וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לשמור על החיוך: המשרד הזה עוצב להיות שמח

כאן עובדים בכיף: ברוכים הבאים לחלל העבודה הדינמי והצבעוני של חברת 'נוטרינו' הישראלית- אמריקאית, המתמחה בבניית תכניות מותאמות לחולי סכרת ודוגלת בחיים בריאים בגוף בריא. שריתה ורון פלד, בעלי סטודיו ECHO DESIGN, נרתמו למשימה

רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין. שי גיל,
רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין/שי גיל
  • היכן: תל-אביב
  • עבור: חברת 'נוטרינו' המתמחה בבניית תכניות בריאות מותאמות
  • שטח: כ-300 מ"ר
  • תכנון ועיצוב: שריתה ורון פלד, בעלי סטודיו ECHO DESIGN
  • צילום: שי גיל

בשנים האחרונות חללי העבודה סביבנו מתוכננים בקפידה ברמה כמותה לא ראינו בעבר, ומעבר לפרקטיקה ניכר שבעלי החברות, וכמותם גם המתכננים, נותנים מקום של כבוד לתפיסות תכנון מגוונות ולאלמנטים שמעודדים יצירתיות. כך גם במקרה של חברת 'נוטרינו' הפועלת בתחום המלצות תזונה לטיפול במצבים רפואיים שונים ובכללם משקל עודף וסכרת.

אל שריתה ורון פלד, בעלי סטודיו ECHO DESIGN, המתמחים בתכנון ועיצוב בתי מגורים וסביבות עבודה, וידועים בחתימת ידם הססגונית, פנו קברניטי החברה לעיצוב חלל המשרדים החדש לאחר שהחברה צמחה וגדלה, והצטרפו לשורותיה עובדים חדשים.

רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין. שי גיל,
רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין/שי גיל

"החברה מנוהלת על ידי מנהלים בשנות ה-40 לחייהם, אך מרבית מעובדי החברה הם חבר'ה צעירים בשנות ה-20. בקשתם היתה לייצר חלל עבודה ל-30 אנשים- סביבה צעירה, דינמית וצבעונית שתהיה מזמינה ונעימה, ממש כמו בית פרטי", מסבירה שריתה פלד. "במסגרת בניית הקונספט העיצובי חקרנו סימבולים מעולמות אורגנים ועולמות הצומח .היה לנו ברור שהמשרד צריך לשדר רעננות של "נבט חיטה" ובהירות של חומרים, כך שמי שייכנס למשרד ירגיש קלילות ,אווריריות ובעיקר ירגיש בנוח".

"בתוך כך, על אף מסגרת תקציב מהודקת ולוחות זמנים צפופים, יצרנו עבורם מרחב שעונה במדויק לצרכים וקולע ל-DNA של החברה. תכננו הפרדה בין חללי האוכל לחללי העבודה וחדרי הישיבות, וכאשר מגיעים אורחים ומשקיעים מחו"ל המשרד שומר על צביון מסודר ומכובד גם במסגרת החלל הפתוח שנותר נעים לעבודה ומחייה".

רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין. שי גיל,
רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין/שי גיל
רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין. שי גיל,
רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין/שי גיל

צמד המתכננים קיבל לידיו את המשרד כשהוא במצב מעטפת מרוצפת, עם תראה חשופה, קורות גלויות ועמודים קונסטרוקטיביים שתולים ברחבי החלל: "את התקרה בחרנו להותיר חשופה, כך גם את חלק מהקורות והעמודים אותם השארנו בתצורה מקורית של בטון חשוף- הם מאזנים את הצבעוניות ומכניסים מראה מעט תעשייתי". מסבירה פלד. "כחלק מתכנית מערך הריהוט הקפדנו ליצור מרחב פתוח ואוורירי ובד בבד תכננו חדרים אינטימיים עבור הצוות הניהולי שמאפשרים מבטים פתוחים לכיוון חברי הצוות, חדר הישיבות פתוח גם הוא לחלל המשותף. בחלל העבודה המסורתי יצרנו חלל סלוני שמאפשר עבודה בסביבה קז'ואלית נינוחה ובחדרי הצוותים שילבנו שולחנות מתכווננים לעמידה וישיבה. בתוך כך, קברניטי החברה ביקשו חלל אוכל משותף, חצי פתוח, שיאפשר דינמיקה של ישיבה משותפת, כזה בו העובדים יוכלו לבשל ולאכול".

את פלטת הצבעים ומערך החומרים הרכיבו המתכננים אחרי שחקרו לעומק את בריף החברה ולמדו את ערכיה: "הצבעוניות אורגנית וטבעית ומשדרת קלילות, עכשוויות וזרימה מיטבית", אומרת פלד. "החלטנו לזרום עם הקווים המעוגלים של לוגו החברה ולשלב את גווני הירוק שלו במרחב באספקטים שונים. הגריד הרפטטיבי שבחרנו מסמל באופן סימבולי את האנשים שבוחרים את תכניות הבריאות. את עיקר הקירות באזור המשרדים חיפינו בלחות בירץ'- חומר טבעי ונקי שמהווה רקע מוצלח לפרטי הנגרות. יצרנו cut out של הלוגו ושילבנו בין חריצי הלוחות, שנחתכו ב-CNC, טחב ירוק וטבעי שאינו דורש תחזוקה כלשהי וצומח גם מתוך האותיות שמרכיבות את שם החברה".

רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין. שי גיל,
רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין/שי גיל
רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין. שי גיל,
רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין/שי גיל

את פני הבאים מקבל במבואת הכניסה קיר כוח עשוי מאלמנטים מרופדים מעוגלים בבדים ירוקים בצבעוניות משתנה. קיר זה משמש גם כקיר אקוסטי לחלל הציבורי הפתוח של המשרד. בחלל הסלון שולבו פינות ישיבה לעובדים ולאורחים ומסך טלוויזיה גדול בו מוקרנות עבודות הצוותים.

"חילקנו את האזור לשניים- סגנון אקלקטי בנראות ובצבעוניות שונה- אנחנו מאמינים שאקלקטיקה טובה הופכת את החלל לנעים ונינוח. על הקיר האפור שבאחד הסלונים התקנו יצירת אמנות בהרכבה עצמית שייבאנו מאיטליה. האלמנטים, שעשויים פיסות עץ על גבם הדפס בגוונים עזים, מורכבים יחד לכדי פרחים ססגוניים, תלת ממדיים. מהעבר השני שילבנו תחת פינת הישיבה שטיח טורקיז בתנועה גלית לצד שטיח אפור עם הדפס מָהוּהַּ. שולחנות הסלון הם בגדלים שונים ומחומרים שונים: האחד עשוי בטון, השני ממתכת ושלישי מעץ ממוחזר- mix and match שעובד יחד נפלא".

רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין. שי גיל,
רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין/שי גיל

אחד האלמנטים הבולטים במשרד היא מחיצת מתכת הבנויה מחיתוכי לייזר בדוגמאות של משרביות שונות בגוונים פסטליים של מנטה, כחול, ורוד וצהוב. היא מייצרת חציצה בין המטבח וחלל האוכל לבין שאר המשרד, כך שכשעוברים במרחב ניתן לראות את המתרחש מהעבר השני מבעד לפתחים: "את המטבח ריצפנו באריחי גרניט כהים ואת קיר הכוח באריחים מעוטרים באלמנטים גרפים גיאומטריים בשחור ולבן. ארונות האחסון עשויים בירץ' וארונות המטבח חופו פורמייקה שחורה. שולחן האוכל משקיף למבואה הפתוחה כך הדינמיקה בין הזירות נותרת בשיאה כל הזמן".

"אלמנט נוסף שיצרנו הן מחיצות דקורטיביות המפרידות את חללי העבודה מחללי המעבר השונים. יצרנו אותן ממתכת צבועה ומלוחות הבירץ', ולכל מחיצה הצמדנו אדנית עם צמחי הסנסיברה- צמחים שמתאימים במיוחד לחללים סגורים, מנקים את האויר ודורשים טיפול מינימלי".

רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין. שי גיל,
רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין/שי גיל
רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין. שי גיל,
רון ושריתה פלד סטודיו אקו דיזיין/שי גיל

חדר הישיבות פתוח, גדול ומזמין וניתן להכניס לתוכו כיסאות נוספים במידת הצורך. את שידת המייפל הישנה חידשה אמנית ישראלית המתמחה בתחום ואת פלטת השולחן בחרו המתכננים להרכיב מפלטת HPL ורגלי מתכת. גוף התאורה שמרחף מעליו עוצב עם קריצה ברורה ל-60s.

עבור צוות העובדים תוכנן חדר ישיבות אינטימי נוסף אותו עיצבו בסגנון פרוע ושמח. טפט עם הדפס בוטני נתלה על הקירות, לצידו שולבו פריטים בגוון ורוד וירוק ופרטי ריהוט מראטן ושעם- חזרה לחומרים הטבעיים שיוצרים שפה מזמינה ומשוחררת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully