אקסטרים מייקאובר

אתם עומדים בפני כניסה לדירה אבל מעוניינים לשנות אותה מהיסוד? האדריכלית ומעצבת הפנים לימור זיו עדן מציגה לנו איך עושים את זה נכון

בשיתוף arcdb
(צילום: רונן קוק)

בית אמור לשמש אותנו לצרכים שלנו, בדיוק כפי שאנחנו רוצים. אך מה עושים כאשר אנחנו נמצאים בפני רכישה של בית או דירה, חדשים מהקבלן או ישנים, שאינם עונים על הצרכים והרצונות שלנו? רוכשים רבים מבקשים לשנות את הדירה אליה הם נכנסים וכדי לעזור לכם לעשות את זה בצורה הטובה ביותר, נפגשנו לראיון עם האדריכלית ומעצבת הפנים המומלצת לימור זיו עדן, שמציגה בפנינו כיצד הפכה דירת גן במודיעין לבית עוצר נשימה.

(צילום: רונן קוק)

הפרויקט כלל התאמה, תכנון מחדש ועיצוב לדירת גן 4 חדרים, אליה עברו זוג הורים בגילאי ה-30 עם שני ילדים קטנים. הדיירים ביקשו לעצב מחדש את כל הדירה למעט המטבח הקיים שרצו שיישאר במצבו הנוכחי עקב מגבלות תקציב. הדייר, רותם כהן, שהיה גם הקבלן בפרויקט, הבין מהר מאד שהמטבח לא מהווה נוכחות במרחב הקיים ושהדירה תראה אחרת עם החלפת המטבח. "הזוג רצה דירה מעוצבת ואלגנטית המשדרת יוקרה", מספרת לימור זיו עדן.

(צילום: רונן קוק)

איך השגת את המטרה הזאת?

"בכניסה לדירה נוצרה מבואה מזמינה מחופה באריחי בטון תלת ממדיים שמהווים כניסה מרשימה. יצרנו הנמכת גבס עם תאורה מתאימה המדגישה את ייחודו. בהמשך הכניסה מתקבל חלל אחד גדול הכולל סלון רחב עם ספה וכורסה תואמת. תקרת החלל תוכננה וחופתה בהנמכת גבס ליצירת תאורה ועניין במרחב, פסי התאורה השקועים מדגישים את החלל המרכזי ותוחמים אותו. הכניסה והחלל הציבורי רוצפו באריחי גרניט פורצלן 120*120 בגוון אפור, אריחים גדולים היוצרים תחושת מרחב".

(צילום: רונן קוק)

ומה לגבי יתר החדרים, גם הם משדרים יוקרה?

" כן בוודאי. באמבטיה הכללית, הקירות חופו באריחים 30*120 בגוון כחול מעושן והותאם להם ארון נגרות הכולל כיור מונח. חדר ההורים רוצף באריח דמוי עץ של ורסאצ'ה ואיתו המשכנו גם בריצוף חדר מקלחת הורים. לקירות התאמנו אריחים גדולים 60*120 בגוון נחושת מושחר שיצרו המשכיות טבעית ואינטימית לחלל, הוספנו גם שידת עץ קלאסית המשמשת כארון ועליה כיור מונח להשלמת האווירה".

(צילום: רונן קוק)

ספרי לנו על תהליך העבודה בדירה

"הדירה עברה מהפך של ממש שכלל תכנון מחודש, החלפת תשתיות, חשמל, אינסטלציה, הנמכות, חיפויים, ריצופים וכו'. בו בעת, הוכנו חלופות תכנון לשינוי מיקום המטבח ממקומו ואט אט התגבשה תכנית ששינתה את פני הדירה בכלל. המטבח החדש מצא את מקומו הטבעי במקום יחידת ההורים הקיימת וכלל המון מערכות אחסון שיענו על צרכי הדיירים. שבירת הקירות ביחידת ההורים בכניסה לדירה הפכה את החלל למרחב אחד פתוח ללא מחיצות אטומות. ויתרנו על פינת האוכל ובמקומו הונח אי גדול ומפנק בעל נוכחות במרחב המשמש את בני המשפחה לישיבה משפחתית. גם החדרים הפנימיים עברו שינוי כשחדר הילדים הגדול בוטל והוסב ליחידת הורים עם חדר רחצה נפרד ואילו חדר הממ"ד הוסב לחדר הילדים. השינויים דרשו לבצע מלאכת מחשבת לפתרונות כמו יצירת מקום למכונת הכביסה והמייבש במרחב הקיים".

(צילום: רונן קוק)

לסיום, ספרי לנו קצת על האני מאמין שלך בעיצוב ותני טיפ לדיירים שנמצאים בפני שינוי מהותי שכזה

"אני מאמינה בתכנון פרקטי ופונקציונלי, בעל קוים נקיים, מודרניים וחדשניים, המתאימים לאורח החיים של הדיירים בבית. בפרויקטים שלי אני שואפת לניקיון צורני שמספק מענה עיצובי ויעיל, אלגנטיות ודיוק בתהליך התכנון, הביצוע והעיצוב. הטיפ שלי לכל מי שעומד בפני שיפוץ מהותי, אבל לא רק, הוא תכנון, או יותר נכון - מלאכת תכנון שמתגבשת קודם על תכנית מנצחת ומתאימה לביצוע באופן מושלם".

לעמוד של לימור זיו עדן

(צילום: רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully