הדירה הזאת עמדה נטושה שנים, כך היא נראית היום

קשה להאמין שהדירה רחבת הידיים והיפהפיה הזאת, שנמצאת בקרבת חוף הים של תל אביב עמדה ריקה מספר שנים. על המהפך היוקרתי אמונה המעצבת דורית סלע, שזהו הבית החמישי שהיא מעצבת עבור הדיירים

מערכת וואלה! בית ועיצוב
(צילום: אורי אקרמן)

מיקום: צפון תל-אביב
שטח: 200 מ"ר
דיירים: זוג + 3
תכנון ועיצוב: דורית סלע

דירות עם תצפית פנורמית ובמרחק הליכה מחוף הים נחשבות למצרך נדיר באזור תל-אביב. הדירה, ששטחה כ-200 מ"ר ושייכת עתה לזוג בשנות ה-40 להם שלושה ילדים, נהנית ממשאב זה ומהרבה יותר. אחרי מספר שנים במהלכן עמדה ריקה במצב שלד, רכשו אותה בני הזוג מהבעלים הקודם, שרכש אותה כדירה להשקעה, והתפנו לתכנן עבור משפחתם דירה שמותאמת לטעמם ולצרכיהם.

עוד בוואלה!

לעבוד מהבית, מהמשרד: המשרד שנראה כמו בית החלומות שלנו

לכתבה המלאה

הם פנו לדורית סלע, בעלת משרד לאדריכלות ועיצוב פנים שמתמחה בתכנון ועיצוב דירות יוקרה ובתים פרטיים. הקשר בינה לבין המשפחה הוא רב שנים וזהו הבית החמישי שהיא מתכננת עבורם. "הדירה עברה שינוי תכנוני מרחיק לכת במטרה לייצר זרימה אופטימלית, מפתח כמה שיותר רחב לכיוון הים והגדרה טובה בין הציבורי לפרטי" מסבירה סלע.

קווים אולטרה-מודרניים במטבח (צילום: אורי אקרמן)

אבל כדי להתחיל את השינוי היה צורך להזיז את מיקומה של דלת הכניסה, דבר שהתברר כלא פשוט כלל, במיוחד מבחינה בירוקרטית. "נקטנו בהליך לא שיגרתי במסגרתו שינינו את מיקום דלת הכניסה בכפוף לאישורים של כל הגורמים הנדרשים. קירות הבטון נוסרו, דלת הכניסה זזה וכתוצאה מכך החלל המרכזי נפתח", מסבירה סלע.

כדי להתחיל את הכל, היה צריך להזיז את דלת הכניסה קודם כל פינת האוכל ודלת הכניסה (צילום: אורי אקרמן)

החלל הציבורי של הסלון והמטבח הופרד בצורה כמעט הרמטית מחדרי השינה, אומרת סלע: "תכננתי הפרדה מיטבית והרמטית בין הציבורי לפרטי בעזרת קיר אדריכלי שמהווה קיר כוח עשוי פרופילים מעץ טיק ולוחות מתכת. מבעד לקיר מסתתר פרוזדור שמוביל לחדרי השינה של בני הזוג והילדים. בתוך הקיר מוטמעות דלתות שחלקן דלתות הזזה, שדרכן ניתן לעבור לחדרי השינה ולשירותי אורחים ואחת מהן היא חזית ארון איחסון ומעילים".

קיר כוח מחופה בעץ טיק ומתכת מספק הפרדה הרמטית בין המטבח והסלון הציבוריים ובין חדרי השינה הפרטיים (צילום: אורי אקרמן)

על מנת לשבור את המסה הישרה בחרה סלע לשלב פריטים מעוקלים ומעוגלים שמרככים את החלל, דוגמת הכיסאות בפינת האוכל, הספה בסלון וה- Bubble Sofa שממוקמת בפינת המשפחה. היא בחרה גם לשלב בין צבעוניות מונוכרומטית לאלמנטים חמים ובין מרקמים שיחד מעשירים את החלל ומוסיפים בו שכבות ורבדים. כך למשל מול המטבח הישר, שתוכנן ועוצב בקווים אולטרה-מודרניים חדים ונקיים וחופה בפורמייקת ננו עמידה בשני צבעים, בולטת ספת העור שרופדה עור טבעי בגוון חום עמוק ועשיר.

פריטים מעוגלים שוברים את המסה הישרה בחלל הציבורי. ספת עור חומה בסלון (צילום: אורי אקרמן)

המרפסת שצופה לנוף הפראי של חוף הים כמעט באין מפריע משמשת את בני המשפחה באופן תדיר, וקל להבין מדוע. סלע בחרה לשלב בה צבעים וגוונים בהירים ורכים שנותנים מקום של כבוד לנוף. על מנת לייצר הפרדה אופטימלית בין הדירה לשכנים בחרה להחליף את קיר הזכוכית הקיים שבמרפסת בקונסטרוקציה מברזל שעליה נשתל קיר ירוק מטופח ומרשים.

מחיצת הזכוכית הוחלפה בקיר ירוק שמספק יותר פרטיות מהשכנים ומוסיף לנוף החוף הפראי (צילום: אורי אקרמן)

החלל הפרטי תוכנן כך שכל אחד מבני הבית זוכה לאינטימיות ומרחב מחיה משלו. במסדרון תכננה עבורם סלע פינת טלוויזיה מינימליסטית שבמרכזה ספת הבאבל העמוקה, המפנקת והאייקונית אותה עיצב המעצב הסרבי-צרפתי סשה לקיק, מרופדת בד ג'רזי תלת ממדי. על הקיר נתלה מסך טלוויזיה מדוקק שכמעט ונטמע בו ומאפשר מעבר נקי.

ספת באבל ומסך טלויזיה דקיק במסדרון מהווים פינת טלויזיה מינימליסטית עבור המשפחה (צילום: אורי אקרמן)

סוויטת המאסטר של בני הזוג גדולה ומוארת ותוכננה בקפידה על מנת לנצל בצורה המיטבית את החלל. שטחה למעלה מ-30 מ"ר ובמרכזה מיטת FREE STANDING מרשימה, מנותקת מהקיר על מנת להרוויח מקום אחסון נוסף. ארון הבגדים הוסתר מאחורי דלתות זכוכית בלשית, שעם הדלקת האורות נעשות שקופות כמעט לחלוטין.

שטחה של סוויטת המאסטר הוא 30 מ"ר (צילום: אורי אקרמן)
דלתות הארון עשויות זכוכית בלשית שנאטמת או הופכת שקופה בלחיצת מתג. חדר השינה של ההורים (צילום: אורי אקרמן)

בחדר הרחצה של בני הזוג שילבה סלע בין ריצוף אבן לפרקט שנפרסו באלכסון על מנת לייצר פרספקטיבה של גודל ולהרחיב באופן רעיוני את שטח הפרוזדור. עבור חדר הרחצה בחרה בחומרים נקיים ומינימליסטים כמו קוריאן המשמש לאדנית המקלחון ולמשטח הכיור ומראה מעושנת שמחפה את מגירות הארון.

ריצוף אבן ופרקט שולבו והונחו באלכסון כדי להגדיל את הפרספקטיבה. חדר הרחצה בסוויטת המאסטר (צילום: אורי אקרמן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully