וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מבירא עמיקתא: המהפך המרשים של הבית בעמק

במקום המבנה הישן בעמק יזרעאל ששימש למגורים וכאסם נבנה בית בסגנון כפרי, עם עיצוב נקי ופונקציונאלי

עיצוב פנים שירן מלול, אדריכלים שדה צור. עודד סמדר,
עיצוב שירן מלול/עודד סמדר
  • עיצוב פנים: שירן מלול
  • הדיירים: זוג + 3 ילדים
  • מקום: עמק יזרעאל
  • שטח: 205 מ"ר
  • צילום: עודד סמדר

"יש אנשים שעבורם לגור בכפר זה חלום. כזה הוא הבית המוקפד והמעוצב אליו אנחנו מגיעים היום, שבגלגול הקודם שלו שימש למגורים וכאסם. בבית, המתפרש על פני 205 מ"ר, מתגוררת משפחה עם שלושה ילדים, שרצו לבנות בית מזמין ומפנק, שמצד אחד משתלב בהרמוניה עם האווירה הכפרית, אך עם זאת כזה שישמור על עיצוב נקי ופונקציונאלי".

את הדברים הללו מספרת לנו מעצבת הפנים שירן מלול שהייתה אמונה על עיצובו. בית המשפחה תוכנן בצורה קפדנית, האדריכלות הופקדה על ידי "שדה צור אדריכלים". גולת הכותרת היא הפטיו הפרטי של המשפחה - החצר פנימית של הבית, שמחופה באבן ועץ וכוללת עצי נוי שמוסיפים לאווירת הטבע הכפרית. נוף הפטיו נשקף מבעד לחלונות הסלון, המטבח ויחידת ההורים, ובכך החוץ משתלב עם פנים הבית ותורם לאווירה החמימה אותה ביקשה המשפחה ליצור.

עיצוב פנים שירן מלול, אדריכלים שדה צור. עודד סמדר,
עיצוב שירן מלול/עודד סמדר

הכניסה אל הבית נעשית דרך שביל מוקף בצמחיה, במרכזו של המגרש. זאת מאחר שהמגרש ארוך וצר, ובכך נוצל במקסימום החלל.

אבל עוד לפני שנכנסים לבית, אפשר להרגיש כבר מבחוץ את האווירה הכפרית, עם הצמחייה שעוטפת אותו והאבנים המקשטות אותו. הכניסה לבית היא דרך דלת עץ מרשימה שמובילה למבואה הכוללת ארון בנגרות אישית שמסתיר בתוכו את מערכות התקשורת ובכך תורם לנראות הכפרית אך גם לסדר ולניקיון שהיו כה חשובים לבני הזוג מבחינה פרקטית. מול דלת הכניסה ישנו קיר זכוכית שממנו נשקף הפטיו, כך שכבר בכניסה לבית זוכה המבקר בו לנוף ירוק ומרשים במיוחד.

עיצוב פנים שירן מלול, אדריכלים שדה צור. עודד סמדר,
עיצוב שירן מלול/עודד סמדר
עיצוב פנים שירן מלול, אדריכלים שדה צור. עודד סמדר,
עיצוב שירן מלול/עודד סמדר

הבית נחלק לשני אזורים - מצד ימין נמצא החלל הציבורי הכולל את הסלון, המטבח ופינת האוכל ומהם היציאה לחצר ואילו צידו השמאלי של הבית כולל את חדרי השינה של הילדים, חדר הרחצה ויחידת ההורים המפנקת.

את רצפת הבית מחפה פרקט עץ בגוון כהה המעניק את האווירה הכפרית והחמימות המתבקשת. הרצפה חוזרת במרבית חלקי הבית, למעט חדרי הרחצה. הגוונים השולטים בבית הם מונוכרומטיים - לבן, אפור ושחור, עם נגיעות של עץ המשמר את הקו הכפרי העדין.

עיצוב פנים שירן מלול, אדריכלים שדה צור. עודד סמדר,
עיצוב שירן מלול/עודד סמדר

"את המטבח בחרנו לעצב בצורת ר' בתוספת אי, המשמש כמשטח עבודה נוסף. הסגנון העיצובי הנבחר הוא פרובנס עם נגיעות כפריות עדינות", אומרת מלול. לאורך קיר המטבח נבנה משטח עבודה עם שיש וארונות אחסון שאורכם שישה מטרים והחלון שמעליהם משקיף לגינת המשפחה. את הבית מקיפים מפתחים גדולים בעלי פרופילים דקים שנבחרו עבור בית המשפחה, ותורמים להכנסת הנוף הירוק והנעים אל חלל הבית. האי ממוקם בצורה מקבילה לשיש ומעליו בוצ'ר עץ, כך שבני המשפחה יוכלו ליהנות ממנו ולאכול סביבו לאורך השבוע.

ליד המטבח ניצב קמין שחור ודרמטי שיחמם את הבית בחודשי החורף הקרים ומולו פינת אוכל עגולה בגווני חום ושחור. בהמשך החלל נמצא הסלון, שרוהט בספת ר' גדולה עם ריפוד בצבע אפור שנבנתה בעיצוב אישי לפי הזמנה. כדי להשלים את המראה נבחרו שלוש שולחנות בטון אפורים בגבהים שונים ושטיח בגווני לבן ושחור שתוחם את אזור הישיבה והמנוחה.

עיצוב פנים שירן מלול, אדריכלים שדה צור. עודד סמדר,
עיצוב שירן מלול/עודד סמדר
עיצוב פנים שירן מלול, אדריכלים שדה צור. עודד סמדר,
עיצוב שירן מלול/עודד סמדר

חלקו השני של הבית הוא החלק הפרטי יותר שלא נחשף לעיני כל, אבל גם בו שמרה המעצבת על קו עיצובי אחיד וחמים. האזור הזה של הבית כולל שלושה חדרי שינה לילדים, חדר רחצה, יחידת הורים וחדר ממ"ד שמשמש גם כחדר עבודה.

חדר ההורים מרווח ומואר מאוד בזכות המפתחים הגדולים הפונים אל הפטיו. מכיוון שבני המשפחה ביקשו ליצור גם בית פרקטי ונוח, הוצבו ביחידת ההורים ארונות קיר גדולים הכוללים מקומות אחסון רבים. אל חדר הרחצה המפנק של ההורים מובילה דלת בלגית עם זכוכית סבתא וכאשר נכנסים אליו מיד מתקבלת תחושה של סוויטה בחדר מלון. החלל רוצף באריחים בגווני שחור ולבן והוא כולל גם אמבטיה וגם מקלחון. להשלמת המראה הכפרי נבחר ארון עץ מתחת לכיור.

עיצוב פנים שירן מלול, אדריכלים שדה צור. עודד סמדר,
עיצוב שירן מלול/עודד סמדר
עיצוב פנים שירן מלול, אדריכלים שדה צור. עודד סמדר,
עיצוב שירן מלול/עודד סמדר

מוטיב המפתחים הגדולים חוזר על עצמו גם בחדרי השינה של הילדים, שרוהטו בארונות גדולים שנעשו בנגרות בהתאמה אישית, והם משלבים גם מדפים פתוחים כדי ליצור מקומות אחסון אך עם זאת גם ליצור עניין עיצובי ומלא בסטייל. חדר הרחצה של הילדים עוצב בגוונים של תכלת ואפור - עם אריחים מצוירים וארון עץ בגוון כחול בהיר. מה שמעניק לחלל אווירה צעירה, אך עם זאת רגועה ומתאימה לעיצוב הכפרי העדין של הבית.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully