עיצוב מריאנה סיסון (באדיבות כוכב אלומיניום). מאור מויאל,
צילום: מאור מויאל,

אין דבר כזה 'אי אפשר': הבית שעלה על כל הציפיות

זוגות זוגות, כך מורכבת המשפחה שמתגוררת בבית הזה שיש בו חדרים אינטימיים ומדויקים, לצד חללים משותפים שוקקים ומרווחים. זוגי, אי-זוגי, ביחד או לחוד, כך חיה המשפחה בהרמוניה ובסטייל

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרויקט: בית פרטי במושב במרכז הארץ
שטח בנוי: 300 מ"ר
עיצוב ותכנון: מריאנה סיסון
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
צילום: מאור מויאל

בית קטן וישן, שישב על שטח משפחתי, נהרס ונבנה מן היסוד, כדי לשרת זוג הורים, את הוריהם שגרים איתם, צמד בנות, וזוג כלבים שובבים. "בני הזוג שכרו את שירותיי בשלב ההיתרים", אומרת המעצבת מריאנה סיסון. "הם העבירו לי את תוכניות ההגשה וגם תמונות השראה שאהבו, ואני הבחנתי בחוסר התאמה בין מה שהם אוהבים לבין התוכניות עצמן", היא מתארת. סיסון שאלה את בני הזוג לפשר הפערים, והם הסבירו לה שהאדריכל שעבדו איתו ציין שזה בלתי אפשרי לביצוע. "ואני אמרתי מיד: 'מה אי אפשר? בטח שאפשר!". לאחר מכן הם עברו לעבוד באופן בלעדי עם סיסון, אשר שכרה את שירותיהם של אנשי מקצוע שיבטיחו את איכות העבודה ואת בטיחות המבנה והפתחים החדשים.
הבית תוכנן עבור משפחה מורחבת, שמורכבת ממשפחה גרעינית וסבא וסבתא. הוא נבנה "מאפס" ומתפרס על מפלס אחד. אלמנט אדריכלי מעניין הוא קיר "שפיצי" שבולט מבחוץ, שמהווה תקרה משופעת בחדר המגורים. "קיר הקמין שבעלי הבית חלמו עליו בעצם 'נשען' על הזווית המעניינת הזו. ובחרתי גופי תאורה שלא יפגעו בתקרת העץ ולא 'יגנבו את ההצגה'", מסבירה סיסון.

עוד בוואלה!

באמצע השיפוץ הגיעה ההפתעה המשמחת מכולן

לכתבה המלאה
מפתחים חדשים וגדולים עם פרופילים עדינים וזכוכית סבתא. בית במושב במרכז בעיצוב מריאנה סיסון, באדיבות כוכב אלומיניום (צילום: מאור מויאל)
תקרה משופעת בחדר המגורים (צילום: מאור מויאל)
אלמנט 'שפיצי' שנראה מבחוץ. חזית הבית (צילום: מאור מויאל)

תכנון עתידי להפרדה

"התכנון כלל תשתיות להפרדה מלאה בין הבתים, אבל בעצה אחת עם הלקוחות, ובהתאם להתנהלות הכללית בבית, הוחלט לתכנן שתי יחידות נפרדות, אך חלל ציבורי ומרכזי לטובת כולם ביחד", מסבירה סיסון. "החיבורים בחלל המרכזי ניתנים לסגירה עתידית, אבל כרגע הם נהנים מחלל מורחב וממטבח רחב ידיים, וההפרדה אינה עומדת על הפרק".

יחידת ה"סבא וסבתא" תוכננה כמקום אינטימי משלהם, הכולל חדר שינה, חדר ארונות מרווח, חדר רחצה מפנק, אזורי שירות וחדר עבודה. "זה ממש בית בפני עצמו", מחייכת סיסון. "למרות שכולם נכנסים מאותה הכניסה, ונהנים מאותם השטחים הציבוריים".

מקום אינטימי משלהם, שהוא חלק מבית המשפחה. חדר הסבתא והסבא (צילום: מאור מויאל)
שלב זה ההפרדה לא עומדת על הפרק וכולם נהנים מהחללים המשותפים והרחבים (צילום: מאור מויאל)
כל האלמנטים בבית הוכפלו לזוגות: שתי ספות, שתי כורסאות (צילום: מאור מויאל)

גם יחידת הבנות תוכננה באופן כזה שלהן, עצמן, יהיו חדרי שינה נפרדים, אך לכל אחת גישה מחדרה אל חדר רחצה משותף ומרהיב ביופיו. "לכל אחת מהן כיור נפרד עם מראה וארון רחצה רחב. אמנם הן נכנסות מהמסדרון אל חדרן בנפרד, אבל נפגשות בשמחה בחדר הרחצה, כל אחת מהכיוון שלה", מסבירה סיסון. חדר הרחצה על טהרת המראה הנקי, בלבן, עם נגיעות של זהב מוברש. "כיאה לנסיכות", היא מוסיפה.

פלטת גוונים שנותנת כבוד לחומרים

סיסון בחרה ב"תפאורה" לבנה, הכוללת קירות לבנים, הרבה מפתחים במסגור אלומיניום דקיק, ובקווים נקיים ונעדרי קישוט, שמכניסים שפע של תאורה טבעית לחלל. "לרוב אני מכניסה וילונות בכל הפרויקטים שלי. כאן, באופן יוצא דופן, ומה שניכר כאחד הדברים היפים בבית, החל כבקשה מצד הבעלים לשמור על פתחים נקיים. לכן שמרתי על קו נקי, על מסגור עדין, וחללי הבית הפכו בעצם לפתחי אור מקסימים שמשקיפים אל גינה יפה", מסבירה סיסון. מכיוון שבבית שולבו פרופילים של אלומיניום והרבה זכוכית, סיסון מדגישה כי היה צורך באפיון מאוד מדויק של הצרכים. "לכן השתמשנו בוויטרינה 'שיודעת' להיפתח כמו דלת, במקום דלת כניסה מסורתית, מחופה בזכוכית 'סבתא', זכוכית חלבית בשירותי האורחים, ובאופן כללי הקפדה על קו פתוח שישדר אוורור ומרחב, ככל האפשר", היא מחדדת.

הקפדה על קו פתוח שמשדר אוורור ומרחב (צילום: מאור מויאל)
חלון תמונה במטבח (צילום: מאור מויאל)
פריטי אמנות מרהיבים שולבו בחדרי הבית כולם - גם של הילדות (צילום: מאור מויאל)

חיפוי רצפה עשוי מפורצלן, דמוי פרקט עץ, בגודל של 180/200 ס"מ משרה תחושת נינוחות בחלל, ומעניק מראה הומוגני ואחיד לרצפה. נגיעות של זהב מוברש באביזרי הסניטריה נדמות כתכשיט לבית, והכל יחד מעניק חזות שקטה, רגועה, ועם זאת יוקרתית ועל זמנית מסוגה. לצד אלה, שולבה אמנות מרהיבה וייחודית של המעצבת עצמה, תחת המותג Art by Marianna Sisson.

מרחב מגורים מושלם

חדר המגורים מגלם אף הוא את המראה הנינוח והמזמין, ובו הבלחות צבע שמעניקות קונטרסט לחזות הכללית, ומבחינות אותו מכל יתר החללים. גם כאן נשמר עיקרון הזוגיות שמנחה את הבית: ספות ישיבה ארוכות מחופות בבד אפור זו מול זו, ולצידן זוג כורסאות בצהוב משובב-עין. ביניהם זוג שולחנות עץ א-מורפיים, וזוג הדומים קלועים. הכורסאות צופות אל קיר בידור וקמין, אך גם אל החוץ, כאופציה מרעננת בהרבה, תוך הפרדה אלגנטית של מפתחים רחבים המחולקים בעזרת פרופילים דקיקים.

קמין בסלון הגדול (צילום: מאור מויאל)
שולחן עץ רחב ידיים עם כיסאות בגוון קרם. פינת האוכל (צילום: מאור מויאל)
גוף תאורה מוזהב תלוי מעל פינת האוכל (צילום: מאור מויאל)

גוף תאורה עגול בגימור זהב מוברש מדגיש את תקרת העץ ועוזר לתחום את החלל בצורה אלגנטית. גוף התאורה הזה מתכתב עם שכנו, שמעל פינת האוכל הנמצאת בסמוך לסלון. שולחן עץ רחב ידיים וסביבו כיסאות בגוון קרם מעודן, מספקים מענה לאירוח מוקפד ורב-משתתפים. בחללים אלה שולבו עציצים רבים, למראה ירוק ומחמם-נפש, וכן שכיות חמדה ויצירות אמנות שמוסיפות עומק לחלל הרחב.

מבשלים ביחד

סיסון מספרת כי דווקא בתקופה האחרונה, שבה חווינו על בשרנו את חשיבות הקשר המשפחתי והחיבוק העוטף, יש משמעות עמוקה יותר למשפחה גדולה שחולקת קורת גג אחת. "אחד הצרכים הבולטים של בני הבית היה מטבח גדול, שאפשר לבשל בו ביחד ולארח בו בנוחות", מסבירה סיסון. "כמובן שיש חשיבות לחומרים הנבחרים בחלל הזה, שצריכים להיות קלים וידידותיים לתחזוקה". בהתאם לזאת תוכנן המטבח, כיתר הבית, מתוך תפיסה מינימליסטית, שבה מוגדל החלל לטובת תכנון מיטבי. "כלומר קודם הפרקטיקה ורק אחריה האסתטיקה העיצובית", היא מדגישה.

קודם כל הפרקטיקה, אח"כ האסתטיקה - המטבח הגדול (צילום: מאור מויאל)
כולם יכולים לבשל כאן בצוותא (צילום: מאור מויאל)

יחידת הארונות היא שילוב בין אחסון נמוך לגובה, כשהיחידה שמתנשאת אל-על שומרת על גובה החלל, אך מבלי לפגוע במראה התקרה. היא מסתירה בתוכה אביזרי חשמל כמו מקררים אינטגרליים, וכוללת גם זוג תנורים, מיקרוגל ומכונת קפה. היחידות הנמוכות כוללות משטחי עבודה נוחים, וחלונות המשקיפים אל נוף מרהיב ומלא השראה. במרכזו של המטבח אי ישיבה רחב, שהופך לזירה השוקקת ביותר בתום יום עבודה.

סוויטת שינה מהחלומות

קיר של מטר וחצי משמש כגב מיטה ומאחוריו נמצא חדר הרחצה. יחידת ההורים (צילום: מאור מויאל)
זוג מנורות וינטג' נתלו לצדי המיטה (צילום: מאור מויאל)
חדר רחצה פתוח וחשוף עם אמבטיה יפנית וכיור רחב. חדר הרחצה ביחידת ההורים (צילום: מאור מויאל)

סוויטת ההורים תוכננה כחלל אחד, והחציצה העיקרית שבו היא בדמות קיר בגובה של מטר וחצי, שאינו "סוגר" את החלל. קיר זה משמש כגב מיטה, מצדו האחד, וקיר לקומודה רחבה מצדו השני. זוג מנורות לילה בסגנון וינטאג' מרפררות לזכוכית הסבתא שבכניסה לבית, ומדגישות את העושר החומרי בחלל. חדר הרחצה פתוח וחשוף, וכולל אמבטיה יפנית מצד אחד, וכיור רחצה מאבן בצד השני. בהמשך נמצא תא השירותים, כשהוא סגור ומובחן לטובת אינטימיות הכרחית. גם כאן נשמר המראה הלבן והנקי, ונגיעות של זהב מוברש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully