למלא אנשים יש את הבעיה הזאת בסלון, בשיפוץ הזה מסתתר הפתרון

מי לא מכיר את סבך חוטי החשמל והכבלים המעצבנים מתחת לטלוויזיה בסלון? האתגר האסתטי הזה היה גדול במיוחד בדירה הזאת, והפתרון בהתאם - כבר התגלגל לשיפוץ מקיף של הבית כולו

22/06/2022
דירה שעברה שיפוץ מאסיבי והלבשה מחדש. עיצוב פנים: הילה אלטר(צילום: מאור מויאל)

הפרוייקט: שיפוץ דירה למשפחה צעירה בפתח תקווה
שטח: 140 מ"ר
דיירים: זוג + 2
עיצוב פנים: הילה אלטר

כשנכנסה לראשונה מעצבת הפנים הילה אלטר לדירה בפתח תקווה, המשתרעת על פני 140 מ"ר, ובה מתגוררים זוג ושני ילדים קטנים (4,5), נגלתה לפניה דירה בלתי מושקעת שלא תאמה את צרכי המשפחה, ודרשה שיפוץ יסודי ביותר, כולל הפיכתה מדירת שישה חדרים לדירת חמישה חדרים. השיפוץ המאסיבי כלל תכנון מחדש של החללים, עיצוב פנים והלבשת הבית - שיפוץ חדרי הרחצה, החלפת המטבח, הנמכת התקרה לתאורה שקועה בגבס, שבירת החדר השישי לצורך הגדלת הסלון ותכנון פריטי נגרות בהתאמה אישית.

בעלי הבית - מזי ואלון, החליטו לבצע בדירתם בפ"ת שיפוץ מקיף בסגנון מודרני, חם ומזמין. אלון הוא חובב מוזיקה מושבע, שבביתו הקפיד להתקין מערכות שמע מתקדמות ביותר, אלא שכל המכשירים הללו הגיעו עם המון כבלים וחוטים סבוכים שיצרו מראה מבולגן ועמוס באמצע הסלון שלהם.

עוד בוואלה!

הבדיקה החכמה שמאתרת סיכון מוגבר ללקות בשבץ מוחי - כעת במבצע

מוגש מטעם שחל
סגנון מודרני חם ומזמין. סלון במראה חדש(צילום: מאור מויאל)
תקרה מרשימה ואי חדש. המטבח המשופץ(צילום: מאור מויאל)

אחת ממטרות השיפוץ היתה לטפל גם במפגע האסתטי הזה - לשם כך תוכנן בחלל המגורים קיר כוח ענק עם מקום ייעודי למערכות של אלון, מקומות אחסון, דלת קו אפס להסתרת יחידת אירוח, דלת לכיסוי ארונות חשמל ותקשורת, וקונסולת כניסה עם מראה. כל זאת בפריט נגרות אחד שתוכנן בקפידה ובוצע בנגרות אומן מדוייקת.

למטבח שתוכנן מחדש, נוסף אי מרווח שישמש כמשטח עבודה ולאכילה, ותקרה מרשימה בעלת אלמנטים אסתטיים מקורות עץ. לצורך הפרדה בין חלל פינת האוכל לחדר הרחצה הכללי תוכננה ספריה דקורטיבית ממתכת ששילבה בין שחור לפליז והשלימה את המראה המודרני הרצוי. בנוסף, חיפויים קישטו את הקירות, ואדנית בהתאמה אישית שדרגה את קיר הכניסה.

גם חדרי הרחצה קיבלו שיפוץ מקיף עם ארונות בנגרות אישית(צילום: מאור מויאל)

חדרי הרחצה שופצו במלואם עם ארונות אמבטיה ושירות בנגרות מותאמת אישית. הצבעים המועדפים על בני הבית (ירוק וטורקיז) קיבלו ביטוי בהלבשת חלל המגורים, חדרי הילדים וחדר השינה של ההורים.

אך האתגר הגדול ביותר בתהליך הגיע ממקום לא צפוי - לאלון, בעל הדירה, חובב מוזיקה מושבע, ישנו תחביב יקר שהוא מגדיר כאהבת נפש, וכולל מערכות שמע בעשרות אלפי שקלים - מערכות סאונד לבארים, רמקולים ופטיפונים, הכוללים עשרות חוטים סבוכים המשתלטים על רצפת הדירה. מזי, בת זוגו, אמנם מאוד מפרגנת לתחביבו אך החליטה לנצל את השיפוץ כדי לעשות לכאוס הזה סוף. יותר מכך, היא הגדירה את "האתגר המוזיקלי" כמשימה החשובה ביותר בתהליך השיפוץ.

הכל התחיל מהמפגע האסתטי הזה של החוטים והכבלים. ציוד האלקטרוניקה והשמע של בעל הבית המוזיקאי(צילום: מאור מויאל)
ככה הרבה יותר טוב. קיר נגרות חכם ואסתטי שמסתיר את כל מה שצריך(צילום: מאור מויאל)

במערכות סאונד מקצועיות קיים צורך בגישה אחורית כדי להחליף בין השקעים והחוטים וכן לספק אוורור מתאים, כך שלא ניתן לאחסנם בתוך ארון, וכאן היה טמון האתגר הגדול. כדי להתגבר עליו, תכננה המעצבת קיר טלוויזיה ענק שמתחיל מהכניסה לבית, מסתיר את הכניסה ליחידת האירוח, כמו גם את מערכות השמע שנמצאות בקיר הטלוויזיה, אך עדיין מותיר גישה אסתטית אליהם מאחורה, כך שכל מערכות הסאונד מוקמו על יחידת אחסון שחורה נשלפת וניידת (על גלגלים) שהוצבה מתחת לטלוויזיה, ומאפשרת גישה אחורית אליה מכיוון המסדרון.

היחידה השחורה שמתחת לטלוויזיה נשלפת ומאפשרת גישה למערכות הסאונד של בעל הבית(צילום: מאור מויאל)
שיפוץ דירה בפתח תקווה. עיצוב פנים: הילה אלטר. מאור מויאל,
חזיתות מחורצות מספקות עניין ומסתירות מאחוריהן אחסון נוסף(צילום: מאור מויאל)

הארון השחור שמתחת למסך הטלוויזיה מסתיר את ארון החשמל והתקשורת, ואליו נוספו ארונות הממלאים את הקיר עד הכניסה לבית, שנפתחים לאחסון תיקים ומעילים, וקונסולת כניסה עם מראה מרשימה. דלת קו האפס המפרידה בין חלל הסלון ליחידת האירוח שבפנים, מאפשרת להיכנס מאחורה ליחידות השמע, וגם מהווה פריט מרשים ואסתטי הודות לחזיתות המחורצות והשילוב המיוחד בין העץ לצבע הלבן.

פינת ארונות פתוחה ומרשימה, במקום חדר ארונות קטן וצפוף(צילום: מאור מויאל)
צבעי ירוק וטורקיז החביבים על בעלי הבית שולבו בעדינות בכל החללים. חדר השינה(צילום: מאור מויאל)

בחדר השינה של ההורים הוחלט לותר על חדר ארונות קטן וסגור, לטובת פינת ארונות פתוחה היוצרת חלל גדול ומרשים, כאשר כל הארונות ופריטי הנגרות עוצבו ותוכננו בהתאמה אישית. חדרי הילדים תוכננו בקפידה, לפי צרכיו והעדפותיו של כל ילד.

השינוי הגדול ביותר בין "לפני" ו"אחרי" ניכר בחדר הרחצה הכללי, בו הוחלט לשבור את מרפסת השרות ששימשה לאחסון מכונת הכביסה והמייבש, ולהעבירם לארון נגרות שתוכנן מול האסלה, כדי להגדיל משמעותית את חדר הרחצה.

עיצוב בצבעים מונוכרומטיים עם נגיעות עדינות של זהב(צילום: מאור מויאל)
מרפסת השרות בוטלה והמייבש והמכונה עברו למקום ייעודי בחדר הרחצה(צילום: מאור מויאל)
שינוי מטורף. תמונות לפני/אחרי של חלל המטבח(צילום: מאור מויאל)
קשה להאמין שזה אותו חלל. חדר רחצה לפני/אחרי(צילום: מאור מויאל)

עיצוב הדירה מאופיין בסגנון מודרני ובצבעים מונוכרומטיים, בפלטת גוונים של לבן, שחור ואפור, עם נגיעות של צבע ירוק בקבוק וטורקיז לבקשת הלקוח - בריהוט, בכיסאות, בקירות ובחללים נוספים. בנוסף קיימים אלמנטים בנגיעות של זהב החוזרים על עצמם במספר אזורים ובעיקר בחלל המרכזי המעוטר בפריטי מתכת ייחודיים, באקססוריז ובגופי תאורה מרשימים. גם הנגרות בהתאמה אישית, תוכננה בקווים ישרים ונקיים. הקו המודרני והנקי בא לידי ביטוי גם בחדרי הרחצה, ברמת בחירת החומרים והצבעים, סביב צבעי לבן, שחור ואפור עם נגיעות של ירוק וטורקיז במספר גוונים וסגנונות, כמוטיב חוזר בכל חללי הבית.

והתוצאה - דירה מרהיבה ומשודרגת ברמה האסתטית והפונקציונאלית, שאינה מזכירה דבר ממה שהייתה קודם לכן. מההבדל הבלתי נתפס בין "לפני" ל"אחרי" תוכלו להתרשם בעצמכם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully