וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפס: הם בנו את הבית הראשון בשכונה שלא היתה קיימת

עודכן לאחרונה: 30.11.2022 / 8:55

איך מתכננים בית באמצע שומקום? כשבנו את הבית הזה היה סביבו רק יער, אחר כך הצטרפו עוד ועוד בתים ועכשיו מקיפה אותו שכונה חדשה וצעירה. בית מודרני ופורץ דרך בכוכב יאיר

בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
"כל יתר הבתים היו צריכים להתאים את עצמם לסגנון שלו". בית פרטי ראשון בשכונה חדשה, תכנון ואדריכלות: עדי ארונוב/עמית גושר
בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
"בחרנו שטח על המפה והתחלנו לתכנן". חלון בצורת רי"ש בפינת האוכל/עמית גושר

הפרוייקט: תכנון בניית בית פרטי בכוכב יאיר
הדיירים: זוג + 3 ילדים
שטח: כ-200 מ' בנוי
אדריכלות ועיצוב: עדי ארונוב

השכונה החדשה בכוכב יאיר היא חלומם של מרבית הזוגות הצעירים - בתים פרטיים, קהילה של משפחות צעירות ומבוססות, מרחבים ציבוריים וכל מה שמשפחה צעירה צריכה. השכונה החדשה נבנתה בסמוך ליער של כוכב יאיר והפעם אנחנו מגיעים לבית הראשון שנבנה בשכונה. "את התהליך התחלנו על השטח עצמו, ממש בחרנו את השטח במפה העתידית של השכונה", מגלה האדריכלית עדי ארונוב, שהייתה אמונה על התכנון והעיצוב של הבית. "את הבית תכננתי תוך מחשבה שבהתחלה השטח ריק אבל בקרוב השכונה תהיה צפופה ורוויה בשכנים מסביב וצריך להתחשב בזה. ללקוחות היה קשה לדמיין את מה שאני אומרת כי הכל מסביב היה ריק וראו רק את היערות. יצרתי להם הדמיות והסברתי שאני מכוונת לתכנן את הבית כך שהוא יהיה אטום ופתוח".

בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
חזיתות שנראות אטומות מבחוץ, מורכבות מחלונות ומפתחים הנסתרים מאחורי אלומיניום דמוי עץ. הבית מבחוץ/עמית גושר
בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
הבטון מן החוץ חודר אל הבית גם בקירות וגם בריצוף/עמית גושר
בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
קצת כמו מוזיאון. מיד כשנכנסים רואים יצירות אמנות תלויות על קיר בטון./עמית גושר

מה זה אומר בדיוק? "המטרה הייתה לייצר נוף לסביבה אבל גם לייצר אינטימיות בבית", מסבירה ארונוב. "לכן יצרתי חזיתות שנראות אטומות אבל הן מורכבות מחלונות ומפתחים הנסתרים מאחורי אלומיניום דמוי עץ. איפה שיכולתי יצרתי פתחים גדולים שיכניסו את החוץ אל תוך הבית, אבל ישמרו על הפרטיות".

הבית מעוצב בסגנון מודרני. בכניסה לבית קיר בטון בצורת "קרשים" - זהו קיר בטון חשוף ויצוק שהיה לקיר הראשון שיצקו בבניית הבית והוא זה שהתווה את הזרימה מהכניסה מהשביל החיצוני אל תוך הבית, כשבתוך הבית הוא ממשיך. "רציתי לייצר אלמנטים מיוחדים על ידי שימוש בפרטים וחומרים שמספרים סיפור", מגלה ארונוב. "ככה אנחנו הופכים את השהות בבית לארוכה יותר, אפילו שהשטח לא גדול. הקיר חודר אל תוך הבית ומיד כשנכנסים אפשר לראות יצירות אמנות שתלויות עליו. התייחסתי לקיר הזה כמו אל קיר במוזיאון, כי השילוב של הבטון יחד עם התמונות האמנותיות יוצר מראה מאוד מיוחד ובנוסף הוא יוצר חיץ בין פינת האוכל והסלון והוא מתווה את הדרך של המדרגות. מול הקיר ממוקמים המטבח, ממ"ד שהפך לחדר עבודה ושירותים. מהקיר אפשר להחליט לאן ללכת - ימינה אל החלל הציבורי שכולל את הסלון ופינת האוכל שלכל אחד מהם יש את המקום והעיצוב הייחודי, או להמשיך ישר למדרגות".

בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
נכנסים ואז מחליטים אם לפנות לסלון או לעלות ישר למעלה במדרגות. הכניסה לבית/עמית גושר
בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
הצבעים בסלון שוברים את המונוכרומטיות של המטבח/עמית גושר
בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
החלון שצפה פני עתיד ובלעדיו היה רק נוף לשכנים, ולא ליער. הסלון/עמית גושר

את העין מושך חלון פינתי בצורת ר' הממוקם בסלון. "יצרתי מניפולציה אדריכלית", אומרת ארונוב. "אחד התפקידים שלנו האדריכלים זה לצפות את העתיד. כשתכננו את הבית רציתי ליצור מבט אל מעבר בין בתי בתים שכנים שמאחוריהם נשקף היער והעצים הרבים שבו. הלקוחות לא ממש הבינו למה אנחנו צריכים חלון פינתי בצורת ר' ולא להסתפק בחלון רגיל, יצרתי להם סצנות ותרחישים כדי שיבינו על מה אנחנו מדברים. היום הם מאוד מודים על זה, כי אם זה היה חלון רגיל היה להם נוף לשכן ולא ליער".

המטבח נבנה בשטח יחסית גדול על ידי יצירת נישות לאחסון. הוא מעוצב בסגנון המשלב עץ וגוון של קפה, המייצרים ביחד תחושה ביתית. הרצפה היא מבטון, כמו הרצפה החיצונית של הבית, כשהמטרה של האדריכלית הייתה לייצר תחושת מרחב והמשכיות. הצבעים והגוונים שוברים את המונוכרומטיות של המטבח המודרני בעל הקווים הנקיים.

בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
שילוב של עץ וגוון של קפה. המטבח/עמית גושר
בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
תופסת חלק נכבד מחזית הבית. דלת הכניסה המיוחדת/עמית גושר
בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
סיפור על חופשה. קיר עם שליכט חולי ויצירות אמנות שמזכירות חופשות משפחתיות אהובות/עמית גושר

את הבית מקשטות מספר יצירות אמנות. "רצינו לייצר המון קירות עם סיפורים ולכל יצירה הסיפור שלה. כך עשינו גם בחדר ההורים. הם משפחה שמאוד אוהבת לצאת לחופשות משותפות ובחרנו ביצירה שמשדרת חופש ומספרת את הסיפור של המשפחה. ואילו בפינת האוכל למשל יש תמונה אורבנית, שמתחברת לאופי של בני הבית", מסבירה האדריכלית.

את החיבור לחופש אפשר למצוא בחדר ההורים בדמות קיר עם שליכט חום במרקם חולי, שמתכתב עם הים והחופש. חדרי הילדים הותאמו לגוונים המועדפים של כל אחד מהילדים, עם מחשבה על התאמתם לטווח ארוך.

דלת הכניסה נמשכת עד לקומה השנייה ולמעשה תופסת חלק נכבד מחזית הבית, כשהיא בנויה בקו 0 מאלומיניום דמוי עץ. מאחורי הרלסים, "מסתתרים" חלונות מחדר האמבטיה ואחד מחדרי הילדים, אותם לא רואים מבחוץ אך מבפנים הם מאפשרים לצפות אל הרחוב. החזית והבית כוללים עבודה עם המון חומרים, כולל שילוב של עץ אמיתי לצד דמוי עץ, בטון וגוונים בהירים מתוך מחשבה על נוחות ועמידות לאורך זמן.

בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
שילוב של עץ אמיתי לצד דמוי עץ, בטון וגוונים בהירים/עמית גושר
בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
"לכל יצירה הסיפור שלה". יצירות אמנות, גם במטבח/עמית גושר
בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
"הבית שהתווה את תחילתה של השכונה המטורפת הזאת". מבט מן החצר/עמית גושר
בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
חדרי הילדים עוצבו בהתאם לטעמם/עמית גושר
בנייה חדשה בשכונה חדשה בכוכב יאיר - אדריכלות ועיצוב עדי ארונוב. עמית גושר,
וגם תוך חשיבה על העתיד/עמית גושר

אנחנו מסיימים את הביקור בבית שהוא חלק משכונה שבה גרים בעיקר זוגות צעירים עם ילדים, המקיימים חיי קהילה. מדובר בשכונה מרכזית הסמוכה ליער ובכניסה אליה גינת משחקים ענקית לילדים. "אני הייתי האדריכלית הראשונה שקיבלה היתר, מבין כל הבתים. בני המשפחה היו הראשונים שהתחילו בבנייה ונכנסו לבית, כך שכל יתר הבתים היו צריכים להתאים את עצמם לסגנון שלי. למעשה, אני התוויתי את תחילתה של השכונה המטורפת הזאת", אומרת ארונוב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully