וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וילה על הדיונות: הבית הזה כל כך מיוחד שכתבו עליו ספר

עודכן לאחרונה: 16.3.2023 / 16:31

על גבעה נישאה המשקיפה לים ניצב בית ישן, גדול ממדים, שהזמן נעץ בו את שיניו. המבנה המקורי, שנבנה בלי התייחסות לנוף הים, הופשט וקיבל טיפול אדריכלי מחודש שמאפשר לראות את הים מכל נקודה בבית, בלי עמודים ובלי חסמים

וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
וילה על הדיונות - תכנון ועיצוב: סמט אדריכלים/עודד סמדר
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
לראות את הים מכל נקודה אפשרית, בלי עמודים ובלי חסמים ויטרינות בגובה כפול בסלון/עודד סמדר
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
הכניסה לבית/עודד סמדר

על גבעה נישאה המשקיפה לים ניצב בית ישן, גדול ממדים, שהזמן נעץ בו את שיניו. בני הזוג שרכשו את הבית פנו אל סמט אדריכלים במטרה לשפצו, עם בקשה מרכזית אחת בלבד - לראות את הים מכל נקודה אפשרית, בלי עמודים ובלי חסמים.

הבית המקורי שנבנה בלי התייחסות לנוף הים, לדיונות החול או לשמורת הטבע העוטפת אותו - הופשט כמעט לחלוטין. קירות הוסרו, עמודים נמחקו, ופתחים גדולים נפערו כך שיכניסו את הנוף אל הבית מכל מקום אפשרי.

הדרך משער הכניסה אל הבית עוברת דרך מדרגות רחבות מאוד עשויות אבן חולית בהירה ולצידן צמחייה שופעת פרחים וצמחי תבלין. דלת הכניסה נמצאת בתוך מבואה חיצונית ובה פאטיו תחום ברפפות דמויות עץ ובתוכו בריכת נוי. מיד עם פתיחת הדלת, נפרשת לעיניי הבאים אל הבית תמונת הבריכה המתמזגת עם נוף הים.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

זה כל כך טעים ופשוט: מתכון לבננות מקורמלות

בשיתוף חברת גליל
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
חלוקה לאזור עם תקרה גבוהה, ואזור נמוך/עודד סמדר
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
מופע מרהיב המכניס יופי וענין לחלל. תקרת עץ מחורצת מעל המטבח/עודד סמדר
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
נגיעות בכחול (בספה ובשטיח) קורצות לתכול הבריכה והים שנשקפים בחוץ/עודד סמדר

כבר בכניסה ניתן להבחין בחלוקה לאזור נמוך ולחלל כפול המסתיים בתקרה גבוהה ובהירה. תקרת האזור הנמוך - בו נמצא גם המטבח - מחופה בעץ מחורץ בעדינות, המרכך את מראהו המגוייד של השיש מתחתיו. התקרה הנמוכה הייתה אילוץ שהאדריכלים זרמו איתו והפכו אותו למופע מרהיב המכניס יופי וענין לחלל.

מול דלת הכניסה על שטיח פרסי כחול, עומדת פינת אוכל מודרנית שבלבה שולחן בטון על קונסטרוקציית ברזל. כחול השטיח קורץ לכחול הבריכה והים ומתכתב עם ספת רטרו שמרופדת בכחול עז, ונמצאת בסלון הסמוך. בכל אזורי האירוח בחלל הכניסה מפוזרים במינון מדוייק פריטי ריהוט נוצצים המייצרים השתקפויות עדינות המעניקות עומק למראה העשיר. הסלון שנמצא משמאל לפינת האוכל מציע מעגל שיחה נמוך במניפת צבעים של כחול, תכלת ומוקה. חיפוי הרצפה בגווני חול מט, ללא ברק, משאיר את הבמה למראות ולרהיטים המבריקים אשר יחד מעניקים מופע ייחודי המשלב בין חומר, צבע וסגנון.

וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
שני איים מקבילים וארוכים במיוחד מחופים בשיש עם דוגמת גידים. המטבח/עודד סמדר
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
סטריפ אחד הוא אזור תפעולי עם כיור וכיריים/עודד סמדר
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
סטריפ שני הוא אזור ישיבה/עודד סמדר
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
פינת אוכל בין המטבח לסלון/עודד סמדר

המטבח מתחיל במופע מרשים של שני איים מקבילים וארוכים במיוחד שעליהם מונח משטח שיש אפור בעל גידים. האחד ניצב עם הפנים לים, והוא מהווה את האזור התפעולי ומכיל בין השאר כיור וכיריים. השני, הפנימי יותר, משמש בעיקר לאירוח. על הקיר, בקצה שני האיים, ממוקמת יחידת נגרות גבוהה, מחופה בדלתות נירוסטה, שמסתירות מאחוריהן את כל מכשירי החשמל.

בין הארונות, דלת הזזה עשויה זכוכית המובילה לחדר המשפחה. חדר זה נהנה מחלון רחב המשקיף לעבר שמורת טבע, ויטרינה הפונה לחצר ולבריכה וויטרינה הפונה לעבר החזית הקדמית. בחדר המשפחה שולבו גם פינת לימודים ועבודה.

וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
פינת משפחה שבה שולבה גם פינת עבודה ולימודים/עודד סמדר
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
חלל צר וארוך מוקף בוויטרינות. חדר השינה של ההורים/עודד סמדר
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
אזור רחצה שחלקו פתוח וחלקו סגור/עודד סמדר
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
קיר נגרות לבן בגב המיטה/עודד סמדר

מדרגות אבן חולית מובילות מעלה לקומה השנייה ולגג וגם יורדות למרתף. כאשר עולים במדרגות מקומת הכניסה מגיעים לפרוזדור-גלריה ממנו ניתן להשקיף לעבר כל אזורי האירוח בחלל הציבורי, החצר, הבריכה והים. לאורך הגלריה מתוח מעקה זכוכית שקוף, מצידה הימני נמצאת סוויטת ההורים ומשמאלה נמצא אגף הילדים.

סוויטת ההורים משתרעת על חלל צר וארוך מוקף ויטרינות עם מבט פנורמי לכיוון הים במערב ולעבר שמורת הטבע בצפון. בצדו האחד של החלל אזור השינה ובלבו מיטה רחבה הפונה אל הים. גב המיטה, נשען על קיר נגרות לבן, המהווה חלק מחלל הארונות שמאחוריו.

בצידה השני של סוויטת ההורים נמצא אזור הרחצה - חלקו פתוח חלקו סגור. אל מול הנוף הפתוח, ניצבת באופן חופשי אמבטיה גדולה, לצידה דלתות זכוכית מושחרות המצניעות מקלחון וחדר שירותים.

קיר אזור הרחצה מחופה בשיש קררה מעוטר בפסים רנדומליים של אלומיניום, המהווה תפאורה מושלמת לשידה מרחפת, עשויה סרגלי עץ שחורים. שתי מראות אליפטיות, מהן משתקפים נופי דיונות החול והדקלים שבחוץ חותמות את המראה.

וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
כאשר עולים במדרגות מקומת הכניסה מגיעים לפרוזדור-גלריה ממנו ניתן להשקיף לעבר כל אזורי האירוח בחלל הציבורי/עודד סמדר
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
סלון/עודד סמדר
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
פינת ישיבה חיצונית מול הבריכה/עודד סמדר
וילה על הדיונות - סמט אדריכלים. מתוך הספר: אדריכלים 2. עודד סמדר,
דופן הבריכה עשוי אבן גרניט כהה ומימיה גולשים לעבר חלוקי הנחל ולעבר הצמחייה/עודד סמדר

אזור חדרי הילדים נהנה מעיצוב אקלקטי, מודרני לצד נוסטלגי. גם כאן, ויטרינות גדולות משקיפות לעבר נופי הדיונות והים. פריטי ריהוט שעברו בירושה במשפחה - כמו מיטת עץ מגולפת ,שידת רטרו ,כורסת בד עתיקה וחפצים סנטימנטליים - מביאים איתם ניחוחות של פעם.

בחצר האחורית מרבד הדשא הארוך והמטופח הוא רק ההקדמה לבריכת השחייה ולנוף הפתוח של הים, עד קצה האופק. דופן הבריכה עשוי אבן גרניט כהה ומימיה גולשים לעבר חלוקי הנחל ולעבר הצמחייה הים-תיכונית המשתוללת סביבה.

הבית מופיע בספר "אדריכלים 2" בו מציגים תמר ועדי סמט, 10 פרויקטים נבחרים. השניים, חסידים של אסכולת האדריכלות המודרנית, לוקחים את הקורא לסיור עוצמתי מפתיע ומרגש בין קירות, חללים, גינות וחצרות המספקים הצצה לפילוסופיית העיצוב שלהם הדוגלת ב- Total Design העומד במבחן הזמן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    5
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully