שולחן אבירים ל-20 סועדים ומטבח כפול: איפה הבית הזה?

בבית הגדול הזה מתגוררת משפחה גדולה שמאוד אוהבת לארח בגדול - ולכן, הכול פה ענק, מפנק, יוקרתי ועשוי בעזרת חומרי הגימור הכי High End שיש. רוצים לעשות סיבוב בפנים? יש מלא תמונות

כמה ספייס! תקרה בגובה כפול וויטרינות של 6 מטרים מקיפות את הסלון (צילום: עינת דקל)
  • הפרוייקט: בית פרטי על קו הים באשקלון
  • השטח: 370 מ"ר בנוי על מגרש של 600 מ"ר
  • הדיירים: זוג + 4 בנים (שלישיה + בן זקונים)
  • תכנון ועיצוב: מיטל כנען - מומה דיזיין
  • ריצוף, חיפויים וכלים סניטריים: אלוני

עוד בוואלה!

מטבח ורוד? כן, וזה פשוט משגע! דירה שחייבים לראות

לכתבה המלאה
לשמור על בית הומה וסואן שייראה מסודר ופרקטי - זה אתגר. הסלון (צילום: עינת דקל)

לבנות בית זה תמיד תהליך ארוך ומורכב. לבנות אחד כזה בלי לתכנן מראש ולהתגלגל לזה בזכות רצף אירועים טובים, זה מורכב אפילו יותר. "בניית בית פרטי כוללת בתוכה מלבד מנהלות ולוגיסטיקה רבות, המון החלטות לגבי תכנון ועיצוב", אומרת המעצבת מיטל כנען, בעלת המשרד מומה דיזיין. "זה החלום של 'לבנות את בית החלומות', אך יש קושי בכל המורכבויות של תהליך שכזה. האתגר שלי הוא לייצר מסע חיובי ופורה ובסופו להגשים את החלום".

במקרה של הפרוייקט הזה הדיירים ביקשה בית עם אווירה ביתית וחמה, אך בה בעת לשמור על תכנון עם מרחבים ועיצוב מדויק. החשיבה על שילוב הדברים עמדה לנגד עיני המעצבת בתכנון ובבחירות העיצוביות והחומריות בבית. "מדובר על משפחה מאוד צעירה, בועטת וכיפית עם הרבה תנועה (4 בנים, בכל זאת) ועל אף האופי הזה חשוב היה לשמור על מראה קלאסי, נקי, לא צבעוני, משולב חומרים טבעיים אך לא צבעוני ורועש. כל זה בשילוב בית מאורגן ופרקטי שאיכשהו על אף התנועה בבית והנפשות שחיות בו ישמור על המראה הקלאסי. אחת הדרכים שלי להשיג את זה היתה בעזרת רמת גימור גבוה ומדויקת, מה שנקרא HIGH END", היא מסבירה.

שמירה על קשר בין כל חללי הבית המרווחים והמרוחקים. מבט מהגלריה של קומת המגורים אל הסלון בקומת הכניסה (צילום: עינת דקל)
בזכות המבנה המעוגל וקישוט הצמחייה, העין נמשכת אל הגלריה וזה תורם לחיבור בין החללים (צילום: עינת דקל)

הקו המנחה של חלוקת החלל היה ידוע מראש: קומת הקרקע - חלל ציבורי רחב לאירוח ובו חלל כפול, פינת אוכל גדולה במיוחד ומטבח רחב מאוד, פונקציונאלי, מותאם לתכנון בו מטבח הוא מרכז הבית. בנוסף, סוויטת הורים מפנקת מאוד, ושירותי אורחים. קומת המגורים - חלל ציבורי לבנים, לאירוח ובילוי שלהם, בנוסף 4 חדרי שינה עם פונקציות זהות, ולכל שני חדרי שינה מקלחת ושירותים צמודים. בנוסף, גלריה רחבה הצופה אל החלל הציבורי למטה, ואזור שירות וכביסה. קומת המרתף תוכננה כדי לשמש לחלל עבודה מהבית עם תכנון עתידי לשמש כיחידת דיור עבור אחד הבנים.

בקומת הקרקע נעשה דגש על יצירת הפרדה בין חלל האירוח לחלל המטבח. הסלון טופל בקפידה, עם חלל כפול, מערכת ישיבה מפנקת לרביצה, וכורסאות ישיבה ורביצה מכל כיוון. הריפוד שנבחר למערכות הישיבה משדר יוקרה אך יחד עם זאת שומר על פרקטיות וקל לניקוי. גם כאן שילבנו בין שני העולמות הללו שמלווים אותנו בכל החלטה בבית. משפחה וחמימות מול קלאסיות ועיצוב.

20 איש לארוחת ערב בספונטני? שום בעיה. שולחן אבירים מעץ ממוחזר על רקע ספריית עץ ומתכת (צילום: עינת דקל)
מפרידים בין החלל הציבורי לסוויטת ההורים. שירותי אורחים (צילום: עינת דקל)

כדי לייצר דינמיקה בין חלל הסלון לאזור חדר השינה נוצר חלון פנימי שמאפשר לראות חלק נוסף של הקומה בצורה מרומזת בלבד. כל זה מוקף בוויטרינות ענקיות עד לגובה של שישה מטרים, אשר צופות לגינה ולבריכה. בנוסף קיימת גלריה עליונה בקומת המגורים, שקושטה בצמחיה עשירה, וגם היא שומרת על הקשר בין בני המשפחה הנמצאים בחלקי הבית השונים.

בין חלל האירוח לפינת האוכל והמטבח נמצאים שירותי האורחים והגישה לסוויטת ההורים. בפינת האוכל יצרנו שולחן אבירים שיכול להושיב 20 איש, ותמיד מוכן לאירוח. השולחן עשוי עץ ממוחזר וסביבו הוצבו כיסאות ישיבה מרופדים ונוחים. הבית הזה הוא בית מארח, מבשל ומשפחתי, וחשוב היה לדיירים שתהיה להם פינת אוכל מוכנה לאירוח רחב בכל רגע. כדי לשמור על פינת האוכל נעימה ומעוצבת, היא שולבה בספריית ענק בה פוזרו פרטי עיצוב ואומנות כמו גם פרטי משפחה ותמונות. גם כשאזור פינת האוכל אינו בשימוש הוא לא מרגיש כמו חלל מבוזבז ויתום, כמו שעלול לקרות, והפך להיות אזור מעוצב ומרכזי.

מטבח כפול מטעמי כשרות (צילום: עינת דקל)
אי גדול לארוחות משפחתיות יומיומיות ומצומצמות (צילום: עינת דקל)

המטבח תוכנן בקפידה בהתאם לצרכי הבישול. בבית שבו יש ארבעה ילדים צעירים ונוסף על כך גם חיבה לאירוח, למטבח היתה חשיבות גדולה בעיקר מהפן הפרקטי. "היה לי חשוב לשלב חומרים יוקרתיים ולייצר תכנון חכם אשר לא יגרע מהפונקציונאליות אך גם יאפשר מראה נקי ומעוצב המדבר בשפה של הבית", הסבירה המעצבת. שיקול נוסף היה שתכנון המטבח הצריך התייחסות להפרדה בין בשר וחלב אשר מכפילה את הצורך בכיור ובאחסון. זו הסיבה שיש בו משטחי עבודה רחבים, שני כיורים, מערכת גז ואינדוקציה משולב ושלל מקומות אחסון. כדי לא ליצור עומס, רק קיר אחד קיבל ארונות גבוהים וגם בהם נפתח 'חלון' בנגרות עם כוורת לאחסון ולפרטי עיצוב. "בחרנו גם פה בחומרים טבעיים, פורניר עץ אגוז, שיש גרניט טבעי ומכשירי חשמל 'בילד אין' בכדי לשמור על קו נקי ומעוצב", אןמרת כנען.

כדי לא לייצר מראה עמוס, רק קיר אחד קיבל ארונות גבוהים (צילום: עינת דקל)
איזה כיף לקום בבוקר למראה הזה שנשקף מהחלון. סוויטת ההורים (צילום: עינת דקל)

סוויטת ההורים תוכננה כך שתשמור על המרחבים של החלל הציבורי, ותישאר קרובה אליהם בשביל הנוחות של הזוג ובשביל המחשבה קדימה. הסוויטה מפנקת מאוד, וכוללת חלל רחב הצופה אל הבריכה עם ויטרינות ענקיות, טואלט ענק וארון נעליים גדול מאוד, חלל רחצה עם כיור כפול, ומקלחון ענק הפתוח כולו לחלל השינה, וכמובן חדר ארונות מפנק. כדי לייצר עניין ומראה יוקרתי, חלל השינה עוצב בקפידה מחומרים טבעיים במראה רך ובהיר ברובו, עם פרטי תאורה ונגרות עדינים שמשתלבים עם הנוף הנשקף מהוויטרינות, ולא לוקחים את תשומת הלב ממנו. חלל הרחצה עוצב בניגודיות מוחלטת מבחינת החומרים והצבעים, עם ריצוף וחיפוי גרניט פורצלן דמוי שיש שחור עם נימים למראה דרמטי ויוקרתי, כאשר שילוב שני החללים יצר את השילוב המדובר בין המשפחתיות לקלאסיות.

חלל השינה עוצב בקפידה מחומרים טבעיים במראה רך ובהיר עם פרטי נגרות ותאורה עדינים. ארונות: ריביירה (צילום: עינת דקל)
חדר הרחצה של ההורים לעומת זאת, עוצב במראה דרמטי במראה שיש שחור עם נימים ומקלחון ענקי (צילום: עינת דקל)

כשעולים במדרגות לקומת חדרי השינה של הילדים נחשפים לוויטרינה נוספת המלווה את העלייה ומכניסה שפע של אור טבעי מבחוץ, בסוף גרם המדרגות נמצאת הגלריה שצופה לחלל הסלון. "הגלריה תוכננה במבנה מעוגל ומעוטר צמחיה, כדי לתת לו מראה שונה ומודגש שהעין תבחר ללכת לשם, וכך לייצר באופן תמידי את הדינמיקה בין שני החללים", מסבירה כנען. "אחד החששות של משפחה כאשר היא עוברת לבית גדול כל כך הוא לאבד את האינטימיות. חשוב היה לנו לנסות לשמור עליה גם במרחבים הגדולים הללו".

עוד מבט לחדר הרחצה של ההורים (צילום: עינת דקל)
הקפדה על מראה גברי, בוגר, מעוצב ואלגנטי. חדר הרחצה של הבנים (צילום: עינת דקל)

חדרי הבנים תוכננו בצורה דומה, בכל אחד מהם מיטה זוגית, ארון מתוכנן ופונקציונאלי ופינת מחשב וכוורת אחסון. החומרים שנבחרו לרצפה בקומת המגורים הם פרקט עץ טבעי שמוסיף חמימות, ואילו עבור הקירות והנגרות נבחרו צבעים כחולים, אפורים ושחורים כדי להעניק מראה גברי, בוגר, מעוצב ואלגנטי.

בחדרי הרחצה (שכזכור כל שני חדרי שינה חולקים אחד מהם) נבחר עיצוב דרמטי עם פורצלן דמוי בטון בשילוב חיפויי עץ. דגש רב ניתן גם כאן למראה הקלאסי-אלגנטי, בגופי התאורה, בברזים ובגמרים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully