להפוך חיסרון ליתרון: כל הבעיות של הבית הזה הפכו ליתרונות

הם רכשו בית בן 25 בהרצליה, במצב טוב אבל עם לא מעט בעיות - גרם המדרגות המרכזי חצץ בין חלקי הבית והשירותים בלטו לתוך החלל הציבורי. תכנון חכם הצליח להפוך את כל החסרונות ליתרונות. צפו בתמונות

מערכת וואלה! בית ועיצוב
300 מ"ר בנוי על ארבעה מפלסים. המטבח (צילום: אלעד גונן)

הפרוייקט: בית פרטי בהרצליה
דיירים: זוג + 3
שטח: כ-290 מ"ר
תכנון ועיצוב: שפיגל אדריכלים
ריהוט: אליתה ליוינג

בני זוג מהרצליה, בשנות ה-40 לחייהם ולהם שלושה ילדים צעירים, פנו למשרד שפיגל אדריכלים עוד לפני שבחרו את הבית הסופי. הם כבר הספיקו להיכנס למו"מ מתקדם על בית, שבסופו של דבר כשל, וממש לאחריו נמצא הנכס המושלם מבחינתם - בית פרטי כבן 25 שנה, הממוקם על קרקע של כ-300 מ"ר בלב אחת השכונות הטובות והמטופחות בעיר ומשתרע על פני 4 מפלסים - מרתף, קומת קרקע, קומת מגורים ועליית גג.

עוד בוואלה!

דירה נאה מרחיבה דעתו של אדם: פנטהאוז למשפחה דתית

לכתבה המלאה
חווית מגורים שמתחילה מבחוץ ומתעצמת כשנכנסים פנימה. מדרגות הכניסה לבית (צילום: אלעד גונן)

"ניכר שלאורך השנים הבית טופח ותוחזק היטב, אבל עם זאת נדרשו התאמות ושדרוגים הן בתכנון והן בעיצוב של החוץ והפנים בכדי להתאים אותו לאורחות חייהם ולטעמם של בעליו החדשים", מסביר האדריכל רון שפיגל, מבעלי משרד שפיגל אדריכלים. "התוצאה הסופית היא בית שמספק חווית מגורים שמתחילה כבר מחוצה לו והולכת ומתעצמת בפנים".

לפני השיפוץ הוא שיבש לגמרי את הזרימה בקומה, עכשיו הוא הצגה. גרם המדרגות (צילום: אלעד גונן)

אחד האתגרים הבולטים בתהליך התכנון היה החיבור בין האגפים השונים בקומת הקרקע, שבמרכזה ניצב גרם מדרגות שטרם השיפוץ חצץ ויצר הפרדה מוחלטת בין המטבח לסלון ומנע את הזרימה בקומה כולה. ובעיה נוספת היתה ששירותי האורחים באזור הכניסה תוכננו בפוזיציה שגרמה להם לבלוט במקום להיטמע עד כמה שניתן במרחב.

חלוקות גיאומטריות חכמות מסתירות בתוך הקיר הבהיר את כל הפונקציות החיוניות שלא רוצים לראות (צילום: אלעד גונן)

על מנת לפתוח ולאוורר את הקומה וליצור מערכת קשרים דינמית בין החללים בחר האדריכל לפתוח את גרם המדרגות עד כמה שניתן ואת הקירות המקוריים מחליפים עתה מעקה זכוכית הפונה לכיוון החלל הציבורי ומעקות ברזל שיוצרו בעבודת יד אומן שמובילים לקומת המרתף וקומת המגורים. הגרם עצמו חופה בעץ אלון, מוטיב שמוסיף שפע של חמימות ואופי לחלל הציבורי.

שירותי האורחים תוכננו מחדש כך שייטמעו באופן אינטגרלי לתוך הקיר בו השכיל שפיגל להטמיע פונקציות חשובות נוספות, כמו בר מאובזר ומקומות אחסון, כולל אזור המיועד לאחסון כיסאות אוכל בהם משתמשים בעת אירוח רב משתתפים. הרהיט המרשים צבוע בגוון בהיר וכולל חלוקות גיאומטריות א-סימטריות שמוסיפות תחכום ועניין וקולעות לסגנון העדכני.

חלל מתוחכם ומוקפד להפליא. המטבח (צילום: אלעד גונן)

המטבח תוכנן גם הוא מחדש וכולל שני צירים של ארונות גבוהים שאחד מהם חוצץ בינו לבין גרם המדרגות ומשמש כרהיט פונקציונלי שמשלב סביבו תאים פתוחים המציגים ספרים וכלי נוי. השילוב בין המשטחים הבהירים (קוריאן ופלטת דקטון במראה שיש קררה) לחזיתות (חלקן מחופות עץ וחלקן צבועות באפור גרפיט) גורמות לחלל להראות מתוחכם ומוקפד להפליא. באזור הבר שולבו כיסאות בר בריפוד עור WATERPROOF NABUK קל ונוח לתחזוקה בגוון אפור כהה שתואם לסכמת הצבעים בחלל.

ספסל היקפי מחופה דק ושטיח לאירוח קז'ואלי בחוץ (צילום: אלעד גונן)

פריט מפתיע היא קונסולה בגוון אפור פחם שניצבת בסמוך ליציאה לגינה ונפתחת בעת הצורך לשולחן אוכל גדול במיוחד באורך של 4 מטרים. המרפסת הגדולה משמשת לישיבה קז'ואלית ומאפשרים לבני הזוג לארח לקפה של בוקר או אחר הצהריים. לטובת העניין תכנן שפיגל ספסל היקפי מחופה דק עליו מונחות כריות נוחות וססגוניות ובמרכז שטיח.

רהיט הטלוויזיה הממוקם בסלון נצבע בחלקו בתנור וחופה בחלקו בפורניר עץ אלון, והוא מסתיר בתוכו את מערכת המיזוג - כך התייתר הצורך בהנמכות תקרה. עוד בסלון, ניתן למצוא שתי מערכות ישיבה - הגדולה יותר מורכבת ממערכת ישיבה הכוללת שתי ספות עמוקות ומפנקות מרופדות בבד עשיר ואיכותי בגוון אפור-כחול ג'ינס ולצידן כורסא מרופדת בבד בגוון לימון-ליים.

ספות מפנקות באפור-כחול לצד כורסה בגוון לימוני (צילום: אלעד גונן)
קומת המרתף מחולקת לאזור עבודה נפרד, ולאזור משחק ויצירה עבור הילדים (צילום: אלעד גונן)

פינת הישיבה הקטנה והאינטימית יותר משמשת כפינת הרגעות למבוגרים שם הם יכולים ליהנות מכוס יין טוב ומהנוף שנשקף מבחוץ. היא מורכבת משתי כורסאות שרופדו גם הן בבד בגוון אפור-כחול, שמתכתב עם מערכת הישיבה הגדולה יותר.

יחידת ארונות גבוהה מייצרת הפרדה בין החללים בסוויטת המאסטר (צילום: אלעד גונן)
(צילום: אלעד גונן)

קומת המרתף זכתה גם היא לתכנון חדש שחילק אותה לשניים - אזור עבודה (אליו יש דלת ישירה ונפרדת מדלת הכניסה הראשית) ואזור משחק ויצירה לילדים. קומה זו בדומה לקומת המגורים רוצפה בפרקט עץ אלון בדוגמת פישבון. בקומת המגורים ממוקם חדר השינה של בעלי הבית. תכנונו מותיר את החלל פתוח ומאוורר ועם זאת יוצר פרטיות והפרדה בין חדר השינה לחדר הרחצה הודות ליחידת ארונות גבוהה שבחלק הפונה לאזור השינה משמשת גם כקיר מולטימדיה.

פינת ישיבה חיצונית נוספת (צילום: אלעד גונן)
מטבח חיצוני (צילום: אלעד גונן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully