זרמים טובים: זה היה בית ישן, עכשיו הוא חדש ועם בריכה

בית פרטי ישן עבר שיפוץ נרחב: המראה הכללי עודכן המטבח והמקלחות הוחלפו וגם פריטי הריהוט והטקסטיל נרכשו מחדש. אך גולת הכותרת היא בגינה - שבה נבנתה בריכת זרמים מפנקת מול נוף ירוק ועוצר נשימה

מערכת וואלה! בית ועיצוב
ככה הוא נראה אחרי השיפוץ, אבל לפני כן הוא לא ממש התכתב עם סביבתו היפה. בית משופץ ביישוב קהילתי (צילום: ערן תורג'מן)

הפרוייקט: שיפוץ בית פרטי ביישוב קהילתי
הדיירים: זוג + 2
תכנון ועיצוב פנים: סיסי זיו
תכנון וביצוע בריכה: חברת פלגים

"היה חשוב לי להרגיש אותם. התחברנו מאוד, ובזכות הכימיה הטובה שנוצרה בינינו, הצלחנו להגיע לתוצרים עיצוביים מרשימים", אומרת מעצבת הפנים סיסי זיו על לקוחותיה. אך את המשפט הזה אפשר לקחת בהשאלה גם על יחסיו של הנכס עם הסביבה. הבית הפרטי הישן שממוקם בישוב קהילתי ותיק לא התכתב בצורה אופטימלית עם הסביבה היפה שבה הוא נמצא.

עוד בוואלה!

הם רצו ליהנות מהנוף המטריף, אז הם הגביהו את כל המגרש

לכתבה המלאה
הגינה שופצה מהיסוד גם היא ונבנתה בה בריכת שחייה חדשה. מבט מן האוויר על המגרש שבו בנוי הבית (צילום: ערן תורג'מן)
שלושה מפלסים. מבט מלמעלה אל הסלון המעודכן (צילום: ערן תורג'מן)

שינוי מהיסוד, תוך הרחבת הפתחים וחללי הבית השונים, הגבהת הגגות, תוספת של בריכה הצופה אל נוף ירוק ומרהיב ושאר מאפיינים מודרניים - הפכו אותו לפנינה שהוא, כשהנוף נשקף כמעט מכל פינה בבית, ועדיין נשמרת בו תחושת הרכות והחמימות.

הבית, בן שלושה מפלסים, יועד עבור בני זוג ושני ילדיהם. במפלס הראשי כל החללים הציבוריים, ביניהם חדר המגורים, המטבח, חדר האוכל ושירותי האורחים. חמש מדרגות מובילות מעלה, אל המפלס השני והמשפחתי במהותו, ובו סוויטת חדר השינה, פינת משפחה וחדר שינה עבור אחד הילדים. בקומה העליונה תוכננו שני משרדים וחדר שינה נוסף לילד, אשר כולל גם מרפסת.

הרחבת הפתחים תרמה מאוד למראה המודרני והאוורירי. הסלון (צילום: ערן תורג'מן)
החלל שבו שוכן המטבח הורחב והמראה כולו עודכן (צילום: ערן תורג'מן)

הגינה שסובבת את הבית שופצה גם היא מהיסוד, ונוספה לה בריכה רחבת ידיים ויפהפייה. השינויים המבניים המפליגים כללו, בנוסף להרחבת החללים והמפתחים, גם שיפוץ של מבואת הכניסה, מהפך נרחב בגינה, הגדלת חלל המטבח ושיפוץ נרחב של החללים הרטובים, שכלל את החלפת החיפויים וכלי הסניטריה. גם פריטי הריהוט ואביזרי הטקסטיל נרכשו מחדש, כך שיתאימו לחללים החדשים שנוצרו ויתכתבו היטב עם החוץ.

מתמזגת עם הנוף ונושקת לירוק שסביבה. הבריכה (צילום: ערן תורג'מן)

זיו יצקה תוכן מודרני, תעשייתי ונקי אל חללי הבית, והשתמשה בחומרים כמו ברזל וזכוכית, כמוטיב עיקרי בעיצוב הפנים. לצד אלה בולטים בניגודיותם אלמנטים וחומרים רכים ועוטפים, כמו עץ ובמבוק, וכן פריטי טקסטיל ופריטי ריהוט המעודדים שיח וקרבה משפחתית, דוגמת שני שזלונגים נינוחים שהוצבו בפינת המשפחה, לטובת השתרעות נינוחה ונעימה.

קוביית ארונות אפורה בכניסה לבית: מסתירה בלאגן, ארון חשמל וכניסה לשירותים (צילום: ערן תורג'מן)

אלמנט עיצוב בולט אפשר לפגוש כבר בכניסה לבית, שם תכננה זיו ארון גדול לאורכו של הקיר, בדמות קובייה אפורה. גוון זה הותאם לזה של ארונות המטבח, הנגלים מהמבואה, ומתכתבים היטב. הארון שבכניסה מכיל שפע של מקומות אחסון, לשימושם של בני הבית ולהסוואת הבלגן שלרוב מאפיין כניסות לבתים, וכן ארון חשמל. זיו הפתיעה וכללה בחובו גם כניסה אל שירותי האורחים. "הקובייה הייחודית הזו מוסיפה, בעיני, המון אופי ואפילו קצת מסתוריות, ו'גונבת' בקלות את ההצגה. היא הופכת ללב הבית, באופן שבו היא מכתיבה את אופי החלל כולו", מציינת זיו.

סוויטת השינה: אזור המיטה עוצב בצורה רכה וחמימה ולצדו ניצבת אמבטיית free standing מרשימה (צילום: ערן תורג'מן)
אזור הרחצה בסוויטת השינה - סגנון תעשייתי אורבני (צילום: ערן תורג'מן)

סוויטת השינה הזוגית מגלמת היטב את היצירתיות של המעצבת. היא חולקה לשניים, אך אלה מתמזגים, כמו שתי ישויות נפרדות, ליצירה שלמה אחת. החלק האחד כולל את אזור המיטה, שעוצב בצורה רכה ונעימה, המשדרת נינוחות, הודות לחיפוי פרקט עץ חמים וגווני אדמה מודרניים. החלק השני כולל את אזור הרחצה, שעוצב בסגנון תעשייתי אורבני בעזרת חומרים כמו זכוכית בטקסטורה "מסורקת", שמעמעמת ומאפשרת פרטיות למי שמשתמש במקלחון ובשירותים. אמבטיית free standing, חלומם של בני הזוג, מפארת את החלל ומוסיפה לו נדבך סקסי ומסתורי.

תמצאו כאן כל מה שנחוץ להרגעות מקסימלית. המרפסת (צילום: ערן תורג'מן)
בלילה היא נוצצת כמו יהלום כחול. הבריכה בגינה (צילום: ערן תורג'מן)

בני הזוג, העוסקים בספורט להנאתם, יוכלו להתענג מעתה, הודות לתכנון משותף של זיו עם חברת "פלגים", על בריכת הזרמים שעוצבה עבורם. אבנר צדוק, מנכ"ל חברת "פלגים" שעוסקת בתכנון, הקמה ותחזוקה של בריכות שחייה פרטיות וציבוריות, מציין כי הנוף הירוק והמרהיב שנשקף מכל פינה הוביל לעיצוב של בריכה ארוכה, בקו אחד עם המרפסת הביתית הנינוחה, שנדמית כיהלום כחול כשהיא מוארת בשעות החשיכה. בצדה השני של הבריכה נבנתה מדרגה קטנה שמובילה אל כר דשא ירוק, "מרחוק נדמה כאילו הבריכה מתמזגת בקו אחד עם הנוף ונושקת לירוק שמסביב", הוא אומר.

המרפסת שמקיפה את הבריכה כוללת את כל הדרוש להירגעות מקסימלית. כיסאות שיזוף, בר ומטבח חיצוני לאירוח, כמו גם סלון אלטרנטיבי מחומרים טבעיים, כל אלה נדמים כחופשה אקזוטית בארץ אחרת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully