אלגנטי אבל נונשלנטי: דו משפחתי בהוד השרון

הם עזבו דירה בקומה גבוהה כי הרגישו שהילדים זקוקים למרחב ורכשו בית פרטי חדש מקבלן עם תכנון טוב, אבל בלי נשמה. עכשיו יש שם מרתף חלומי לילדים וחדר שינה שהוא מפלט למבוגרים

מערכת וואלה! בית ועיצוב
רצו מרחב גדול יותר וחיבור לאדמה. מבט אל הסלון והגינה שמעבר לו (צילום: אביב קורט)

הפרוייקט: דו-משפחתי בהוד השרון
דיירים: זוג + 2
עיצוב פנים: ליאת הדס

משפחה צעירה שעזבה דירה קטנה בקומה גבוהה, החליטה לרדת ולהתחבר אל האדמה ורכשה בית פרטי חדש מקבלן מיד עם סיום בנייתו. הבסיס התכנוני היה טוב אבל המבנה היה עירום ובלי טיפת נשמה ואופי, לכן פנו למעצבת ליאת הדס כדי שתיצור להם בית.

עוד בוואלה!

להפוך חיסרון ליתרון: כל הבעיות של הבית הזה הפכו ליתרונות

לכתבה המלאה
יש קשר עין לפינת האוכל ולסלון, אך הוא מספיק נסתר כדי לא להיות נתון למסדרים תכופים. המטבח (צילום: אביב קורט)

"לאחר שהפשטתי אותו מחומרי הגמר המקוריים, הייתי חופשיה להסתכל עליו מחדש ולהעניק לדייריו מעבר למענה על כל צרכיהם הפונקציונליים, גם סביבה חמה שמכילה את העיסוקים והחלומות של כל אחד לחוד ושל כולם יחד", אומרת הדס.

בעלי הבית הם הורים לשני בנים צעירים, הם הבינו שהדבר שהילדים הכי משתוקקים אליו הוא מרחב - מקום מרווח שיכיל את שפע הצעצועים וישאיר מקום לנוע, לארח חברים ולעסוק בכמה עיסוקים במקביל. מנגד היה ברור להם שגם להם מגיעה איכות חיים ועדיף שכל האקשן הזה יהיה בנפרד מהחלל המרכזי - ומכאן נולדה ההכרה שהם מחפשים בית פרטי עם גינה ומרתף שינעמו לבני הבית לבלות הרבה ביחד אבל גם שיאפשרו (כרגע בעיקר להורים) פינה שקטה לעצמם.

"עניין נובע מצירופים". ארונות בירוק ובגוון מוקה שולבו עם אי כפרי (צילום: אביב קורט)

מימין לכניסה, המטבח פתוח לחלל המרכזי אבל מרוחק יחסית ולכן מצד אחד מספק קשר עין עם פינת האוכל והסלון ומצד שני משאיר את האזור שבעלת הבית מעידה עליו שהוא המקום שעובד הכי קשה בבית - מוצנע וחופשי ממסדרים תכופים.

קיר המדרגות חופה בבריקים בגוון חול (צילום: אביב קורט)

"אני מאמינה שעניין נובע מצירופים", אומרת הדס, "יצירת חיבור בין אלמנטים נותנת תוצאה שגדולה מסך חלקיה שמשלימים ומחמיאים זה לזה. לכן השתדלתי לשמר חלק מהמטבח המקורי שהיה בגימור אפור־ירקרק מודרני ולו נוספו אי כפרי בירוק עמוק וחם, ארונות גבוהים בגוון מוקה שמתחברים עם הגוון של רצפת הבטון, מדפי אלון והארונות הירוקים שתלויים מעליהם".

בכניסה, הקיר שבגב המדרגות חופה בבריקים בגוון חול ויצר אלמנט שמחבר ומוביל בין הקומות מהמרתף דרך הכניסה ועד קומת המגורים למעלה.

כל הרהיטים עוצבו ויוצרו במיוחד בשביל הפרוייקט. בר משקאות ופינת מוזיקה בספרייה שבסלון (צילום: אביב קורט)
זרימה בין הפנים לחוץ יוצרת שטח מרווח מאוד לאירוח. הסלון (צילום: אביב קורט)

את הסלון ביקשו הלקוחות לעצב כחלל מזמין לאירוח, נעים ונוח לשימוש המשפחה כולה, אבל כמרחב שהמבוגרים נותנים בו את הטון. הזרימה בין הפנים לדק בחוץ, דרך דלתות הוויטרינה הרחבות מייצרת שטח גדול מאוד בו גם מספר רב של אנשים יכולים להתרועע ולהרגיש בנוח.

כל הריהוט בחלל עוצב במיוחד עבור הפרויקט ויוצר בהזמנה. מאחורי הספה ניצבת ספריית ברזל בגימור חלודה. למרות גודלה היא קלילה מאוד, מגדירה את החלל ונותנת שטחי אחסון ותצוגה גדולים. בתוך אחד מהארונות בר משקאות מחופה מראה ולצידו פינת המוזיקה.

מבנה הבית הצר הותיר מקום לגינה ים תיכונית (צילום: אביב קורט)
ספסל עץ מרופד בכריות ובעל שטח אחסון פנימי (צילום: אביב קורט)

מבנה הבית צר וארוך ולכן הוא משאיר מקום על המגרש לגינה הים תיכונית הנהדרת שנשתלה כך שתעטוף את הבית. ביציאה לדק ספסל ארוך ומרופד שגם הוא עשוי מאותן קורות איפאה. בגבו משולבת אדנית גבוהה שממלאת את אזור הפרגולה בירוק. חלל הספסל משמש לאחסון הכריות המרופדות בחורף. מיקום המטבח החיצוני קרוב לאזור הישיבה כדי שיהיה פרקטי ונוח והבשלן התורן לא ירגיש מנותק מההתרחשות החברתית אבל יחד עם זאת מרוחק מספיק מתחת לשמים הפתוחים בשביל שהסועדים לא יסבלו מעשן.

המטבח החיצוני מספיק קרוב כדי לא להרגיש מחוץ לעניינים, מספיק רחוק כדי שהסועדים לא יסבלו מעשן (צילום: אביב קורט)

שירותי האורחים ממוקמים בנוחות בין הקומות בדרך אל המרתף בו אוהבים הילדים לבלות את רוב שעות הפנאי.

המרתף מחולק לשלושה אזורים: חדר כושר מאובזר בממ"ד, חדר עבודה שצמוד למדרגות ותחום בקירות זכוכית וברזל בלגי שמאפשרים להורים לפקוח עין על הילדים המשחקים בזמן שהם יושבים על המחשב אבל נהנים מבידוד אקוסטי והחלק העיקרי והשוקק - אזור המשחק והבילוי של הילדים.

במרתף יש אזור עבודה למבוגרים ואזורי משחק לילדים (צילום: אביב קורט)
תיחום חדר העבודה בזכוכית ופרופיל בלגי מאפשר למבוגר לשים עין על הילדים (צילום: אביב קורט)

כבר במבט ראשון ניתן להבחין שהדיירים הצעירים ממש אוהבים לגו. השידה הארוכה משופעת מגירות שמקלות על מיון ואיסוף זריז של החלקים הרבים. מעל השידה מדפים שמהווים תצוגה לתערוכה מתחלפת של עבודות הלגו שנבנות על שולחן היצירה הנמוך שמותאם למידותיהם. מאחורי פינת הישיבה ממוקמות פינת התחפושות והמטבח הקטן, ואי אפשר בלי טלוויזיה גדולה וקונסולות משחקי המחשב.

ממש אוהבים פה לגו. שידת מגירות וספריית תצוגה (צילום: אביב קורט)

בקומת המגורים שלושה חדרי שינה בנוסף ליחידת ההורים. אבל בגלל גילם הצעיר של הבנים והעובדה שחלקו חדר בבית הקודם הוחלט שגם כאן יתחילו בחדר אחד עד שיגדלו קצת. בשונה מהמרתף עמוס המשחקים והאקשן חדר השינה של הילדים מינימליסטי ורגוע. על הקיר טפט עם איור של מפת העולם שמזכיר מפת אוצר, מלא בפרטים מתוקים שכיף לבהות בהם ולגלות בכל פעם מחדש. מדף ספרים לקריאה לפני השינה תלוי מעל המיטה ולידו ממוסגרות דמויות לגו צבעוניות.

כל הבלאגן במרתף, כאן ישנים בשלווה. חדר הילדים (צילום: אביב קורט)
בעלת הבית ביקשה לעצב את חדר ההורים כחדר שלה (צילום: אביב קורט)

אל חדר ההורים ביקשה הלקוחה להתייחס כאל החדר שלה. כאמא צעירה שמנהלת ומחזיקה את הבית ביד רמה היה לה חשוב שתהיה לה פינה לעצמה. מקום שכשתכנס אליו תרגיש כי היא יכולה להתקלף בו מכל תפקידיה ולהיות נינוחה. העיצוב בחדר נעשה בהרמוניה של כחולים עמוקים ואפרפרים, טקסטורות עדינות ומפגש חומרים משלימים: פליז, עור, עץ ובדים טבעיים ואיכותיים. לצד המיטה, ניצבת שידת איפור נשית מוקפת עבודות אמנות, במרפסת הצמודה ישנה פינת ישיבה וחדר ארונות מרווח וגדול. במרכזו השארתי מושב מרופד ומעליו מוט תליה לאוורור בגדים. גם כאן תוכנן כל הריהוט במיוחד לחלל ויוצר בהזמנה.

חדר ארונות עם קולב לאוורור בגדים (צילום: אביב קורט)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully