הם עשו עלייה מהקריביים וככה נראית הדירה שלהם בישראל

למה שמישהו ירצה לעזוב את הקריביים? לא ברור. אבל המשפחה הזאת עשתה את זה ובחרה לעלות לישראל ולקנות בית בעיר שקרובה מאוד לים - איך נראה הפנטהאוז שלהם?

16/02/2022

הפרוייקט: פנטהאוז בנתניה
שטח: 180 מ"ר + מרפסת גג גדולה
דיירים: זוג + 2
תכנון ועיצוב: נועה קופרמן

זוג פלוס 2 ילדים הגיעו מהקריביים, לאחר שעשו עלייה ארצה והחליטו להתאחד עם משפחתם המורחבת. מדובר במשפחה של אוהבי ים, שמתחזקים תחביב גלישה שבוער בהם, ולכן היה להם ברור שביתם בישראל חייב להיות בקרבת הים והגלים. בסופו של דבר החליטו לרכוש דירת פנטהאוז מקבלן בעיר ימים בנתניה.

שטחה של הדירה הוא 180 מ"ר מרווחים ומאווררים ונוסף על כך היא נהנית ממרפסת גג אקסקלוסיבית בשטח דומה. ומכל חלונות הדירה נשקף הים הכחול. בני הזוג שרכשו את הדירה ניחנו בטעם טוב ושפע סטייל, וביקשו מהמעצבת נועה קופרמן לעצב להם דירה שתתאים למידותיהם, תרגיש יוקרתית ומלאת שיק.

עוד בוואלה!

ורוד מבריק: דירה עם מטבח ורוד פוקסיה שנראית כמו ממתק צבעוני

לכתבה המלאה
ברור שיש נוף לים. פנטהאוז בנתניה בעיצוב נועה קופרמן(צילום: עודד סמדר)
סלון בגווני אפור(צילום: עודד סמדר)

"כמי שנושא הסדר קרוב ללבה, אחד הפרמטרים החשובים לי ביותר בתחילת כל תהליך הוא האחסון", מסבירה קופרמן את הצעד הראשון שבו בחרה לפתוח את התהליך העיצובי והתכנוני מול בעלי הבית. "אני מבקשת מלקוחותיי רשימה של כמויות. כמויות נעליים, בגדים, מוצרי חשמל וכו', אם לפעמים אני אפילו מבקשת מהם לצלם לי את הארונות שיש להם ואת תכולתם, כדי שאוכל להתרשם מהיקף האחסון הדרוש. כך אני יכולה להיות בטוחה שפינות האחסון שאני מתכננת יהיו תואמות לצרכים של המשפחה".

"חשוב לי שהבית יהיה מתוקתק, מסודר וללא בלאגן. זהו פרמטר שמאוד מאפיין את הפרוייקטים שלי - סדר! עוד בשלב התוכניות אני יודעת בדיוק איפה כל פריט יאוחסן. זאת, כמובן לצד היכרות מעמיקה עם לקוחותיי, על מנת להבין את הסיפור של המשפחה, הצרכים שלהם, ההעדפות, החומרים, הצבעים ואז התהליך מתחיל לרקום עוד וגידים. אני גם מכינה הדמיות מפורטות שמאפשרות "לטייל" בדירה ולהבין בדיוק איך ייראה הבית.

פנטהאוז בנתניה למשפחה שעשתה עלייה מהקריביים עיצוב: נועה קופרמן. עודד סמדר,
הטריק של תכנון האחסון הוא משהו שכולנו יכולים לאמץ. קיר נגרות בסלון(צילום: עודד סמדר)
הפרקט הונח באלכסון כדי לטשטש את הזוית האלכסונית של המטבח ביחס לסלון(צילום: עודד סמדר)

הדירה בנתניה שופצה לחלוטין ושודרגו בה מערכות החשמל, מיזוג אויר, אינסטלציה, תאורה, מטבח ועוד. היא עוצבה בסגנון מודרני ויוקרתי. בעת הכניסה לדירה מתגלה חלל גבוה עם תקרה בגובה של 3.30 מטרים ופרקט פישבון שהונח בצורה אלכסונית, כדי לטשטש את העובדה שהמטבח ממוקם בזווית אלכסונית ביחס לחלל הסלון.

הסלון עוצב בגוני אפור והאלמנט הבולט ביותר שלו הוא קיר נגרות דומיננטי ומרשים ועליו מורכב מסך הטלוויזיה והוא מכיל שפע של חללי אחסון מוסתרים, הכולל גם ארון משקאות עם תאורת לד. החלק התחתון של הקיר מדמה אבן וכולל מדפי ברזל.

קיר הנגרות כולל גם בר עם תאורת לד(צילום: עודד סמדר)
פינת האוכל(צילום: עודד סמדר)

פינת האוכל סמוכה לקיר הנגדי שעומד בדיוק מול קיר הנגרות בסלון, והוא נצבע בגוון שחור שולחן האוכל עשוי עץ גושני בטקסטורה גסה וסביבו עומדים כסאות מודרניים עם רגלי מתכת. שני גופי תאורה דקיקים תלויים מעל שולחן האוכל והתאורה המינימליסטית תורמת למראה הנקי של החלל הציבורי. וילון חצי שקוף ורך מלביש את הסלון, למרות שרוב הזמן הווילון פתוח, ומאפשר למשבי רוח קלילים ודקים להיכנס אל הסלון מן הים.

מטבח משודרג ומסוגנן בגימור מתכתי(צילום: עודד סמדר)

המטבח מסוגנן היטב, עם כיור וכיריים שממוקמים על האי, שמחופה בפורמייקה במראה מתכתי. סביב האי ממוקמים כסאות בר ולצידם מקרר יין. חזיתות המטבח נבחרו בגוון דומה לגימור של המקרר, זאת משום שהבעלים לא רצו מקרר אינטגרלי, אלא להשאיר את המקרר בנראותו המקורית, ולהתאים את המטבח אליה. במרכז המטבח תוכננה מעין קובייה פתוחה שתפקידה לספק מקום רב יותר לטובת משטח העבודה.

חדר השינה של ההורים(צילום: עודד סמדר)
הממ"ד הפך לחדר ארונות עבור האישה(צילום: עודד סמדר)
חדר רחצה הורים(צילום: עודד סמדר)

סוויטת ההורים היא עוד דוגמה מעניינת לחשיבה מחוץ לקופסה שמייצרת שטחי אחסון נוספים. הממ"ד של הדירה מתפקד כחדר ארונות, והוא הוקדש כל כולו לטובת המלתחה של בעלת הבית. בן זוגה קיבל ארון בגדים בסמוך לחדר השינה, ועל חשבון חדר הכביסה. קופרמן, בעצם "גנבה" חלק מהשטח של חדר הכביסה ובכך יצרה מימין לסוויטה פינת ארונות לבעל.

כדי לא לחסום את המרפסת והנוף שנכנס מהחלונות בחדר השינה, מסך הטלוויזיה הותקן על עמוד. שתי שידות קומפקטיות מוקמו בכל אחד מצדי המיטה עם שקעים בילט-אין שתוכננו בשידה עצמה, ומעליהן גופי תאורה דקיקים שמתכתבים עם יתר הבית.

בן הזוג קיבל פינת ארונות ש"נגנבה" מחדר הכביסה הסמוך(צילום: עודד סמדר)
חיפוי אבן אפורה ומקלחון עם ספסל. חדר רחצה הורים(צילום: עודד סמדר)
שירותי אורחים(צילום: עודד סמדר)

חדר הרחצה של ההורים קיבל מראה חדש לחלוטין עם הנמכת תקרה, תאורת לד, בחירה בחיפוי אפור במראה אבן טבעית ומקלחון מפנק עם ספסל. שירותי האורחים חופו במראה בטון עם כיור מקוריאן בצורת שוקת, מדף קטן ושני גופי תאורה דקיקים שמשתלשלים מעליו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully