וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

להיות עם ולהרגיש בלי: מה עושים כדי להשאיר את הילדים קרובים?

בזמן שיוקר המחייה מטפס, הילדים לא ממהרים לצאת מהבית וגם ההורים נוטים להשאיר אותם בסביבה. איך עושים את זה? הנה שלוש דוגמאות

אדריכלות ועיצוב רוזן ליננברג אדריכלים. עודד סמדר,
יש מספיק מקום לכולם. אדריכלות ועיצוב רוזן-ליננברג אדריכלים/עודד סמדר

בעידן של היום, בו יוקר המחייה מרקיע שחקים, לא פשוט לילדים הבוגרים לעזוב את הקן ולעבור הלאה לחיים העצמאיים. זאת ועוד, גם ההורים לא תמיד ששים שיעופו הגוזלים, ורוצים אותם קרוב. הנה מספר דוגמאות מקסימות שממחישות כל מה שעשו ההורים כדי להשאיר את הילדים בקשר עין, באמצעות תכנון חדש ונכון של הבית, שמאפשר לדור הבא לגור בכבוד ובאינטימיות בבית ההורים. להיות עם ולהרגיש בלי.

תכנון ועיצוב שירלי דן. שי אדם,
תכנון ועיצוב שירלי דן/שי אדם
תכנון ועיצוב שירלי דן. שי אדם,
תכנון ועיצוב שירלי דן/שי אדם
תכנון ועיצוב שירלי דן. שי אדם,
תכנון ועיצוב שירלי דן/שי אדם
  • אדריכלות, תכנון ועיצוב פנים - שירלי דן
  • צלם - שי אדם
  • בית פרטי בשרון עבור זוג עם 4 ילדים

מה היה האתגר? כמו משפחות רבות ביקש הבכור יחידה עצמאית ונפרדת. עד כה, התגורר בקומה המשותפת לאחיו ולו. אמנם היה לו חדר לבד, אבל המעבר למרתף גדול ממדים והפיכתו ליחידה עצמאית עבורו, הם בהחלט שדרוג משמעותי. שירלי דן, בנתה לו אימפריה. חלל עם הרבה פינוקים. כמובן חדר רחצה, מיני סלון וגולת הכותרת כניסה נפרדת למרתף. עד כה שימש המרתף את כל המשפחה כחדר קולנוע ומשחקים. כעת, כאמור, רק את הבכור.

אדריכלות ועיצוב שרה ונירית פרנקל. איתי בנית,
אדריכלות ועיצוב שרה ונירית פרנקל/איתי בנית
אדריכלות ועיצוב שרה ונירית פרנקל. איתי בנית,
אדריכלות ועיצוב שרה ונירית פרנקל/איתי בנית
אדריכלות ועיצוב שרה ונירית פרנקל. איתי בנית,
אדריכלות ועיצוב שרה ונירית פרנקל/איתי בנית

אדריכלות ועיצוב שרה ונירית פרנקל
צלם איתי בנית.
בית פרטי, ובו גר זוג עם 3 ילדים

בבית באחד מערי השרון גר זוג פלוס 3 ילדים. הזוג בסוף שנות ה-40, אוהב לארח בבית, להישאר בחיק המשפחה הגרעינית והמורחבת. הבית הוא קומת קרקע בת 90 מ"ר, קומה שנייה 90 מ"ר וגולת הכותרת - עליית גג בת 30 מ"ר. הבית, היושב על שטח של 300 מ"ר, תוכנן ועוצב על ידי שרה ונירית פרנקל לפני 18 שנים.

הם חזרו אחרי פרק זמן ארוך כדי לבצע מתיחת פנים משמעותית שנולדה כתוצאה מהצורך בפרטיות של הבכורה. כך הפכה עליית הגג לסוויטה מהחלומות עבורה. החללים הגבוהים והנמוכים נוצלו לטובת העמדת מיטה, פינת עבודה, חדר רחצה, שירותים וכמובן יציאה אישית למרפסת הגג שמשרת אותה בעיקר.

אדריכלות ועיצוב רוזן ליננברג אדריכלים. עודד סמדר,
אדריכלות ועיצוב רוזן-ליננברג אדריכלים/עודד סמדר
אדריכלות ועיצוב רוזן ליננברג אדריכלים. עודד סמדר,
אדריכלות ועיצוב רוזן-ליננברג אדריכלים/עודד סמדר
אדריכלות ועיצוב רוזן ליננברג אדריכלים. עודד סמדר,
אדריכלות ועיצוב רוזן ליננברג אדריכלים/עודד סמדר
  • אדריכלות ועיצוב "רוזן ליננברג אדריכלים", אדריכל רון רוזן
  • צלם עודד סמדר
  • בית פרטי באזור השפלה

הבית המיוחד, בן 500 מ"ר, נבנה על שטח עצום ממדים של 2.5 דונם. בבית גרה משפחה, זוג ושלושת ילדיהם הבוגרים. מבוקשם של בני הזוג היה לשמור על הביחד המשפחתי ויחד עם זאת לספק לכל אחד עצמאות יומיומית. המבנה שנבנה בצורת "ר" בנוי משלוש סוויטות נפרדות לכל אחד מהילדים ובצד השני ממוקמת יחידת הורים.

כל האגפים של הילדים וההורים כאחד, פונים לחלל החוץ המרכזי, הכולל חצר מרווחת, בריכה, POOL HOUSE והרבה מרחבים ירוקים. "החוכמה היא לייצר מרחבים עצמאים ולא "ביחד" מאולץ. החיבור בין האגפים השונים הוא חיצוני ולא דרך החלל הפנימי של הבית, על מנת ליצור יחידות עצמאיות ככל הניתן", מסכם האדריכל רון רוזן.

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully