ההשראה בקירות: מי לומד בביה"ס היפה הזה והיכן הוא נמצא?

מעטפת קירות מסך, הקלועים בין ריצפה ותקרת בטון ללא חלוקה פנימית, פריטי ריהוט מפוסלים ומרפסות היקפיות שמשקיפות לנוף פנורמי יוצא דופן של המפרץ - ביקור בביה"ס החדש לעיצוב בחיפה

23/03/2022

לפני כמה שבועות הושק בחיפה הסניף הצפוני החדש של סטודיו 6B - בית הספר לעיצוב ודיגיטל. לאחר כשתים עשרה שנה במיקומו הקודם, השתדרג הסניף משמעותית ועבר לכתובתו הנוכחית בפארק ההיי טק החדש הממוקם במפרץ חיפה, ממש בסמוך לצומת הצ'ק פוסט.

הסניף החדש של סטודיו 6B, נפתח בקומה השלישית של מבנה חדשני והוא היחיד בו שנהנה מרצף של מרפסות היקפיות רחבות ידיים מהן ניתן להשקיף דרומה להרי הכרמל, מערבה לכיוון העיר, הים וחופיו וצפונה למרכזית המפרץ החדשה. כדי לייצר לסטודנטים חווית הפסקות נעימה, באווירת בית קפה רוויה באינטראקציות שונות, בחרו המעצבים לשבץ במרפסות ריהוט גן צבעוני באווירה קלילה וצעירה וכן גופי תאורה לשעות החושך ותנורי חימום לימים קרירים יותר.

עוד בוואלה!

הילדים לא רצו לעזוב את הקן, אז היא יצרה דירה משלה בתוך הבית

לכתבה המלאה
רצף של מרפסות היקפיות רחבות ידיים מהן ניתן להשקיף דרומה, מערבה וצפונה. הסניף החדש של סטודיו 6B בחיפה(צילום: איתי בנית)
ביה"ס לעיצוב של סטודיו 6B בחיפה. אדריכל מיקי בן גן ומעצבת הפנים עדי ורמוס. איתי בנית,
המטרה: להוות השראה לסטודנטים לעיצוב שילמדו בכיתות הללו(צילום: איתי בנית)

חליפה בתפירה אישית

המתכננים והמעצבים של הסניף החדש הם האדריכל מיקי בן-גן, יזם ובעלים משותף של סטודיו 6B, ומעצבת הפנים עדי ורמוס, בוגרת בהצטיינות של קורס עיצוב פנים בסטודיו. "אנחנו גאים מאוד בחליפה החדשה שתפרנו לעצמנו בתוך מבנה היי-טק חדיש על כל המשתמע מכך", אומר אדריכל מיקי בן-גן "הסניף החדש מתפרס על פני שטח של כ-200 מטרים רבועים וכולל שטחי לובי שבהם משרד מנהלת, מזכירות לקבלת קהל, מטבחון וספרייה, כיתות מחשב ותפירה רב תכליתיות ושתי כיתות נוספות שבהן ריהוט מודולרי המתאים לצורכי אירועים והרצאות. כל התשתיות שהוטמעו בחללי הסניף השונים, מותאמות לטכנולוגיית העתיד כשהן מחוברות למערכות החכמות החדשניות ביותר".

תכנית העיצוב שיצרו בן-גן וורמוס, משמשת ככרטיס ביקור לעולמות העיצוב והדיגיטל ומהווה השראה לסטודנטים שלומדים בבית הספר. ואכן, כשנתוני הפתיחה של המקום היו מעטפת קירות מסך, הקלועים בין ריצפה ותקרת בטון ללא חלוקה פנימית, השכילו בן-גן וורמוס לנצל את המצב הנוח ולצקת לתוכו תפיסה מרחבית אופטימלית מבלי להתפשר על הנדסת אנוש מדויקת ונוחות מרבית.

דגש על הנדסת אנוש מדוייקת(צילום: איתי בנית)
"תמונה של בית ספר שנעים לשהות בו וכיף ללמוד בו"(צילום: איתי בנית)
לייצר עניין, מבלי להסיח את הדעת מדי. אחת הכיתות(צילום: איתי בנית)

"חשוב היה לנו לייצר חללים שיהיו גם פונקציונאליים וגם נקיים ויזואלית ונוחים לעובדים במקום, למבקרים, למרצים ולסטודנטים" אומרת מעצבת הפנים עדי ורמוס "כל אלה, באו לידי ביטוי בבחירה של חומרים וגוונים היוצרים תמונה של בית ספר שנעים לשהות בו וכיף ללמוד בו".

הפכים משלימים

על מנת לייצר עניין ובו בזמן לא להסיח מדי את דעתם של המשתמשים בחלל, בחרו בן-גן וורמוס בקונספט עיצובי אסתטי, מעניין ועדין של הפכים משלימים. כך, הם חיברו בין חשוף ונסתר, חם וקר, מעוגל וישר, רך וקשה, פונקציונלי ואסתטי, טבעי ומלאכותי, ישן וחדש.

ביה"ס לעיצוב של סטודיו 6B בחיפה. אדריכל מיקי בן גן ומעצבת הפנים עדי ורמוס(צילום: איתי בנית)
עמודי בטון חשוף מעוגלים מתכתבים עם תעלות המיזוג החשופות בצורה ובסגנון(צילום: איתי בנית)
משחק בין חשוף לנסתר. חלון שנפער בפריט נגרות ומאפשר מבט עד לחלון הרחק מאחוריו(צילום: איתי בנית)

המשחק בין חשוף ונסתר למשל, מתגלה מיד עם הכניסה לבית הספר. למרות שהשטח המוביל לעמדת המזכירות צר וקטן יחסית, מיד מעבר לה מתגלות שתי כיתות לימוד רחבות ידיים, המושכות את המבט קדימה והלאה אל האור הטבעי והנוף היפהפה הנפתח מעבר להן ונגלה בחוץ. רמז לחוץ ולמרפסות הענק המקיפות את החלל, ניתן למצוא בפרט משעשע המדמה חלון ברהיט המדפים שבגב עמדת המזכירות. "מאחר והמשרד עומד בין הכניסה לבין קיר המסך החיצוני ממנו משתקף הנוף, פערנו שני חלונות בנגרות שיאפשרו הצצה ארוכה לאור ולנוף", אומרת מעצבת הפנים ורמוס.

דוגמה למשחק עיצובי בין צורות מעוגלות וישרות, ניתן למצוא למשל בניגודים שבין פרטים מבניים ורהיטים מסוגים שונים. כך למשל, עמודי הבטון החשוף של המבנה עגולים וכך גם תעלות המיזוג התלויות מעל וחלק מהרהיטים ומאביזרי הנוי עגולים או מעוגלים. בין היתר, אפשר לציין את עמדות המרצים, עמדת המזכירות, ספסל ההמתנה בכניסה וארונות המטבח. לעומתם, הריצוף, תצורת הכיתות וחלונות המסך העצומים, מאזנים את המראה בקווים ישרים ונקיים.

צבעוניות קרה, שמתאימה לעבודה. חלל ביה"ס לעיצוב בחיפה(צילום: איתי בנית)
הלובי עוצב מתוך חשיבה על יפה ופונקציונאלי כאחד(צילום: איתי בנית)

"הלובי עוצב תוך הבנה שהוא שער כניסה לבית ספר לעיצוב - כזה שצריך להיות גם יפה וגם פונקציונאלי", מסבירה ורמוס. "הצורניות המעוגלת שחוזרת על עצמה באזור זה, מקנה אווירה ותחושה ונעימה. האופן בו הסתרנו בו את רוב המערכות לצד הצבעוניות החמה והתאורה הרכה, יוצרים מעבר נעים בין החוץ אל הפנים. כיתות הלימוד, לעומת זאת, מתוכננות כקורקטיות ומשלבות צבעוניות קרה שמתאימה לעבודה. הן חושפות את התשתיות במפלס התקרה ומוצפות אור הניתן להחשכה במידת הצורך".

כאן לומדים סטודנטים מרוצים

מסתבר, שהכלי החשוב ביותר בארגז הכלים ששימש לעיצוב החללים השונים מיד לאחר החלוקה הראשונית בעזרת קירות, כלל כעשרים פרטי נגרות שונים שעוצבו במיוחד לפרויקט. פרטים אלה, שימשו גם להגדרת חללים כגון משרד מנהלת שמהווה 'קופסה בתוך קופסה'. דוגמה נוספת, הם שולחנות הלימוד המודולריים שניתן להציב באופנים שונים וליצור כך חוויית למידה משתנה בהתאם לצורת הכיתה ואופי השיעור הספציפי.

שולחנות לימוד מודולריים מאפשרים חווית למידה משתנה(צילום: איתי בנית)

"פרטי נגרות הם חומר גלם פיסולי שמאפשר למעצבים ביטוי יצירתי", אומר אדריכל בן גן "כך למשל פיסלנו את המטבח ואת עמדת המזכירות בסגנון שהזכיר לנו מבני באוהאוס. מטרת התכנון מבחינתנו, הייתה ליצור מרחב לימוד ועבודה שייתן השראה למי שלומד בו, שיעשה חשק למי שעובד בו ושיגרום למתעניינים בלימודים ומרואיינים לעבודה לרצות להישאר ולחזור אליו".

  • עיצוב פנים
  • חיפה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully