצוב מיכאל אוחיון. אלעד גונן,
עיצוב מיכאל אוחיון/אלעד גונן
  • עבור: זוג בשנות ה- 40 לחייהם, להם 3 ילדים
  • היכן: שכונת 'בית בפארק'- אור יהודה
  • שטח הדירה: כ- 140 מ"ר+ מרפסת בשטח של כ- 20 מ"ר
  • עיצוב ותכנון פנים: מיכאל אוחיון
  • משטחים וחיפויים במטבח: LAMINAM
  • צילום: אלעד גונן

ברוכים הבאים לדירתם החדשה של זוג בשנות ה-40 לחייהם ששיוועו לייצר סביבת מגורים אלגנטית ומוקפדת על טהרת הצבעים הכהים. מי שאמון על תכנונה ועיצובה הוא מעצב הפנים מיכאל אוחיון שהשכיל לייצר עבורם בתבונה חללים הרמוניים וחווייתיים ועתה הוא משתף בתהליך.

עיצוב מיכאל אוחיון. אלעד גונן,
עיצוב מיכאל אוחיון/אלעד גונן

"את הדירה רכשו בני הזוג ישירות לקבלן ואת המהפך ביצענו מיד עם קבלת טופס 4 והמפתח", משחזר המעצב. "במקור היא מנתה 6 חדרים אך כדי להגדיל את מאסטר השינה ואת החלל הציבורי ויתרנו על אחד מהם. חשוב היה לנו לייצר חלל ציבורי גדול ומרווח, פתוח מחד ככל הניתן, ומאידך אינטימי ומחבק- כזה שלא יכנסו בדלת ויתגלה באחת אלא בשלבים ואכן כך היה.

"בתוך כך, התכנון החדש מותיר את החללים מסודרים ומאורגנים כל העת. יצרנו עבור ההורים ושלושת ילדיהם שפע של מקומות אחסון כשהבולט שבהם היא יחידת נגרות שאורכה כ- 10 מטרים ומשתרעת על פני החלל הציבורי. היא משרתת במקביל את הכניסה, פינת האוכל והסלון".

עיצוב מיכאל אוחיון. אלעד גונן,
עיצוב מיכאל אוחיון/אלעד גונן

"העיצוב מוקפד, הייטקיסטי ונקי והצבעוניות המונוכרומטית על טהרת האפור, השחור, בשילוב נגיעות קאמל מדודות, שבה וחוזרת באינטרפרטציות ומינונים שונים הן בחלל הציבורי והן באגף החדרים. כך יצרנו מרחב מגורים שיש מאחוריו רעיון ומשמעות- סביבת מגורים הרמונית, נעימה ויוקרתית.

"כבר משלבי התכנון הראשונים בעלת הדירה ביקשה שאייצר בית חם עם אנרגיות טובות שבו המטבח ישמש כציר אירוח חשוב ומרכזי מבלי לוותר על הפרקטיקה והאלגנטיות. כמובן שלא ויתרנו על פינת אוכל גדולה ומזמינה סביבה יוכלו לארח משפחה וחברים ובמקביל יצרנו גם סלון מרווח במראה יוקרתי ונקי שאינו משדר תחושה של מוזיאון בו אסור ששום דבר יזוז ממקומו".

עיצוב מיכאל אוחיון. אלעד גונן,
עיצוב מיכאל אוחיון/אלעד גונן
עיצוב מיכאל אוחיון. אלעד גונן,
עיצוב מיכאל אוחיון/אלעד גונן

ואכן המטבח הוא אחת מגולות הכותרת בדירה, אותו תכנן אוחיון כפרללי- יחידת ארונות גבוהים מולה אי גדול המשמש לאכילה, בישול והכנות: "את החזיתות יצרנו מננו- חומר עמיד במיוחד בגוון אפור גרפיט ועבור חיפוי הקיר בנישה והמשטחים בחרתי בגרניט פורצלן מסדרת ה- ossido המצוינת של מותג LAMINAM האיטלקי בגוון Nero, שמתאפיינת בנראות על- זמנית שלה ובגימור שמזכיר מתכת ונחושת. הסדרה מגיעה בלוחות מדוקקים וגם כמשטחים, מה שאפשר לנו את הגמישות העיצובית להשתמש בה הן כחיפוי והן כמשטח וכך לייצר מראה אלגנטי והמשכי".

מעברו הנגדי של החלל נגלה קיר הכוח העוצמתי שחולש על אזור הכניסה, פינת האוכל והסלון. אוחיון יצר למעשה יחידת נגרות מעץ, בשילוב מראות כהות ותאורת לד, אותה חילק ל-3 שדות וכך יצרה התאמה מלאה לפונקציה שבאזור.

עיצוב מיכאל אוחיון. אלעד גונן,
עיצוב מיכאל אוחיון/אלעד גונן
עיצוב מיכאל אוחיון. אלעד גונן,
עיצוב מיכאל אוחיון/אלעד גונן

"בחלל הציבורי הגשמנו למעשה את חלומה של אם המשפחה ששאפה לארח בדירה החדשה את החברים ובני המשפחה המורחבת לשבתות וחגים. היא חלמה לבשל בנינוחות על משטח עבודה גדול ונוח במיוחד להכנות כשברקע מתנגנת מוזיקה", מסביר המעצב. "לשם כך שילבנו פינת אוכל גדולה הכוללת שולחן אוכל גדול במיוחד אותו ניתן לפתוח ולארח סביבו בנוחות כ- 20 סועדים. לשולחן שידכנו כיסאות מרופדים מבד פיפטה, זהה לזה בו ריפדנו את הכורסה בסלון- אלמנט נוסף שיוצר מערכת קשרים וחיבורים חומרית וצבעונית בין הפונקציות השונות".

עיצוב מיכאל אוחיון. אלעד גונן,
עיצוב מיכאל אוחיון/אלעד גונן
עיצוב מיכאל אוחיון. אלעד גונן,
עיצוב מיכאל אוחיון/אלעד גונן

הסלון מחבק, חמים ומפנק ומכיל מקומות ישיבה לכל בני המשפחה: "בחרתי עבורם ספת רביצה גדולה ומפנקת אותה ריפדנו בבד קטיפה כהה שמקנה לה מראה אלגנטי וכובש. היא כולל צמד ידיות בגבהים שונים מה שמשווה לה מראה א-סימטרי, מודרני וקליל. לצידה שילבנו כורסה אלגנטית ונוחה, מרופדת בד פיפטה בגוונים של שחור ולבן. בחרתי עבורם גם שתי כורסאות מרופדות עור בגוון קאמל, שמוסיפות קריצת צבע במרחב. בנוסף שילבתי שני שולחנות עגולים מעץ גושני כהה ששוברים את הגיאומטריה הישרה שמאפיינת את החלל".

עיצוב מיכאל אוחיון. אלעד גונן,
עיצוב מיכאל אוחיון/אלעד גונן
עיצוב מיכאל אוחיון. אלעד גונן,
עיצוב מיכאל אוחיון/אלעד גונן

תפיסת העיצוב הברורה ממשיכה כאמור גם באגף חדרי השינה: מאסטר ההורים החדש הורחב גם הוא על חשבון החדר השישי שבוטל. בין חדר השינה לחדר הרחצה יצר אוחיון חציצה בעזרת מחיצת זכוכית אקסטרה קליר אלגנטית, בזכותה ממדי החדר גדלו אף יותר. "בחרתי להטמיע את סגנון העיצוב שבחלל הציבורי גם בחדרי השינה בכדי לייצר רצף הגיוני ומערכת קשרים. בסופו של דבר מדובר בבית אחד. כך למשל את עור הקאמל שפגשנו בסלון אנו פוגשים כאן בדמותה של המיטה. בחדר הרחצה השתמשתי באריחי גרניט פורצלן דמויי בטון, דומים מאוד לאלה עמם רצפנו את אגף האירוח. הנגרויות כהות בדומה לאלה שבאגף הציבורי והווילונות גם הם זהים. בכדי לייצר מראה חמים, את רצפת החדרים חיפיתי בפרקט לימינציה ובארון האמבט השתמשתי בעץ בוצ'ר".

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully