סודות בעליית הגג: בית מטריף עם בריכה

אחרי שנים בת"א, משפחה עם 4 ילדים החליטה שאם היא כבר עוזבת את העיר, אז שיהיה לטובת חווית מגורים יוצאת דופן. על מגרש בשרון הם בנו בית ענקי ומעוצב לעילא, שכולל בריכה, חדר כושר ו'חדר נסיכות' וגם עליית גג מפתיעה

מערכת וואלה! בית ועיצוב
חווית מגורים שהותאמה במדוייק לצרכים ולמאוויים של בני המשפחה. חלל הסלון בקומת הכניסה (צילום: שי אדם)

אחרי שנים של מגורים בלב תל-אביב החליטו בני זוג שלהם 4 ילדים צעירים לשנות אווירה: הם העתיקו את חייהם לווילה חלומית באחת השכונות הפסטורליות והיוקרתיות ביותר באזור השרון אותה תכננה עבורם שירלי דן. התוצאה הסופית היא חווית המגורים שהותאמה במדויק לצרכים ולמאווים של בני המשפחה, עם חללים גדולים ומפנקים ובריכה מטריפה בחצר שגם העיר ללא הפסקה - אחת הטובות בעולם ללא ספק - תתקשה לספק.

עוד בוואלה! NEWS

האח הגדול: איך בוחרים קמין לבית?

לכתבה המלאה

הרצון לספק לילדים את הטוב ביותר ולהנות ממרחבים פתוחים וירוקים מבלי להתרחק מדי מהסביבה האורבנית הם רק חלק מהסיבות שגרמו לבני הזוג, בשנות ה-40 לעשות שינוי משמעותי בחייהם. הם רכשו מגרש בשטח של חצי דונם באחת מערי השרון והחלו לפנטז על בית חלומותיהם. למשימה המורכבת הם רתמו את שירלי דן - בעלת משרד המתמחה בעיצוב ותכנון אדריכלי של וילות ובתי יוקרה. יחד איתה הם רקמו סביבת מגורים מושלמת להם ולארבעת ילדיהם הצעירים. שטחו של הבית החדש הוא כ-450 מ"ר בנויים שמתפרסים על פני קומת מרתף, קרקע וקומת חדרים ובנוסף, עליית גג קסומה בה תוכננה ממלכה של ממש לבת המתבגרת.

קומת המרתף כוללת אזור משחקים וחדר עבודה (צילום: שי אדם)

"השכלנו ליצור עבורם חווית לייף סטייל אמיתית", משחזרת דן. "כך למשל קומת המרתף אותה תוכננה עם חצרות אנגליות שמכניסות פנימה שפע של אוויר ואור. שם ממוקמים חדר קולנוע ביתי, חדר עבודה ואזור משחקים. בקומת הכניסה ממתין להם חדר כושר מאובזר ומכל פינה וזווית בבית אפשר לראות את הגינה הירוקה, פינות הבילוי והישיבה וכמובן הבריכה שממתינות להם בחוץ".

קיר כוח עם חיפוי תלת מימדי כהה ודרמטי (צילום: שי אדם)

בכניסה לבית הותקנה דלת כניסה גבוהה שמורכבת משתי כנפי עץ שנצבעו בגוון שחור ודרמטי. המבואה הפנימית רוצפה באריחי בלוסטון בדוגמת פישבון שמבדלים אותה ביחס לאבן הטרוונטין האפורה איתה בחרה דן לרצף את שאר הקומה.

,יש בבית הזה התמקדות בכל פרט". חלל הסלון וגרם המדרגות התלוי (צילום: שי אדם)

"יש בבית הזה התמקדות בכל פרט", מסבירה דן. "את רצפת הטרוונטין למשל ליטשנו, כך היא הפכה הומוגנית ורציפה. גרם המדרגות התלויות מורכב מיציקת בטון מעליה הותקנו פלטות עץ שנראות מרחפות, מעקות הברזל תוכננו במיוחד לבית הזה ויוצרו בעבודת יד על ידי מסגר אומן ומהחלל הכפול נתלתה מנורה מונומנטלית שנראית ממש כמו תכשיט שאלומות אור קטנות בוקעות מבעדה והיא נצפית מכל מקום. בנוסף, שולבו בקומות השונות מיטב המערכות החדישות: חימום תת רצפתי, מערכות אודיו וידיאו מתקדמות ומיזוג VRF - כולן סמויות בתוך פריטי הנגרות, שאפשרו לנו להותיר את התקרות נטולות הנמכות. הריהוט הוזמן מאיטליה בהזמנה מיוחדת והרהיטים הקבועים תוכננו CUSTOM MADE עבורם".

מבחוץ קלאסיקה אירופית, מבפנים עיצוב נקי ומודרני (צילום: שי אדם)

מבחינה סגנונית יש שני סגנונות בולטים בעיצובו של הבית הזה - מבחוץ הוא נראה מאוד אירופי, עתיר בקרניזים, דקורים ושאר פרטים מורכבים כמו מסגרות החלונות. אך מבפנים הוא מודרני ונקי ועדיין מקרין שפע של חמימות הודות לשימוש בחומרים טבעיים כמו עץ ומתכות. הגינה המוריקה מהווה רקע מושלם לפנים ומתקיים חיבור ישיר בין שתי הזירות הודות לפתחי ויטרינה מהן ניתן לצאת החוצה מכל אחד מחללי קומת הכניסה. בקומת המגורים תכננה דן 'מרפסות הרצל' רומנטיות שצופות גם הן לגינה.

שילוב בין חזיתות גרפיט כהות ובין חזיתות עץ חמימות. המטבח (צילום: שי אדם)

המטבח מודרני ומשלב בין חזיתות צבועות בתנור בגוון שחור גרפיט לשילובים של עץ שמקנים לו חמימות. פתח היציאה מהמטבח מוביל הישר לפינת אוכל משפחתית אינטימית בה משתמשים בני המשפחה לעיתים תכופות.

בסמוך למטבח נמצא חדר המשפחה, והקרבה בין שני החללים מאפשרת אינטראקציה וקשר עין בין ההורים לילדים. בהמשךנמצא חדר כושר מאובזר לו פתחים גדולים שצופים לגינה וקיר כוח שחופה חיפוי תלת ממדי מרשים.

המרכז של הסלון הוא הקמין הגדול שמשרה תחושת חמימות נעימה (צילום: שי אדם)

הקמין מהווה את מרכז הסלון ומעליו נתלתה אמנות ישראלית בצבעוניות שמשלימה את סכמת הצבעים. מערכת הישיבה, השטיח והווילונות הרכים מכניסים שפע של חמימות והופכות אותו לחלל אינטימי ומלכד במיוחד.

דלתות חדרי השינה הותקנו בקו אפס עם הקיר (צילום: שי אדם)

גרם המדרגות מוביל לקומת המגורים. באיזור החלל הכפול תוכנן גשרון שמפריד בין אגף ההורים לילדים. הקומה רוצפה כולה בפרקט עץ אלון ודלתות הכניסה לכל חדר הותקנו בקו אפס ונראות כחלק אינטגרלי מהקיר.

באגף הילדים שתי סוויטות מרווחות במיוחד שעוצבו בהתאם לסגנונו ותחביביו של כל ילד. אחד החדרים מכונה 'חדר הנסיכות', בו מתגוררות שתי בנותיהן הצעירות של הזוג, והוא כולל גם חדר ארונות וחדר רחצה משלהם. חדר נוסף תוכנן עבור בנם, וגם הוא כולל חדר רחצה וארונות משלו.

כל אחד מבני הבית קיבל חדר שמשקף את העדפותיו. חדר השינה של הבן (צילום: שי אדם)
חדר הנסיכות - חדר השינה שאותו חולקות הבנות הצעירות וכולל גם חדר ארונות וחדר רחצה צמוד (צילום: שי אדם)

באגף ההורים ממתינה לבני הזוג סוויטה מפנקת. הכניסה אליה נעשית דרך דלת כפולה ורחבה שמובילה לחדר שינה רומנטי, נעים ומואר. מעל המיטה נתלתה יצירת אמנות מקורית. הטקסטיל שבו מכניס רוך לחלל. חדר הרחצה תוכנן כספא אותו בחרה דן לחפות ברצפת עץ טיק. בינו לבין חדר השינה מחבר חדר הלבשה מאובזר שמחזק עוד יותר את תחושת מלון הבוטיק.

רצפת עץ טיק ויצירת אמנות מקורית בחדר השינה של ההורים (צילום: שי אדם)

עליית הגג המעוגלת היא הממלכה של בתם המתבגרת שזכתה לאגף שלם משלה. הקומפלקס כולל חלונות ויטרינה שמכניסות שפע של אור, חדר שינה גדול, חדר רחצה וחדר ארונות. במבואה תוכננה פינת עבודה ולימודים ובסמוך אליה סלון ממנו יש יציאה למרפסת בגג.

עליית הגג המעוגלת היא הממלכה של הבת המתבגרת (צילום: שי אדם)
הסוויטה תוכננה עם מטבחון, מבואה וסלון קטן לאירוח שממנו יש גם יציאה למרפסת המשקיפה אל הגינה (צילום: שי אדם)

גם מבחוץ מדובר בבית שמותיר רושם - דן בחרה לחפות את חזית הקומה הראשונה בלייסטים ולשלב בינה לבין קומת המגורים קרניז שמחלק את החזית לשניים. אותו קרניז עוטף גם את המרפסות. בולטת במיוחד עליית הגג המעוקלת ששוברת ומרככת במעט את הגאומטריה הישרה של המבנה. סביבת ה-OUTDOOR מציעה שלל אטרקציות לבני המשפחה וחבריהם. דן תכננה עבורם מגוון פינות ישיבה בהן אזור סלוני, אזור אירוח עם מטבח חוץ מאובזר ובמרכזו שולחן גדול במיוחד ומיטות שיזוף ורביצה בסמוך לשפת הבריכה.

מתוך הספר בבית עם שירלי דן, בהוצאת מטר ובעריכת אורלי רובינזון.

סביבת ה-Outdoor מציעה שלל אטרקציות. בריכת השחייה ופינת הישיבה (צילום: שי אדם)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully