וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רב הנסתר על הגלוי: חוויית מגורים משותפת עם פרטיות בבית מרשים במרכז

באחת מערי המרכז ממוקם בית מרשים ומסקרן שמציע לדייריו חווית מגורים משותפת ובד בבד פתרון גאוני שמאפשר פרטיות אופטימלית להורים ולילדיהם. מושיק חדידה תכנן עבור המשפחה סביבת מגורים שעונה במדויק על הצרכים

אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום
  • עבור: זוג בשנות ה-50 לחייהם, להם 3 ילדים מתבגרים
  • היכן: אחת מערי המרכז
  • שטח: מגרש כ-420 מ"ר, בנוי כ-300 מ"ר
  • תכנון ועיצוב: מושיק חדידה
  • צילום: אלון ברהום
  • תאורה: חברת אלפינה

כולנו משווים בסופו של יום לחזור למבצר הפרטי שלנו - בית שתוכנן במיוחד עבורנו ועונה במדויק על הצרכים, הרצונות והמאוויים. כך גם במקרה של משפחה בת חמש נפשות שביקשה לתכנן מרחב מגורים שמשלב בין חללים ציבוריים נעימים ומזמינים, בהם יוכלו לבלות כולם יחדיו, לבין אגפים נפרדים לחלוטין- אחד עבור הילדים ונוסף עבור ההורים. לטובת העניין הם רתמו את מושיק חדידה- מתכנן פנים המתמחה בתכנון ועיצוב דירות ובתי יוקרה.

"הבית ממוקם במגרש דו משפחתי ולו שכן צמוד. עם הכניסה אליו נגלים המרחבים הגדולים, הגובה המרשים ושני קירות זכוכית שפונים לגינה, אך למרות שנראה שהכול גלוי לעין, בפועל תכננו אלמנטים סמויים ואינטימיים רבים שמתגלים לא באחת אלא בשלבים. כך למשל אגף הילדים שתוכנן בקומת הכניסה- נפרד ומרוחק ממאסטר ההורים ומנותק מהאגף הציבורי בעזרת פתרון תכנוני פשוט", מסביר חדידה.

אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום

המתכנן השכיל ליצור אלמנט מפתיע כבר במעטפת המבנה שבולט כבר מחזית הרחוב. מדובר בקובייה שחורה שמהווה קונטרסט מסקרן ביחס לקירות הבהירים: "הקובייה מעוררת סקרנות ובאופן טבעי תהייה לגבי שימושה ומה יש בתוכה. התשובה לסוגיה נשארת בגדר תעלומה גם כשמגיעים למבואת הכניסה החיצונית, שם את פני הבאים מקבלת דלת שחורה, גבוהה ומרשימה שמהווה המשך אינטגרלי של החזית. את שני האלמנטים הללו יצרנו במרקם זהה ושניהם מוגנים בין שני קירות הבטון שעוטפים אותם. בעת פתיחת הדלת נגלה החלל הציבורי ועדיין לא ברור מה מכילה אותה קובייה שחורה שפגשנו בכניסה".

עוד אומר חדידה, כי "התאורה שנבחרה מחברת אלפינה, בעלת קו מודרני , ברובה שקועה בתקרה. זאת על ידי הכנת תקרת גנס. להשלמה נבחרו גופי תאורה דקורטיביים שמשלימי את האווירה בחלל. הבחירה באלפינה היא מאחר וגופי התאורה איכותיים. החברה מספקת לי את כל פתרונות הייצור וכמובן השירות מעל לכל".

אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום

משמאל למבואת הכניסה הפנימית תוכננו הסלון ופינת האוכל וכן קיר כוח מחופה אבן טבעית שמתמר על לגובה של 6.5 מטרים ומעברו הנגדי תוכננו מקומות אחסון רבים. מימין ממוקם המטבח ובהמשכו מסדרון לא ארוך במיוחד שמסתיים באלמנט שנראה כקיר לבן בעוד שלמעשה מדובר בדלת סתרים המובילה היישר למעמקי הקובייה השחורה, שם ממוקמת ממלכת הילדים.

"הדלת שתכננו יוצרת חיץ מתבקש בין עולמם הפרטי של הילדים למרחב הציבורי חברתי", מסביר חדידה. "את חדריהן של בנות המשפחה מיקמנו בחלקה הקדמי של הקובייה ועבור כל אחת מהן תכננו אזור שינה, ארון בגדים גדול, פינת לימודים ועבודה וחלון שפונה לגינה. שתיהן חולקות חדר רחצה משותף. בקצה המסדרון תוכנן חלון הפונה לחזית הקדמית, שם גם ממוקמת סוויטת השינה של הבן, עבורו תכננו חדר רחצה פרטי".

אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום

עבור בני המשפחה, חובבי אירוח ובישול, תכנן חדידה מטבח פונקציונלי, עתיר במקומות אחסון, שמאפשר אינטראקציה מלאה בין אלה השוהים בו לבין המרחב הציבורי. בתוך כך, חדידה דאג לתכננו בקרבת יחידת הילדים כך שיוכלו לגשת אליו בנוחות בכל רגע נתון.

"פרט לבקשתם לתכנן אגף ילדים נפרד ומטבח פתוח לסלון, בני הזוג שיוו לסביבת מגורים מפנקת בסגנון מודרני- משופעת בחללים גדולים ואור טבעי", מסביר המתכנן. "בהמשך למטבח ממוקמים פינת האוכל והסלון שם תכננו תקרה בגובה כפול. קירות הזכוכית באזור זה מגיעים עד לשיא תקרת הקומה העליונה ומבעדם נגלית הגינה במלוא הדרה ושפע של אור טבעי חודר דרכם פנימה. הסמוך לקיר הכוח הדומיננטי ממוקם גרם המדרגות אותו עיצבנו במראה קליל ואוורירי. המדרגות, שנראות כמרחפות בחלל, מובילות לקומה העליונה שם ממוקם מאסטר ההורים".

אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה. אלון ברהום,
אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה/אלון ברהום

"הרחבה בקצה המדרגות מובילה ישירות לאזור השינה וממנה נגלת גם וויטרינה גדולה דרכה יש יציאה למרפסת אינטימית שפונה לחזית ורוכבת מעל לקובייה הכהה. בסמוך לחדר השינה תוכנן חדר ארונות והלבשה רחב ידיים. הארונות סמויים מבעד לחזית אחידה ובמרכז החלל ניצב אי לאחסון אקססוריז ופריטים לו משטח עליון עשוי זכוכית שקופה. תכננו עבורם חדר רחצה גדול ומפנק בו את הרצפה והקירות, חיפינו באריחי גרניט פורצלן מדוקקים. עבור כל אחד מבני הזוג תכננו כיור אישי ובמקלחון, אותו תחמנו בעזרת מחיצת זכוכית אוורירית, יצרנו ספסל ישיבה תלוי".

החצר האחורית היא גולת כותרת נוספת בבית החוויתי הזה: היא תחומה בגדר גבוהה שמקנה פרטיות וכוללת פרגולה גדולה שמאפשרת לבני המשפחה להנות ממנה לאורך כל השנה. הם ואורחיהם נהנים גם מבריכת גלישה גדולה, ממטבח חוץ מאובזר וממסך טלוויזיה שנקבע בגומחה בתוך קיר המעטפת החיצוני.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully