כל הילדות הם רבו, כשבגרו היא עיצבה לו את הדירה

אח ואחות שהגדירו את עצמם כהפכים מושלמים והתקשו להסתדר זה עם זו, מצאו מכנה משותף כשעיצבו יחד דירה עבור משפחתו של האח. איך נראית הדירה? צפו בתמונות

מערכת וואלה! בית ועיצוב
"בעבר לא הסכמנו על שום דבר, היינו שונים בהכל". המטבח ופינת האוכל (צילום: שירן כרמל)

הפרוייקט: דירת 5 חדרים למשפחה
השטח: 136 מ"ר
הדיירים: זוג + 3
תכנון ועיצוב: ימית סוריגון


בני זוג בשנות ה-40 לחייהם, להם 3 ילדים מתבגרים, עברו במהלך השנים מספר לא מבוטל של דירות שלאף אחת מהן לא לגמרי התחברו. רגע לפני מעבר לדירתם הבאה, החליטו שלא לוותר על השאיפה ליצור אחת ולתמיד בית חם, אינטימי ומשפחתי. בעל הבית החליט לחפש קרוב לבית ושכר את שירותיה של אחותו, מעצבת הפנים ימית סוריגון, בוגרת ביה"ס לעיצוב של ברברה ברזין.

עוד בוואלה!

אלגנטי אבל נונשלנטי: דו משפחתי בהוד השרון

לכתבה המלאה

הפניה לאיש מקצוע מהמשפחה נראית לאחדים מובנת מאליה, אך סוריגון היא הראשונה להודות שהופתעה מהפנייה, משום שלדבריה, היא ואחיה תמיד היו שני הפכים מוחלטים והתהליך המשותף הוא שגרם להם לראשונה להתחבר ממש האחד לשנייה.

קונסולת ברזל שחור עם מדף רשת, ופריטי נוי עם נגיעות של ירוק וצמחייה (צילום: שירן כרמל)

"בעבר הלא רחוק אחי ואני מעולם לא הסכמנו על דברים, היינו שונים בהכל ולא יכולנו להיות האחד בקרבת השני יותר מחצי שעה", היא אומרת. "מילדות קראו לנו טום וג'רי אבל כשאחי ביקש את עזרתי בהתאמת הדירה החדשה שרכש למידותיהם של בני משפחתו הגרעינית, היה לי ברור שאהיה שם בשבילו. הודות לתהליך המשותף גיליתי שאחי ואני כלל לא שונים, נהפוך הוא - אנחנו מאוד דומים בתפיסת עולם במחשבות וברעיונות. עבדנו יחד כצוות עם הרבה הבנה משלב התכנון, ליווי והלבשת הבית ועמדנו יפה בלחצים של עמידה בתקציב ולוחות הזמנים".

הקיר שסגר את המטבח הוסר, והחלל כולו רוצץ בפרקט חמים (צילום: שירן כרמל)

דירת חמשת החדרים עברה מהפך של ממש. במקור חצה אותה פרוזדור ארוך שתחם ובודד את הפונקציות הציבוריות. במסגרת השיפוץ הוסר הקיר שסגר את המטבח על מנת לפתוח אותו לכיוון החלל הציבורי מה שמיד גרם למרחב הציבורי להרגיש פתוח, מואר ואוורירי כבר מהכניסה לדירה. "הפרוזדור בוטל לחלוטין וכך גם שירותי אורחים שהיו ממוקמים בקצה המסדרון ובכך הרחבנו את חדר הארונות ביחידת ההורים שם יצרנו עבור אחי ורעייתו שפע של מקום אחסון", מסבירה סוריגון.

סקאלת הצבעים נשארה בגוונים הבהירים עם מעט מוקה וירוק. הסלון (צילום: שירן כרמל)

פרקט פולימרי איכותי הותקן לכל אורכו של החלל הציבורי, על מנת לשוות לו מראה חמים, והקירות נצבעו בלבן עם נגיעות מוקה, גוון שתורם גם הוא לתחושת הלכידות והחמימות. "שמרנו על סקאלת גוונים בהירה עם נגיעות של ירוק עדין ומרגיע שבאות לידי ביטוי למשל בכורסאות, באקססוריז ובצמחים ששולבו ומוסיפים ממד נוסף של רוגע ושלווה. ליצירת תחושת אינטימיות ורוך בחרנו ליצור נקודות מאור במספר מוקדים שיורדות מהתקרה והוספנו שטיח קילים נעים ורך באזור פינת הישיבה", מפרטת סוריגון.

נישת קפה ייעודית חופתה בפורניר אלון מולבן (צילום: שירן כרמל)

"בתכנון החדש המטבח פתוח לחלל הציבורי, לכן החלטנו על קיר ארונות גבוהים מחופים פורמייקה פניקס ננו (שנחשבת לעמידה במיוחד), ללא ידיות ובגוון אלגנטי וכהה למראה נקי. בחזית זו ניצלתי שטח ליצירת אזור להכנת קפה אותו חיפיתי בפורניר אלון מולבן. את חזית הארונות הנמוכים חיפיתי פורמייקה בצבע לבן שבור-מט ובה שילבתי ידיות מעוצבות". במרכז המטבח מוקמה פינת אוכל מעץ אלון בקוטר 150 ס"מ שמשמשת ביום יום את בני הבית, ויכולה להיפתח לצורך אירוח סועדים נוספים. בכניסה לדירה תכננה המעצבת קונסולת ברזל עם מדף רשת, אלמנט שחוזר גם בדלתות המזנון ובמדף במטבח.

כל אחד מחדשי השינה עוצב בניסיון לבטא את אופיו והעדפותיו של הדייר שמאכלס אותו. חדר השינה של ההורים (צילום: שירן כרמל)

חדרי השינה של ההורים והילדים עוצבו במטרה לתת ביטוי לטעמם, אופיים, תחביביהם ופלטת הצבעים המועדפת על כל אחד ואחת: "כך למשל את חדר השינה של ההורים עיצבנו כחדר רגוע, מכיל ונעים", מסבירה המעצבת. "את קיר גב המיטה בחרנו לצבוע בצבע נס קפה ושילבנו אקססוריז בצבעים ורוד מעושן, NUDE , חום ומוקה", היא מסבירה.

שילוב של ברזל עם נגיעות עץ וזהב. חדר שינה של הבת הבכורה (צילום: שירן כרמל)
חיבה לצורות גיאומטריות ותאוות קריאה. חדרה של הבת האמצעית (צילום: שירן כרמל)

"את החדר של הבת הבכורה עיצבנו כמפנק, מרגיע ונשי בחרנו ריהוט ברזל בשילוב עץ ונגיעות בזהב. הבת האמצעית היא נערה שאוהבת מאוד לקרוא ורצתה באופן טבעי את הספרים קרובים ככל הניתן למיטה, בנוסף יצרתי עבורה תאורה נכונה שמתאימה לקריאה. היא חובבת צורות גאומטריות אותן דאגתי לשלב בקיר אותו צבענו בדוגמת קווים אלכסוניים, בגוף התאורה, בשטיח ובמתלה הבגדים. את החדר של הבן הצעיר צבענו בצביעת אפקטים בגוון כחול כולל את הנישה שיוצרת תחושה של עומק. כאוהד מושבע של מכבי בחרנו עבורו בפרטי ריהוט בגוונים צהובים בסגנון רטרו ותלינו מדפים עבור תצוגת המטוסים שלו. מכיוון שהוא מבלה שעות מול המחשב, חשוב היה לי לבחור עבורו כיסא גיימינג נוח ומפנק".

כיסא גיימרים מפנק. חדר השינה של הבן (צילום: שירן כרמל)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully