וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לפני ואחרי: מהפך קלאסי לבית שהיה תקוע עמוק בשנות ה-80

אחרי עשרות שנים שבהן היה עבורם "הבית המושלם", הם גילו שהבית כבר לא מתאים להם כמו פעם. את חיפויי העץ המבריקים, המראות וכרכובי הגבס המעוגלים של האייטיז הם החליפו במראה בהיר, נקי ומעודכן. צפו במהפך

בית משופץ ברמת גן תכנון ועיצוב מאיה האזרחי. אסף פינצ'וק,
ככה נראה הסלון אחרי השיפוץ - פתוח, מרווח, בהיר ומואר/אסף פינצ'וק
בית בר"ג ששופץ על ידי מאיה האזרחי - לפני: סלון. באדיבות המצולמים
וככה הוא נראה לפני - פאנלי עץ כהים על הקירות וכרכובי גבס מעוגלים במראה כבד מאוד/באדיבות המצולמים
בית משופץ ברמת גן תכנון ועיצוב מאיה האזרחי. אסף פינצ'וק,
החלונות הוגדלו למקסימום כדי שהגינה תשתלב בעיצוב כממד נוסף ותעניק לו עומק/אסף פינצ'וק

הפרוייקט: שיפוץ בית פרטי ברמת גן
הדיירים: זוג בשנות ה-60 לחייהם
שטח: כ-320 מ"ר בנוי (על מספר מפלסים) על מגרש של כ-420 מ"ר
עיצוב פנים וסטיילינג: מאיה האזרחי

זה הוא ביתם של זוג בשנות ה-60 לחייהם, שילדיהם פרשו כנפיים ועזבו את הקן. הבית, שנבנה על ידיו בעליו לפני כמה עשרות שנים, ממוקם באחת השכונות הטובות והאיכותיות של רמת גן ועתה בשלה העת לשפצו מן היסוד. הם פנו למעצבת הפנים מאיה האזרחי, בוגרת ביה"ס ללימודי עיצוב פנים המתמחה בתכנון ועיצוב דירות ובתים, ויחד איתה הפיחו בו חיים חדשים.

את הבית שנבנה לפני עשרות שנים בנו בני הזוג ושם גידלו את שלושת ילדיהם. הוא התאים כמו כפפה ליד לצרכיהם לאורך השנים אך עתה, משהילדים עזבו את הקן והצרכים השתנו נדרש היה להתאים את הבית הישן והאהוב. "הם בתחילת העשור השביעי לחייהם ומתוך הבנה שהבית בתצורתו החדשה ישרת אותם ככל הנראה לשארית חייהם, המחשבה היתה לייצר בית ללא פשרות וללכת עד הסוף עם הדברים", אומרת האזרחי.

sheen-shitof

תוצאות מהיום ה-1

הפיתוח המהפכני לטיפולי אנטי אייג'ינג בבית - כעת במבצע מיוחד

בשיתוף נומייר פלוס
בית משופץ ברמת גן תכנון ועיצוב מאיה האזרחי. אסף פינצ'וק,
עוצב בסגנון נקי, כמעט סטרילי - כדי להוות רקע שקט להתרחשויות הרבות בו - המטבח לאחר השיפוץ/אסף פינצ'וק
בית בר"ג ששופץ על ידי מאיה האזרחי - לפני: מטבח. באדיבות המצולמים
הייתם מאמינים שזה אותו המטבח? ככה הוא נראה לפני השיפוץ/באדיבות המצולמים
בית משופץ ברמת גן תכנון ועיצוב מאיה האזרחי. אסף פינצ'וק,
הדיירים התעקשו להימנע מריצוף שיש מסיבות פרקטיות, ולכן נבחר ריצוף גרניט עמיד במראה שיש מבריק/אסף פינצ'וק

טרם השיפוץ הבית היה יחסית חשוך והרגיש מעט קודר בשל המון פריטי נגרות כבדים שעטפו אותו: "אחד הדברים שהניעו בני הזוג לצאת במלאכת השיפוץ היה הרצון להפוך את הבית למודרני ועדכני יותר", מסבירה האזרחי. "לשם כך נבחרה פלטות גוונים וחומרים מאוד רגועים ומונוכרומטיים - הקו הנקי, המוקפד והמדויק ליווה אותנו בכל שלב בדרך - מהתכנון ועד לבחירות של הפרטים הקטנים ביותר. התאמנו את הבית לבעליו ולצרכיהם על מנת שיהיה כמה שיותר פרקטי ונכון עבורם, מבלי לוותר על האסתטיקה והגימור המושלם. הבית אובזר גם במערכות חכמות ומגוון פתרונות נוחים ומפנקים כמו חימום תת-רצפתי, מערכת שואב אבק מובנית, קמינים, חשמל חכם, וילונות חשמליים, מערכת סאונד ועוד. השילוב בין כל המערכות הללו לבין פריטי הנגרות המוקפדים והגימורים אותם הקפדנו לבצע ברמות הגבוהות ביותר, דרש הרבה תיאום, הקפדה ושיתוף פעולה בין כל הספקים".

"בכדי לייצר בית מואר ומרווח בהרבה הוגדלו הפתחים הקיימים ואיפשרו לגינה שעוטפת חלק ניכר מהבית להשתלב עם פנים הבית, פרט שמעניק לו ממד של עומק והמון חן. "בחרנו בגוונים בהירים כבסיס של הבית, וגם הם תרמו לתחושת המרחב, האור והגודל".

בית משופץ ברמת גן תכנון ועיצוב מאיה האזרחי. אסף פינצ'וק,
מבלים כאן חלק נכבד מזמנם, מכורבלים על הלאב סיט. פינת טלוויזיה/אסף פינצ'וק
בית משופץ ברמת גן תכנון ועיצוב מאיה האזרחי. אסף פינצ'וק,
הגינה הירוקה שעוטפת הבית/אסף פינצ'וק
בית משופץ ברמת גן תכנון ועיצוב מאיה האזרחי. אסף פינצ'וק,
מבואת כניסה רחבה, עטופה בנגרות בהירה עם נישות מוארות/אסף פינצ'וק

"בבית היו כמה עמודים קונסטרוקטיביים שאתגרו אותנו תוך כדי תנועה - לחלקם מצאנו חלופות קונסטרוקטיבית, ועם אחרים נאלצנו לחיות בשלום ולשלב אותם כחלק אינטגרלי מהתכנון כך שלא ירגישו מאולצים או יפריעו בחלל", מסבירה המעצבת. "בנוסף, אלמנט חשוב ומשמעותי שרצינו לתת לו במה נרחבת היה גרם המדרגות המרכזי של הבית, שניתן להבחין בו מכל מפלס ופינה בחלל. בחרנו לרווח אותו, להרחיב את המדרגות, לייצר עבורן חיפוי מרשים ממשטחי גרניט שחורים עם פרטי ניתוק מיוחדים. בחרנו מעקה שהיה די מורכב לביצוע אך יוצר אלמנט פיסולי ומרשים בחלל מבלי לגנוב את ההצגה מאלמנטים אחרים".

בני הזוג אוהבים מאוד לארח ועושים זאת הרבה, לטובת כך נפתח כל החלל הציבורי, כך שהם יוכלו לארח בנוחיות וברווחה בכל עת. "צפייה בטלוויזיה היא חלק נכבד מחייהם לכן יצרנו פינת טלוויזיה נוספת וחמימה יותר - נפרדת מהחלל המרכזי, בה שניהם מבלים בשעות הערב על ספת ה-LOVE SEAT. זו היא פינת ההשתרעות האופטימלית בסופו של יום - מקום שהוא נטו עבורם", אומרת האזרחי. מסך טלוויזיה נוסף הוטמע בתוך חיפוי הזכוכית במטבח.

בית משופץ ברמת גן תכנון ועיצוב מאיה האזרחי. אסף פינצ'וק,
הגוונים בבית הם מונוכרומטיים ורגועים שמייצרים אווירה אלגנטית ויוקרתית/אסף פינצ'וק
בית משופץ ברמת גן תכנון ועיצוב מאיה האזרחי. אסף פינצ'וק,
הסלון/אסף פינצ'וק
בית משופץ ברמת גן תכנון ועיצוב מאיה האזרחי. אסף פינצ'וק,
גרם המדרגות רוצף בלוחות גרניט שחורים והמעקה הפיסולי עשוי זכוכית עם מאחז יד שחור/אסף פינצ'וק

הגוונים בבית הם מונוכרומטיים, שקטים ורגועים ומייצרים תחושה נקייה, אלגנטית ויוקרתית. לצד הגוונים הבהירים ישנן נגיעות של שחור (למשל בגרם המדרגות המרכזי) שהוכנסו במינון כדי לא להכביד ולהכהות יתר על המידה את החלל.

"הריצוף שנבחר עבור החלל הציבורי הוא ריצוף גרניט פורצלן מבריק דמוי שיש. "הסיבה שלא בחרנו בחומר טבעי היתה בעיקר משיקולי פרקטיקה (ללקוחות היה שיש בעבר והגדירו בצורה ברורה שאינם מעוניינים לחזור על זה). שילבנו נגיעות של עץ בפריטי הנגרות והריהוט השונים בצורה מתונה ומבוקרת. העץ מכניס מעט חמימות לכל המראה האלגנטי, ובחירה מדויקת של לוחות עם חריצים וניתוקים יצרה חגיגה של אלמנטים מיוחדים ויוצאי דופן".

בית משופץ ברמת גן תכנון ועיצוב מאיה האזרחי. אסף פינצ'וק,
80 מ"ר רק לעצמם - חדר השינה העצום של בני הזוג עם חדר ארונות ופינת איפור/אסף פינצ'וק
בית משופץ ברמת גן תכנון ועיצוב מאיה האזרחי. אסף פינצ'וק,
לבקשתם, חדר הרחצה תוכנן ללא חציצה מחדר השינה/אסף פינצ'וק
בית משופץ ברמת גן תכנון ועיצוב מאיה האזרחי. אסף פינצ'וק,
אזור הרחצה ביחידת המאסטר/אסף פינצ'וק

המטבח הבהיר עוצב במראה מאוד נקי, "אפילו מעט סטרילי", מודה האזרחי, "מתוך מחשבה שביומיום הוא חלל מאוד פעיל והרקע שלו צריך להיות רגוע. יצרנו אחסון צר לכל אורך משטח המטבח בתוך חיפוי הקיר- שם נחבאים כל הכלים, אביזרים, תבלינים ושאר הדברים השמישים - כדי לאפשר סדר במטבח, משטחים נקיים יותר ופנויים לעבודה".

מאסטר השינה של בני הזוג מפנק במיוחד ושטחו כ-80 מ"ר (שהרי בשלב זה של חייהם, הם בעיקר אלה שנהנים מהבית), בתוכו תוכנן חדר רחצה גדול ומפנק עבור שניהם ועל פי בקשתם של הדיירים הוא תוכנן כחלק אינטגרלי מחדר השינה ללא שום הפרדה. חדר הארונות עצום בגודלו וכולל גם פינת איפור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully