הם ביקשו סקנדינבי, למעצב היה רעיון קצת אחר

בעלי הבית הזה בשרון ביקרו בדנמרק מספר פעמים והתאהבו בסגנון הנורדי, המעצב שלהם החליט לחפש דרך לחבר בין הפנטזיה שלהם לעולם העיצובי שלו. התוצאה לא בדיוק סקנדינבית, אבל מעניינת

מערכת וואלה! בית ועיצוב
הדיירים הגיעו עם קונפסט מגובש. חדר השינה (צילום: עודד סמדר)

הפרוייקט: שיפוץ בית בשרון
שטח: 200 מ"ר
הדיירים: בני זוג + 2 ילדים
עיצוב פנים: ניצן הורוביץ

בית ביישוב בשרון, שיושב על מגרש של חצי דונם ומשתרע על שטח בנוי של כ-200 מ"ר תוכנן ועוצב לטובת משפחה - בני זוג בסוף שנות ה-30 לחייהם שלהם שני ילדים, ואשר הגיעו עם קונספט די מגובש לגבי הסגנון שהם רוצים שיאפיין את ביתם.

עוד בוואלה! NEWS

חשיפה לצפון: הצצה לדירת נופש קטנה וקסומה בקיבוץ

לכתבה המלאה
"חיפשתי דרך לחבר בין העולם שלי לבין מימוש הפנטזיות שלהם". חדר ארונות (צילום: עודד סמדר)

"הבקשה של בני הזוג בראש ובראשונה היתה לתכנן ולעצב בית על טהרת העיצוב הסקנדינבי. הם אנשי העולם הגדול, מחוברים לעולם העיצוב, הטקסטיל, יודעים לקנות וללקט פיסים מיוחדים, הם ביקרו מספר פעמים בדנמרק והתחברו מאוד לשפה העיצובית. מה שהפך עבורי את הפרוייקט למאתגר במיוחד. חיפשתי דרך לחבר בין העולם שלי לבין מימוש הפנטזיות שלהם", אומר המעצב ניצן הורוביץ.

הזוג רכש את הבית והחליט להיכנס לתהליך של שיפוץ כללי, עם תכנון ועיצוב מחדש, על מנת ליצור את ה"אני" שלהם מבחינת הצרכים, המרחב, העדפות וכו'.

חלל עכשווי אבל עם חיי מדף ארוכים. הסלון (צילום: עודד סמדר)

"ניגודיות החומרים של הבית יוצרת ריקוד בין הכהה לבהיר. חיפשתי פלטה של צבעים שתיצור איזון, כדי שהחלל ייראה עכשווי, אך עם חיי מדף ארוכים. כזה שאפשר להרגיש בו נוח ולצמוח בו", מסביר הורוביץ. שתי מאסות גדולות של צבע הן הרצפה הגדולה הכהה בחיפוי גרניט פורצלן, ומצד שני האלון הלבן שמשמש כחיפוי קיר בסלון, במטבח ובכניסה.

הרצפה הכהה וחיפוי האלון הלבן - 2 מאסות גדולות של צבע בחלל. הסלון והמטבח (צילום: עודד סמדר)
המטבח הוא לב הבית והמקום שבו מתרחשים המפגשים המשפחתיים (צילום: עודד סמדר)

"חיבור החומרים בין רצפה כהה לעץ אלון לבן מוביל אותנו לעולם הסקנדינבי, עם תפיסת תכנון נורדית, וערבוב חומרים שמאפיין מקומיות. זהו בית צנוע, ויחד עם זאת הוא מכיל הרבה שכבות ורבדים. כמו מגרש משחקים קטן וכיפי", אומר הורוביץ.

הקומה הראשונה שהיא לגמרי פתוחה, כוללת מטבח רחב ידיים וסלון. החלל פונה לחצר האחורית, כאשר המטבח הוא עמוד השדרה ולב הבית, שם מתרחשים המפגשים.

פינת האוכל, גרם המדרגות והספרייה (צילום: עודד סמדר)

פינת האוכל פונה לחזית נוספת של חצר האירוח. השולחן תוכנן על ידי המעצב ונוצר על ידי נגר מקומי. ליד פינת האוכל נמצא גרם המדרגות, אותו פתח המעצב, תוך הוספת טקסטורה של ברזל, שמשווה לו מראה קליל ומרחף. טיפול מאוד עכשווי שמתכתב עם החלל. הספרייה ממוקמת בסמוך לגרם המדרגות, ונראית כאילו היא נשענת עליו.

האי וקולט האדים יוצרים הפרדה ופרטיות בין יושבי המטבח והסלון (צילום: עודד סמדר)

המטבח, שהאלון הלבן נוכח בו מאוד, מחולק לשני קווים מקבילים, וכולל אי רחב ידיים עם משטח גרניט פורצלן, שמתפקד גם כאזור העבודה ובעיקר אזור מפגש מאוד פעיל, הרבה יותר מפינת האוכל.

החללים תוכננו כך שיתכתבו האחד עם השני, לאור הפן המאוד משפחתי של בני הבית. אך האי וקולט האדים יוצרים חלוקת חלל לטובת פרטיות מסויימת לשוהים במטבח.

"ככל שהאלמנט יותר חשוף, כך מועצמת השימושיות שלו". עמוד בטון חשוף בחלל האירוח (צילום: עודד סמדר)

בחלל הציבורי קיימים שני עמודי בטון, שמאוד מאפיינים את המעצב. "הנגיעה של החומר, הראשוני והגס, יוצרת איזון יפה של טקסטורות. ככל שהאלמנט יותר חשוף, כך מועצמת השימושיות שלו. מי שאוהב חומר מתחבר לזה", מסביר הורוביץ את חיבתו לפרט העיצובי הזה.

לסקאלת הצבעים הדיכוטומית נוספו כמה נגיעות ירוקות, על מנת להכניס מעט מהחוץ פנימה: כמו גופי תאורה ירוקים בפינת האוכל, כורסא ירוקה, ועוד.

עבודת אמנות צבעונית שהמעצב בחר לתלות בשירותי האורחים (צילום: עודד סמדר)

שירותי האורחים כוללים עבודת נגרות מעניינת עם שני סוגי גימורים שונים, שיוצרים רבדים של חומר. חדר זה מהווה פלטפורמה נפלאה לעבודת האמנות הצבעונית שהמעצב בחר עבורו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully