אש על הגולש: הדרך היצירתית להוסיף עוד חדר לדירה

משפחה בת 6 נפשות אהבה מאוד את ביתה שמול הים בבת ים, אך הצפיפות דחקה בהם לעבור דירה, עד שהגיעה מעצבת עם פיתרון יצירתי וחמישה חדרים הפכו לשישה. איך היא עשתה את זה?

מערכת וואלה! בית ועיצוב
ולחשוב שהם כבר היו מוכנים להתחיל לארוז ולוותר על כל היופי הזה. סלון פנטהאוז בבת ים בעיצוב הילה אלטר (צילום: סטודיו רותם מאור מויאל)

הפרוייקט: שיפוץ פנטהאוז בבת ים והוספת חדר שינה
הדיירים: זוג + 4 בנות
עיצוב פנים: הילה אלטר

בפנטהאוז בקו שני לחופה של בת ים התגוררו בני זוג וארבע בנותיהם. האב הוא חובב גלישה מושבע וגם בנות הבית מאוהבות בים ומחוברות אליו. הדבר האחרון שרצו היה לעזוב את ביתם האהוב, אך הבנות גדלו והיו זקוקות לחדר נוסף. רגע לפני האריזות, הגיעה מעצבת הפנים הילה אלטר עם פיתרון יצירתי. אלטר מצאה דרך לתכנן חדר נוסף לאחת הבנות במקומה של נישה בחלל המגורים שלא נוצלה כהלכה. בצורה זו הצליחה להרחיב את הפנטהאוז מחמישה לשישה חדרים, בתהליך שכלל גם שיפוץ, הום סטיילינג ועיצוב פנים חדש לחלוטין.

עוד בוואלה!

דירה למשפחה בלב הפועם של תל אביב

לכתבה המלאה
הצורך בחדר שינה נוסף הוביל את הדיירים לעשות מהפך כולל בדירה ועיצוב פנים חדש לחלוטין. הסלון (צילום: סטודיו רותם מאור מויאל)

נישה בחלל המגורים שלא נוצלה כהלכה איפשרה ליצור חדר נוסף, כדי להעניק פרטיות לכל אחת מהבנות המתבגרות, שחלקו עד אז חדר אחד. באמצעות סגירת קיר גבס והתקנת דלת בקו אפס מכיוון הסלון, השיג התכנון יתרון כפול - חדר נוסף עבור הבנות, כמו גם סלון מוגדר ותחום, בו ניתן לשבת מול קיר טלוויזיה חדש המחופה בטפט מרשים, במקום מול טלוויזיה מאולתרת על מעמד נייד, כפי שהיה קודם לכן.

בנוסף, בוצעו הזזות, תוספות והתאמות של נקודות חשמל ותאורה על פי תוכנית, פרקטים ייחודיים הותקנו בכל החדרים, הקירות שודרגו בצביעה דקורטיבית מיוחדת, טפטים בהתאמה אישית הודבקו, וילונות בעלי חזות מודרנית נתלו, ורהיטים יוקרתיים נרכשו.

בת ה-5 ידעה בדיוק מה היא רוצה ובחרה חדר בגווני כתום נועז (צילום: סטודיו רותם מאור מויאל)

בנות המשפחה, מהקטנה ועד הגדולה, לקחו חלק פעיל ומשמעותי בתהליך בחירת הפריטים, הצבעים והגוונים. התאומות המתבגרות (13) שהיו שותפות מלאות בקבלת ההחלטות, בחרו עבור חדריהן את הגוונים, הפריטים והסגנון שאהבו, וכך כל חדר מבטא בצורה מדויקת את עולמה הפנימי של כל אחת מהן, דרך תכנון ועיצוב המותאם במדויק לנטיותיהן ולצרכיהן.

התאומות בנות ה-13 שחלקו עד עתה חדר אחד, זכו כל אחת בחדר משלה שמבטא את עולמה הפנימי (צילום: סטודיו רותם מאור מויאל)
(צילום: סטודיו רותם מאור מויאל)

גם הבת הקטנה (5) ידעה בדיוק מה היא רוצה, וביקשה חדר בגווני כתום בוהק. בחירה נועזת ולא שגרתית שהכתיבה את פריטי העיצוב שנבחרו, מתוך אתגר ליצור חלל רגוע ונעים שישקיט במקצת את הצבע הכתום, הסוער והדומיננטי.

החדר הכי שווה, כולל גם יציאה למרפסת ונוף לים (צילום: סטודיו רותם מאור מויאל)

בת ה-11 קיבלה את החדר החדש וה"שווה" ביותר, הכולל יציאה למרפסת מול הים, שתוכנן דרך סגירת הנישה הלא מנוצלת בחלל המרכזי. "המפסיד" העיקרי מהתכנון היה התוכי האהוב של המשפחה, שנאלץ לוותר על מיקום כלובו הגדול שהיה קודם לכן בתוך אותה נישה שהשתרעה על פני 10 מטר.
מכיוון שהכניסה לחדר החדש מתאפשרת רק מהסלון, השאיפה היתה ליצור כניסה לא מורגשת. לשם כך תוכננה דלת בקו אפס ללא משקוף שכשהיא סגורה הופכת להיות חלק מקיר הטלוויזיה המחופה בטפט, כך שלמתבונן, הדלת כמעט בלתי נראית, פרט לידית.

הכניסה לחדרה של הבת האמצעית, דרך קיר הטלוויזיה בסלון (צילום: סטודיו רותם מאור מויאל)
כאשר היא סגורה, הדלת בקו אפס כמעט בלתי נראית למתבונן ונבלעת לחלוטין בקיר הטלוויזיה המחופה טפט (צילום: סטודיו רותם מאור מויאל)

בסלון הוחלפו כל גופי התאורה, כולל התאורה השקועה בגבס, צמודי תקרה וספוטים, ונרכשו גופי תאורה חדשים למטבח. רגלי המתכת של כיסאות הבר במטבח נצבעו בשחור, ובאופן כללי רבים מהפריטים הקיימים שודרגו בעזרת חידוש וצביעה ששינתה את מראם לחלוטין. כל הדירה אובזרה בווילונות בהתאמה אישית, וכל חדר נצבע מחדש בגוונים שונים ובהתאמה אישית לפי בחירת הבנות.

רגלי המתכת של כיסאות הבר במטבח נצבעו בשחור וזכו למראה חדש (צילום: סטודיו רותם מאור מויאל)
הצמחייה הירוקה והטבעית עוזרת לשוות לבית חמימות, למרות השימוש הבולט ברהיטי מתכת (צילום: סטודיו רותם מאור מויאל)

הפנטהאוז מאופיין בשפה עיצובית מודרנית, ובעלת הדירה ביקשה לא לשלב בו פריטים מעץ. במקומם שולבו רהיטי מתכת יוקרתיים בצבעי אפור-לבן-שחור בהתאמה אישית. מכאן נבע אחד האתגרים המרכזיים בפרויקט - לייצר אווירה אינטימית וחמימה ללא שימוש באלמנטים מעץ. לשם כך עשתה המעצבת שימוש בצמחיה אמיתית, פרחים ועציצים שהוצבו בכל פינות הבית. האווירה הביתית והרגועה חוזקה גם בעזרת תמונה צבעונית עוצמתית מעל ספת הסלון, והדומים מראטן (קש) שהתכתבו היטב עם הצמחיה הירוקה והמרגיעה. גם פריטי הטקסטיל מעניקים חמימות רבה ומתאימים לפלטת הצבעים הססגונית של הדירה.

ככה זה נראה לפני השיפוץ - הנישה הלא מנוצלת הפכה לחדר עבור הבת האמצעית (צילום: סטודיו רותם מאור מויאל)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully