וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נהנים מכל העולמות: בית פרטי בלב הקיבוץ

לבני הזוג יש שלוש בנות וכלבה. הם רצו תחושת פרטיות, אבל איך עושים את זה דווקא בקיבוץ? משרד האדריכלים Architectwo נענה לקריאה

תכנון ועיצוב ArchitecTwo עין שמר. הדר דולן,
ועכשיו, בואו נציץ פנימה. אדריכלות ועיצוב: משרד ארכיטקטו (ARCHITECTWO) בהובלת אדריכלים דנה שהרבני ועודד חדוותי/הדר דולן
  • הפרויקט: בית פרטי בלב קיבוץ במרכז הארץ
  • שטח הבניה: 150 מ"ר
  • דיירים: זוג + 3 ילדות וכלבה
  • אדריכלות ועיצוב: משרד ארכיטקטו (ARCHITECTWO) בהובלת אדריכלים דנה שהרבני ועודד חדוותי
  • צילומים: הדר דולן

את הבית הפשוט למראה מבחוץ והמפתיע מבפנים תכנן ועיצב משרד האדריכלים ארכיטקטו (Architectwo), אשר הוביל את הפרויקט מהתכנון הראשוני, דרך הגשת ההיתר, ועד לעיצוב פנים והלבשת הבית. הלקוחה היא בת קיבוץ שחזרה אחרי כמה שנים בעיר לקיבוץ, יחד עם בן זוגה.

תהליך תכנון הבית וקבלת היתר הבניה ארכו כארבע שנים, במהלכן התחילו את התהליך כזוג עם כלבה וסיימו אותו עם שלוש בנות נפלאות.

תכנון ועיצוב ArchitecTwo עין שמר. הדר דולן,
תכנון ועיצוב ArchitecTwo עין שמר/הדר דולן
תכנון ועיצוב ArchitecTwo עין שמר. הדר דולן,
תכנון ועיצוב ArchitecTwo עין שמר/הדר דולן

"הזדמנות נדירה התקבלה לידינו לתכנן בית פרטי במגרש הממוקם בלב הקיבוץ", מספרים אדריכלים דנה שהרבני ועודד חדוותי, בלי משרד ארכטיקטו, "אותו מגרש היה הנוף מהדירה הראשונה שלנו יחד כשהיינו סטודנטים לשנה חמישית באדריכלות".

המגרש עצמו הואחלק מתכנית שלמה של חמישה בתים דו משפחתיים בשיטת "בנה ביתך" שנבנו מול חדר האוכל, בלב הקיבוץ לטובת בתים ישנים שנהרסו. "רוב הבתים החדשים שנבנים כיום בקיבוצים נבנים במסגרת הרחבה ולא בלב הקיבוץ, ולכן המטרה הכי חשובה שעמדה בפנינו הייתה שהבית ישתלב באופן טבעי בסביבת הנוף הקיבוצי, לא יבלוט באופן ייחודי לסביבתו ולא יהיה מנוכר לה, אך גם יאפשר חלל פנים מודרני ומיוחד המשקף את רוח הזמן, והקו העיצובי והתכנוני שרקמנו יחד עם הלקוחות בעבודה משותפת.

"מטרת התכנון הייתה ניצול הזכויות המלאות בקומת הקרקע וחיבור מקסימלי בין הקומות לחלל המשותף. על כן הבית תוכנן באופן מרווח אך מאד מחושב ופונקציונלי, מתוך מחשבה על כל מטר בכדי שהחללים השימושיים ביותר יישארו בקומת הקרקע".

תכנון ועיצוב ArchitecTwo עין שמר. הדר דולן,
תכנון ועיצוב ArchitecTwo עין שמר/הדר דולן
תכנון ועיצוב ArchitecTwo עין שמר. הדר דולן,
תכנון ועיצוב ArchitecTwo עין שמר/הדר דולן

"בחרנו להפנות את חלל האירוח והפרגולה לכיוון הדשא הגדול שגבל בפאה המערבית של המגרש, וכך באופן הזה המדשאה הפרטית מתחברת אל הציבורית ומתקבל מרחב פתוח המשכי. הקו העיצובי שהנחה אותנו גם באדריכלות וגם בעיצוב הוא סגנון כפרי עם נגיעות מודרניות.

"קומת הקרקע של הבית מתוכננת כשני בתים קטנים מקורים בגג רעפים אדום המחוברים יחדיו. צד אחד בגובה סטנדרטי עבור המטבח והצד השני כחלל כפול בסלון, הפתוח אל הקומה העליונה אשר גם היא מקורה בגג רעפים. בחרנו להשתמש בפרופיל אלומיניום כהה כדי להדגיש את הניגודיות של הגוונים הבהירים של החוץ והפנים. מבחוץ הבית נראה שמרני אך בזכות החיבור בין הקומות, החלל הפנימי הייחודי מגלה אחרת".

תכנון ועיצוב ArchitecTwo עין שמר. הדר דולן,
תכנון ועיצוב ArchitecTwo עין שמר/הדר דולן
תכנון ועיצוב ArchitecTwo עין שמר. הדר דולן,
תכנון ועיצוב ArchitecTwo עין שמר/הדר דולן

הבחירות העיצוביות של פנים הבית נלקחו מתוך שאיפה לאווירה חמימה וביתית, תוך שימוש בצבעוניות בהירה ומוארת המשולבת בעץ אלון, אשר באות לידי ביטוי בריהוט, בפרקט ובמדרגות. כשנכנסים בדלת הכניסה מתגלה גרם מדרגות פתוח ומחופה בעץ, המהווה את האלמנט העיצובי העיקרי בחלל ומתחתיו תוכננה ספריית מדפים פתוחה ומקום ייעודי לפסנתר.

"כדי ששולחן האוכל העומד לפניו לא יבלוט אל מול המדרגות, בחרנו להשתמש בצבע הלבן על מנת להדגיש את המדרגות. כמו כן בחרנו מעקה לבן כדי שחיפוי העץ המטפס מעלה יהיה הדומיננטי ביותר בחלל. במטבח בחרנו בגוונים מונוכרומטיים המשתלבים עם הרצפה כדי להדגיש את האי הכחול המרכזי אשר מהווה את נקודת הצבע העיקרית בחלל. תקרת העץ נשארה במכוון ללא חיפוי, בצבע בלבן שטוף וממנה תלוי גוף תאורה עדין המתפצל לשלושה גופי זכוכית עדינים".

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully