למתוח את גבולות החלל: מהפך לדופלקס בחיפה

במקום שבו עמדה הכניסה לבית ושירותי האורחים נמצא היום חדר הרחצה של יחידת ההורים החדשה. והכניסה? היא שינתה מיקום וקיבלה גשר שמוביל אליה מבחוץ. מהפך לא שגרתי לבית דו-קומתי בחיפה

13/06/2022

הפרויקט: דירת דופלקס בחיפה
השטח : 150 מ"ר
הדיירים: זוג + 3
עיצוב פנים: bateam - יעל ושיר אדריכלות ועיצוב פנים
פינת אוכל: ZAGA

דירה בעלת שני מפלסים בחיפה, נוף קסום מכל הכיוונים והמון פוטנציאל שאינו מנוצל. ומכיוון שלהותיר פוטנציאל לא ממומש על כנו זה חבל, הוחלט ללכת למהלך של שיפוץ שימקסם את האיכויות שטמונות בבית ויהפכו אותו לחלל בהיר, מואר ומתאים יותר לאירוח.

הנוף היווה למעשה את נקודת הפתיחה לעיצוב הבית. שכן הוא רמז על הקסם שניתן לייצר בחלל. בבית מתגוררת כבר מספר שנים משפחה של 5 נפשות - זוג עם 3 ילדים. הבית דווקא שופץ כשעברו אליו, אך נותר בו עדיין חלל שלא נוצל בחוכמה. השיפוץ התמקד במפלס העליון של הבית, ששטחו כ-70 מ"ר, וכלל בין השאר יצירת יחידת הורים עם חדר רחצה במפלס העליון, עיצוב והלבשה לחללים הציבוריים.

עוד בוואלה!

אף אחד לא רצה לקנות את הפנטהאוז הזה, עכשיו הם בטח מתחרטים

לכתבה המלאה
דופלקס בחיפה עיצוב פנים סטודיו bateam, באדיבות זגה פינות אוכל. עידן ואיתן צילום,
הנוף היה נקודת הפתיחה. חלון פנורמי במטבח(צילום: עידן ואיתן צילום)
יחידת הורים שנוצרה במפלס העליון של הבית והיתה אחת ממטרות השיפוץ(צילום: עידן ואיתן צילום)
השיפוץ התמקד במפלס העליון בן ה-70 מ"ר(צילום: עידן ואיתן צילום)

הצורך הראשוני של הלקוחות היה יצירת יחידה להורים. התכנון סבב סביב שינוי המיקומים הקיימים בדירה וביניהם גם שינוי מיקום הכניסה לבית. מכיוון שהכניסה הראשית נבנתה בעבר כמעין מסדרון צר שבסיומו נמצאים שירותי האורחים, הוחלט לנצל את המעבר למקלחת הורים, שהפכה לחלק מיחידת ההורים החדשה, ולהזיז את הכניסה לבית למיקום חדש.

מסדרון ושירותי אורחים הפכו לחדר רחצה צמוד ליחידת ההורים(צילום: עידן ואיתן צילום)

הכניסה הראשית לבית החיפאי ישבה על מדרון משופע, שעליו היה פודסט קיים שנוצל במלואו, לכן היה צורך לייצר שביל כניסה חדש לבית. עבור הכניסה החדשה נפתח פתח באוויר ללא תמיכה להליכה, מה שדרש פיתרון בדמות גשר. בחלל הציבורי שנותר לאחר הקצאת השטח עבור חדר השינה, הוסרו שני קירות, והמטבח קיבל תמונות נוף פנורמית של חיפה ההררית עם המון צמחיה והמון אור. כדי לאפשר לתמונת הנוף האינסופי להתקיים בתוך החלל כל הזמן, הוחלט לבחור בחלונות שקופים עם פרופיל נקי ומינימלי.

"התפללנו שהלקוחות לא יתחרטו ברגע האחרון על הצבע". ארונות גבוהים במטבח בגוון ירוק(צילום: עידן ואיתן צילום)
אי שמפריד בין המטבח לסלון ומשמש כדלפק אכילה(צילום: עידן ואיתן צילום)

המטבח תוכנן לטובת ניצול מקסימלי של השטח, ולאורך החלון הראשי נוסף אי שמהווה מעין משענת לגב הספה ומסמן את הגבול בין המטבח לסלון. מכיוון שהלקוחות אוהבים לארח, אחת מהבקשות העיקריות שלהם, היתה שולחן פינת אוכל שניתן יהיה לפתוח לגודל מקסימלי בחלל. לצורך כך האזור הציבורי הושאר פנוי כחלל מודולרי שניתן לפרוס בתוכו את השולחן בעת האירוח. השולחן הנבחר הוא מלבני עם פלטת עץ בהירה ורגלי מתכת מאסיביות בצבע שחור. סביבו הוצבו 6 כיסאות אוכל שחורים.

ניצול מקסימלי של השטח ושמירה על איזון והרמוניה בצבעים ובחומרים. המטבח והסלון(צילום: עידן ואיתן צילום)
שולחן שיכול להפתח לאירוח היה אחת הבקשות של הדיירים. פינת אוכל - זגה(צילום: עידן ואיתן צילום)

לדברי המעצבות, בחירת החומרים ומנעד הגוונים היו מאתגרים, משום שהיה צורך להתאים את הצבעים בחלל הציבורי לגוון הירוק הכהה שנבחר לארונות הגבוהים שבמטבח והפכו לגורם בעל נוכחות עיצובית דומיננטית בחלל. אבל לא כולם היו בטוחים לגביו מההתחלה: "חששנו שהלקוחות יתחרטו, ויחליפו לגוון סולידי. וממש עד שהארונות ירדו לייצור התפללנו שאכן הירוק הזה יצא לפועל ולא יוחלף לגוון סטנדרט", אומרות המעצבות. " אבל הלקוחות המקסימים זרמו איתנו וגם הם התאהבו בגוון לבסוף". האחרונות התחתונים במטבח והאי, שמשמש כדלפק אכילה לארוחות יומיומיות, נצבעו בגוון בהיר וחם, שהולם את הפרקט שמרצף את החלל כולו.

חדר ההורים(צילום: עידן ואיתן צילום)

היה ברור שהרהיטים והחומרים שייבחרו חייבים להיות קלילים ולחיות באיזון ובהרמוניה טובה עם שאר האלמנטים בחלל. "אנחנו חייבות לציין שהחלל היה מאוד מאתגר וטריקי, והושקעה מחשבה רבה כדי לוודא שהניצול יהיה מקסימלי ושבסופו של דבר החלל יהיה מזמין, בהיר ולא עמוס", אומרות השתיים. בסלון הוצבה ספת רי"ש בקווים נקיים ומעט מעוגלים, עם רגלי מתכת שחורות וריפוד בצבע בז' בהיר. מולה הוצבה כורסא מרופדת בבד קטיפה ירוק שמהדהד את גוון הארונות מהמטבח, ולה הדום תואם. בתווך צמד שולחנות מתכת עגולים וקלילים בשחור ולבן.

עיצוב קליל. קיר בסלון(צילום: עידן ואיתן צילום)

הקיר שמול הספה הושאר יחסית נקי - מסך הטלוויזיה נתלה עליו ומצדדיו נתלו ארבעי מדפי מתכת דקיקים ומינימליסטיים (שניים מכל צד) שעליהם פריטי נוי קטנים ועדינים. על הרצפה הוצב רהיט מזנון אוורירי וחלול, עשוי מסגרת מתכת שחורה. והמראה המתקבל מגלם את אותה קלילות שעליה דיברו המעצבות ואליה כיוונו.

קרדיטים וספקים:

  • קבלן: אלירן שקד
  • פרקט SPC - טופולסקי רצף
  • מטבח: סמגל חיפה
  • תאורה: לד גלרי חיפה ומחסני תאורה
  • חדרי רחצה: טופולסקי רצף
  • פינת אוכל: זאגה
  • ספת סלון: מאור בן חיים
  • מזנון וכורסא: פלורליס
  • כיסאות בר: אורבן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully