וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זיו פניהם: מתיחת הפנים של הבית בגשר הזיו

הם ראו בית שאהבו, מכרו מיד את ביתם הנוכחי ורכשו. המשימה הראשונה: שינוי מהפכני בחזות. מעצבת הפנים מירב יציב מספרת על הפרויקט שתוכלו להתרשם ממנו כאן

מעצבת מירב יציב. עמוס אורן,
ראו את הבית, קנו - וזו התוצאה הסופית. עיצוב מירב יציב/עמוס אורן
  • הפרוייקט: שיפוץ בית בהרחבה בקיבוץ גשר הזיו
  • שטח: גודל המגרש כחצי דונם.
  • קומת הקרקע: כ-140 מ"ר
  • קומה עליונה: כ-70 מ"ר+מרפסת.
  • הדיירים: זוג+ 3 ילדיהם
  • עיצוב פנים: מירב יציב
  • שולחן אוכל וכסאות: רשת ZAGA פינות אוכל

מירב יציב היא מעצבת פנים ועוסקת בתכנון אדריכלי יותר מ 20 שנה היא מתגוררת בקיבוץ יחיעם בגליל המערבי.

דיירי הבית הם זוג בני 40+ , עוסקים בתחום הרפואה. האם עוסקת גם באמנות ומפעילת סדנאות אומנות מקומית.‏ 3 ילדים מתבגרים. האב והבן גולשים גלישת גלים לכן היה חשוב להם להפיק עבורם את המחסן הקידמי המשמש להם לאחסנת הציוד.‏

מיקום הבית: קיבוץ גשר הזיו, הגליל המערבי, בקרבת חופי אכזיב. הבית ממוקם בהרחבת הקיבוץ במשעול ללא מוצא וגובל עם בית נוסף אחד בלבד כשהוא צופה לנוף הפתוח לכיוון ראש הנקרה, צפון הארץ, ‏ ואל עבר השדות הפתוחים לכיוון מזרח.

מעצבת מירב יציב. עמוס אורן,
ריהוט: ZAGA פינות אוכל/עמוס אורן

הבית נבנה לפני 15 שנה כחלק מפרוייקט הרחבת הקיבוץ בפרוייקט בנייה רוויה ע"י קבלן לפי דגמי בתים החוזרים על עצמם.‏ הבית בן 2 קומות, שתוכננו במקור כ-2 קומות נפרדות לחלוטין עם חדר מדרגות בנוי מקשר. הוא נרכש עם הבריכה הבנויה הקיימת. מבנה הבית המקורי הכיל 4 חדרי שינה בקומת הקרקע.

בעת השיפוץ בוטל חדר מגורים אחד לטובת הרחבת החלל המרכזי ויצירת מזווה קטן למטבח המשמש אותם רבות. הבית המקורי היה מחופה באבן הצביון המקומית, המאפיינת את בתי הפרויקט המקוריים וחלונות צרפתיים בולטים במטבח.‏

המשפחה גרה בקיבוץ החל מראשית הקמת ההרחבה, בבית אחר, כמה רחובות ליד, בבית קומת קרקע אחת בלבד ‏ כשילדיהם התחנכו במסגרות החינוך המקומיות. בשל שינוי צרכי המשפחה ועם התבגרות הילדים, חיפשו לשנות את המגורים ל-2 קומות ולפצל את חדרי השינה כך שיתאימו לפרטיות כולם בהפרדה לקומות.

מעצבת מירב יציב. עמוס אורן,
חלל כיפי. עיצוב מירב יציב, ריהוט ZAGA פינות אוכל/עמוס אורן
ZAGA פינות אוכל. עמוס אורן,
ארוחה פסטורלית. ריהוט: ZAGA פינות אוכל/עמוס אורן

הבית נבנה לפני 15 שנה כחלק מפרוייקט הרחבת הקיבוץ בפרוייקט בנייה רוויה ע"י קבלן לפי דגמי בתים החוזרים על עצמם.‏ הבית בן 2 קומות, שתוכננו במקור כ-2 קומות נפרדות לחלוטין עם חדר מדרגות בנוי מקשר. הוא נרכש עם הבריכה הבנויה הקיימת. מבנה הבית המקורי הכיל 4 חדרי שינה בקומת הקרקע.

בעת השיפוץ בוטל חדר מגורים אחד לטובת הרחבת החלל המרכזי ויצירת מזווה קטן למטבח המשמש אותם רבות. הבית המקורי היה מחופה באבן הצביון המקומית, המאפיינת את בתי הפרויקט המקוריים וחלונות צרפתיים בולטים במטבח.‏

המשפחה גרה בקיבוץ החל מראשית הקמת ההרחבה, בבית אחר, כמה רחובות ליד, בבית קומת קרקע אחת בלבד ‏ כשילדיהם התחנכו במסגרות החינוך המקומיות. בשל שינוי צרכי המשפחה ועם התבגרות הילדים, חיפשו לשנות את המגורים ל-2 קומות ולפצל את חדרי השינה כך שיתאימו לפרטיות כולם בהפרדה לקומות.

מעצבת מירב יציב. עמוס אורן,
מעצבת מירב יציב/עמוס אורן

"לאחר ערב של הליכה רגלית בכביש העוטף את הקיבוץ, ראו את הבית העומד למכירה בקצה הרחוב והחלו מייד לקדם את התהליך.‏ הם מכרו את ביתם הנוכחי במהירות, ופנו אליי בבהילות לתכנן את ביתם הנ"ל ולבצע בו שינוי מהפכני ולו רק בחזות", מספרת יציב, בשלב זה עדיין לא ציפו למהפך המאסיבי שהולך להתרחש בתוכו לאחר התכנון המחודש בכל חלק ואגף בבית.

משך השיפוץ ארך מעל חצי שנה. השיפוץ הכללי של הבית החל מפירוקים ופינויים מאסיביים של שבירת קירות פנימית וחיצונית בתחום קווי המתאר של הבית המקורי.‏ חיפוי האבן החיצוני על כל שתי קומות הבית שהיה חלק מציביון בתי ההרחבה הוסר ופונה. שבירת גרם המדרגות הבנוי בחדר המדרגות המקשר בין 2 הקומות, שבירת קירות חיצוניים עבור הגדלת פתחי החלונות בעיקר בקומת הקרקע. התכנון המחודש התמקד בשיפוץ קומת הקרקע כששיפוץ הקומה העליונה מתמקד בעיקר בחזית הבית הפונה לרחוב ומשלימה ‏ את המראה המודרני החדש הכולל.

ZAGA פינות אוכל. עמוס אורן,
ריהוט: ZAGA פינות אוכל/עמוס אורן
מעצבת מירב יציב. עמוס אורן,
מעצבת מירב יציב/עמוס אורן

בקומת הקרקע בוטל חדר ילדים אחד לטובת החלל המרכזי ושימושיו. הכניסה המרכזית לבית שונתה ממבואת כניסה נסתרת למבואת חדר מדרגות פרונטלית לרחוב והעשויה חלונות זכוכית שקופים. חלל מדרגות זה מכיל את הכניסה אל תוך חלל המרכזי ומהווה גם את הקישור לקומה העליונה בה שני חדרי שינה נוספים עם מקלחות פרטיות, פינת עבודה סלון ומטבח - כיחידת בית עצמאית.

חלל המדרגות מושך עניין חזותי בשל בחירת חומריו המורכבים מפרופיל חלונות דמוי ברזל שחורים, חלונות שקופים המחדירים אור כל משך היום אל תוך המבואה וגם בשל מיקומו הצופה אל הבריכה והשדות ואל הכניסה לבית.‏ תוספת גג פרופיל ברזל עם מילוי עץ טבעי בוצעה מעל דלת הכניסה השקופה העשויה פרופיל ברזל.

גרם המדרגות הראשון העולה עשוי גם הוא מברזל שחור בשילוב מדרכי עץ מתחבר בצורה מתוחכמת לגרם מדרגות בנוי המכיל באופן מהפכני בתכנון את מיקום מקלחת חדר השינה.‏ מיקומה החדש מתחת לגרם המדרגות המשופע העולה נבנה מחדש לצורך זה. בתכנון זה הושג חדר מקלחת מרווח המנצל את שטח גרם המדרגות לטובת מקלחת ולטובת הרחבת חדר השינה הצופה כעת לכיוון הבריכה ונוף השדות ללא הפרעה כפי שתוכנן במקור.

מעצבת מירב יציב. עמוס אורן,
מעצבת מירב יציב/עמוס אורן

תכנון הפנים כלל את שינוי מיקום העמדת המטבח ומיקום מחודש למתחם הסלון ופינת האוכל. ביטול חדר ילדים אחד בקומת הקרקע העניק מרווח לחלל המרכזי וגם למתחם המטבח לו תוכנן חדר מזווה קטן ומאחסן שתוכנן לבקשת בעלת הבית שכך התנהלה בבית הקודם. לשמחתי התכנון המחודש יכול היה להכיל חדר כזה.

לאחר העמדת החללים השונים בתכנון המחודש ניתן היה למקם את פתחי החלונות הגדולים החדשים באופן המקסימלי כשמספר עמודים ‏קונסטרוקטיבים נשארו במקומם המקורי מתוך אילוצים. השיפוץ המאסיבי הכולל את הגדלת פתחי החלונות הנ"ל השיג חלל מרכזי הפרוס כמעט ללא קירות אל עבר הגינה הסובבת ב 3 כיווני אוויר. בפתחים אלו שולבו תריסי צלונים חשמליים חיצוניים. השימוש בצלונים החיצוניים המתכווננים השיג פתחי חלונות גבוהים עד כמה שניתן וכן כניסת האור המיוחדת מבעדם אל תוך הבית בכל שעת יום.‏

קרניז קורת ברזל שחור עוטף את מבנה חזית הבית ומכיל במבנהו המחודש את הפרגולה הקידמית החזיתית הכוללת תקרת עץ והמשלבת את הכניסה לבית במבנה בעל מקשה אחת. פרגולת ברזל נוספת בשילוב עץ ממוקמת בקומה העליונה ביציאה אל המרפסת ומשלימה את מראה חזית הבית.‏

מעצבת מירב יציב. עמוס אורן,
מעצבת מירב יציב/עמוס אורן

בנוסף ל-2 חדרי שינה המשמשים את הילדים המתבגרים בקומה העליונה ישנו חדר עבודה המשמש את בני הזוג. ‏ החדר צופה דרך פתח פתוח אל עבר חלון חדר המדרגות הגדול המשקיף לשדות הפתוחים. מראה הבית המחודש החיצוני: במראה נקי, מרובע, אחיד, עכשווי. קירות החוץ טוייחו בטיח בצבע לבן אחיד חלק, בחירת פרופיל החלונות והברזל העוטף כולל מעקות: שחור.

רצפת פנים הבית משלבת אריחים גדולים 120/120 דמוי בטון וריצפת פרקט עץ טבעי בכל החדרים. רצפת רחבת הכניסה ומשטחי החוץ הרצפתיים עשויים בטון מוחלק. פנים הבית עוצב לבקשת דיירי הבית בניחוח קאנטרי רגוע ומשלב נוכחות של עץ טבעי, עץ צבוע, נוכחות צבעונית רכה בשילוב פריטי ריהוט עץ וחפצים שנאספו עם השנים ע"י דיירי הבית.

תכנון הפנים משלב פרטי נגרות רבים שתוכננו והותאמו למבנה הבית החדש ומרכיבים את העיצוב המחודש בכל אגף.‏ המראה הכפרי עומד בניגוד מצד אחד ובהשלמה מצד שני לחזות הבית בעלת המראה הנקי לאחר השיפוץ המהפכני.‏

  • עוד באותו נושא:
  • בית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully